Sette opp skatter i EU

Hvis du er ny i Shopify, må du før du starter salget avgjøre om du må belaste avgifter. Det kan være at du må registrere deg hos ulike MVA-medlemsland. Deretter kan du sette opp skattene i Shopify for å bidra til å sikre at du belaster de riktige satsene uansett hvor i EU du selger.

Før du begynner å sette opp EU-skatter i Shopify

Du må finne ut om du må belaste avgifter. Hvis du ikke er sikker må du snakke med lokale skattemyndigheter eller en skatteadvokat. Vanligvis, hvis du har planer om å selge til andre land i EU, må du registrere deg hos skattemyndighetene i ditt eget land for å belaste MVA.

Hvis du overstiger en bestemt grense for salg til et annet land i EU, eller du har en betydelig bedriftstilstedeværelse der, kan det være at du må kontakte hver av de relevante myndighetene og registrere deg hos dem. Prosessen varierer avhengig av hvor bedriften din er basert og hva du selger, og etter individuelle myndighetskrav. Hvor du er registrert for å innhente MVA avgjør satsene du belaster kundene dine.

• For kunder i hjemlandet ditt blir det belastet lokal MVA-sats.
  • For kunder i EU-land utenfor ditt eget vil satsen avgjøres av hvorvidt du overstiger grensen for registrering. - Hvis du ikke overstiger grensen blir den lokale MVA-satsen belastet.
    • Hvis du overstiger grensen vil MVA-satsen til kundens land bli belastet. For å belaste MVA-satsen til destinasjonslandet må du registrere deg for et MVA-nummer i det aktuelle landet.

Hvis du har en betydelig tilstedeværelse i et land, bør du kontakte skattemyndighetene i dette landet for å bekrefte om du må registrere deg for å samle inn avgifter. Det er ditt ansvar å finne ut om bedriften din overstiger grensen for avstandssalg.

Sett opp regionene du er registrert i

Når du har registrert deg hos MVA-medlemslandene og har ditt EU MVA-nummer kan du sette opp skattene dine. Dette må du bare gjøre én gang.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Innstillinger > Skatter.
  2. I seksjonen Skatteregioner, ved siden av EU, klikker du Sett opp.
  3. I seksjonen MVA-registreringer klikker du Legg til MVA-registrering.
  4. Velg et land du er registrert i.
  5. I MVA-nummer angir du MVA-nummeret ditt.
  6. Klikk på Legg til MVA-registrering.
  7. (Valgfritt) Legg til flere regioner og kontonumre, klikk Legg til MVA-registrering.

Når du har satt opp skatteregioner kan du opprette skatteoverstyringer for produkter der standardsatsene for skatt ikke gjelder.