Registreringsbaserte skatter i EU

Hvis du allerede bruker Shopify til å selge i EU kan du oppdatere skatteinnstillingene for EU slik at de reflekterer skatteregistreringene dine. Denne endringen påvirker ikke hvordan skatter belastes på produktene dine.

Når du oppdaterer skatteinnstillingene dine blir du bedt om å oppgi et MVA-nummer. Når dette er lagt til vil Shopify automatisk sette skattesatsene som gjelder i de områdene du er registrert for.

Shopify-brukerstøtte kan hjelpe deg med å oppdatere skatteinnstillingene i Shopify-administrator, men kan ikke yte juridisk skatterådgivning. Hvis du trenger hjelp med å endre skatteinnstillingene dine kan du kontakte Shopify-brukerstøtte. Hvis du trenger hjelp med å forstå skatteforpliktelsene dine må du kontakte lokale skattemyndigheter eller en skatteadvokat.

Hva er et MVA-nummer? Trenger jeg et?

Et MVA-nummer, også kalt et identifikasjonsnummer for omsetningsavgift (VATIN), er en identifikator som brukes i EU. Det tildeles deg av skattemyndighetene i et medlemsland når du registrerer deg hos dem. Dette nummeret utstedes av land for at forhandlere kan belaste merverdiavgift.

Hvordan kan jeg vite om jeg må registrere meg for å belaste skatter?

Hvis du har tenkt å selge til andre land i EU, må du vanligvis registrere deg hos skattemyndighetene i ditt eget land for å belaste mva.

Må jeg registrere meg for et MVA-nummer i andre land?

Det kommer an på. Det kan være du må registrere deg i et annet område i tillegg til hjemlandet ditt hvis du overstiger en bestemt grense for salg til et annet EU-land, eller du har en betydelig bedriftstilstedeværelse der. Hva som utgjør denne grensen kan variere fra land til land.

Hvis du har en betydelig tilstedeværelse i et land, bør du kontakte skattemyndighetene i dette landet for å bekrefte om du må registrere deg for å samle inn skatter. Det er ditt ansvar å finne ut om bedriften din overstiger grensen for avstandssalg.

Hvilken MVA-sats skal jeg belaste?

MVA-satsen du belaster avgjøres av kundens plassering.

• For kunder i hjemlandet ditt blir det belastet lokal MVA-sats.
  • For kunder i EU-land utenfor ditt eget vil satsen avgjøres av hvorvidt du overstiger grensen for registrering. - Hvis du ikke overstiger grensen blir den lokale MVA-satsen belastet.
    • Hvis du overstiger grensen vil MVA-satsen til kundens land bli belastet. For å belaste MVA-satsen til destinasjonslandet må du registrere deg for et MVA-nummer i det aktuelle landet.

Hvordan registrerer jeg meg for å belaste skatter i et EU-land?

Hvis du må registrere deg for å belaste skatter i et EU-land kan du kontakte skattemyndighetene i det aktuelle landet.

Når du har registrert deg legger du til MVA-nummeret på Skatter-siden.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Innstillinger > Skatter.
  2. I seksjonen Skatteregioner, ved siden av EU, klikker du Sett opp.
  3. I seksjonen MVA-innhenting klikker du på Samle inn MVA.
  4. Velg et land du er registrert i.
  5. I MVA-nummer angir du MVA-nummeret ditt.
  6. Klikk på Samle inn MVA.
  7. Valgfritt: For å legge til flere regioner og kontonumre klikker du på Innhent MVA.

Du kan slette eller endre registreringene eller kontonumrene dine med ...-knappen ved siden av landets navn og kontonummer i Skatteregistreringer-seksjonen.

Vil jeg kunne overstyre avgiftsinnstillingene?

Ja. Ja. For mer informasjon om hvordan endrede skattesatser i EU påvirkes når du oppdaterer, kan du se Endre skattesatser.