EU:n verojen määrittäminen

Huom: Tämä opas on koskee kauppiaita, jotka myyvät Euroopan unionissa. Sinun velvollisuutenasi on tarkistaa paikalliselta veroviranomaisilta tai veroasiantuntijalta, että veloitat asiakkaaltasi oikeat verokannat ja varmistaa, että ilmoitat ja maksat verosi oikein.

Jos et ole aiemmin käyttänyt Shopifyta, sinun on ennen myynnin aloittamista selvitettävä, onko sinun perittävä veroa. Saatat joutua rekisteröitymään eri ALV-jäsenmaissa. Tämän jälkeen voit määrittää verot Shopifyssa, mikä varmistaa sen, että veloitat oikeiden verokantojen mukaiset verot kaikkialla siellä, missä myyt Euroopan unionissa.

Huom: Jos jo myyt Shopifyn kautta, tutustu kohtaan Päivitys Euroopan unionin uusiin veromenettelyihin.

Ennen kuin aloitat EU-verojen määrittämisen Shopifyssa

Sinun on selvitettävä, pitääkö sinun periä veroa. Jos et ole varma, ota yhteyttä paikalliseen veroviranomaiseen tai veroammattilaiseen.

Jos sinulla on huomattava läsnäolo ALV-jäsenmaassa, sinun on ehkä otettava yhteyttä kuhunkin asiaan kuuluvaan virastoon ja rekisteröitävä heidän kanssaan. Prosessi vaihtelee sen mukaan, missä yrityksesi toimii ja missä myyt, sekä yksittäisten viranomaisten tarpeiden mukaan.

EU:n eri jäsenvaltioiden veroviranomaisten sivustot löydät EU:n verosäännöksiä -sivulta.

Määritä alueet, joihin olet rekisteröitynyt

Kun olet rekisteröinyt ALV-jäsenmaihin ja sinulla on EU:n arvonlisäverotunnus, voit määrittää verot. Sinun tarvitsee suorittaa tämä tehtävä vain kerran.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Asetukset > Verot.
  2. Klikkaa Veroalueet-osiossa Euroopan unioni -kohdan vieressä Määritä.
  3. Klikkaa ALV-rekisteröinnit-osiossa Lisää ALV-rekisteröinti.
  4. Valitse maa, jossa olet rekisteröitynyt.
  5. Anna ALV-numerosi ALV-numero-kohdassa.
  6. Klikkaa Lisää ALV-rekisteröinti.
  7. (Valinnainen) Lisää alueita ja tilinumeroita klikkaamalla Lisää ALV-rekisteröinti.

Kun olet määrittänyt veroalueet, voit luoda veron ohituksia tuotteille, joissa oletusverokannat eivät ole voimassa.