Den nye skattefunksjonen for EU

Hvis du allerede bruker Shopify til å selge i EU, kan du oppdatere skatteinnstillingene for EU til å reflektere skatteregistreringene dine. Denne endringen påvirker ikke hvordan skatter belastes i butikken din.

Når du oppdaterer skatteinnstillingene dine blir du bedt om å oppgi et MVA-nummer. Når dette er lagt til vil Shopify automatisk sette skattesatsene som gjelder i de områdene du er registrert for.

Shopify-brukerstøtte kan hjelpe deg med å oppdatere skatteinnstillingene i Shopify-administrator, men kan ikke yte juridisk skatterådgivning. Hvis du trenger hjelp med å endre skatteinnstillingene dine kan du kontakte Shopify-brukerstøtte. Hvis du trenger hjelp med å forstå skatteforpliktelsene dine må du kontakte lokale skattemyndigheter eller en skatteadvokat.

Hva er et MVA-nummer? Trenger jeg et?

Et MVA-nummer, også kalt et identifikasjonsnummer for omsetningsavgift (value-added tax identification number, VATIN), er en identifikator som brukes i EU. Det tildeles deg av skattemyndighetene i et medlemsland når du registrerer deg hos dem. Dette nummeret utstedes av land for å samle inn omsetningsavgift.

Hvordan kan jeg vite om jeg må registrere meg for å belaste skatter?

Hvis du har tenkt å selge til andre land i EU, må du vanligvis registrere deg hos skattemyndighetene i ditt eget land for å belaste mva.

Må jeg registrere meg for et MVA-nummer i andre land?

Det kommer an på. Det kan være du må registrere deg i et annet område i tillegg til hjemlandet ditt hvis du overstiger en bestemt grense for salg til et annet EU-land, eller du har en betydelig bedriftstilstedeværelse der. Hva som utgjør denne grensen kan variere fra land til land.

Hvis du har en betydelig tilstedeværelse i et land, bør du kontakte skattemyndighetene i dette landet for å bekrefte om du må registrere deg for å samle inn avgifter. Det er ditt ansvar å finne ut om bedriften din overstiger grensen for avstandssalg.

Hvilken MVA-sats skal jeg belaste?

MVA-satsen du belaster avgjøres av kundens plassering.

• For kunder i hjemlandet ditt blir det belastet lokal MVA-sats.
  • For kunder i EU-land utenfor ditt eget vil satsen avgjøres av hvorvidt du overstiger grensen for registrering. - Hvis du ikke overstiger grensen blir den lokale MVA-satsen belastet.
    • Hvis du overstiger grensen vil MVA-satsen til kundens land bli belastet. For å belaste MVA-satsen til destinasjonslandet må du registrere deg for et MVA-nummer i det aktuelle landet.

Hvordan registrerer jeg meg for å belaste skatter i et EU-land?

Hvis du må registrere deg for å belaste skatter i et EU-land kan du kontakte skattemyndighetene i det aktuelle landet.

Når du har registrert deg legger du til MVA-nummeret på Skatter-siden.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Innstillinger > Skatter.
  2. I seksjonen Skatteregioner, ved siden av EU, klikker du Sett opp.
  3. I seksjonen MVA-registreringer klikker du Legg til MVA-registrering.
  4. Velg et land du er registrert i.
  5. I MVA-nummer angir du MVA-nummeret ditt.
  6. Klikk på Legg til MVA-registrering.
  7. (Valgfritt) Legg til flere regioner og kontonumre, klikk Legg til MVA-registrering.

Du kan slette eller endre registreringene eller kontonumrene dine med ...-knappen ved siden av landets navn og kontonummer i Skatteregistreringer-seksjonen.

Vil jeg kunne overstyre avgiftsinnstillingene?

Ja. Ja. For mer informasjon om hvordan endrede skattesatser i EU påvirkes når du oppdaterer, kan du se Endre skattesatser.