EU:n verojen hallinnointi

Huom: Tämä opas on koskee kauppiaita, jotka myyvät Euroopan unionissa. Sinun velvollisuutenasi on tarkistaa paikalliselta veroviranomaisilta tai veroasiantuntijalta, että veloitat asiakkaaltasi oikeat verokannat ja varmistaa, että ilmoitat ja maksat verosi oikein.

Kun olet päivittänyt kauppasi niin, että se käyttää EU:n uusia vero-ominaisuuksia, voit hallinnoida veroasetuksiasi, kuten rekisteröintejä, ohituksia ja asiakkaiden verovapautuksia.

Hallinnoi alueita, joissa olet rekisteröitynyt

Voit milloin tahansa muokata rekisteröitymisiäsi lisätäksesi, poistaaksesi ja muuttaaksesi rekisteröitymisiäsi tai tilinumeroitasi.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopifyn admin-sivulta kohtaan Asetukset > Verot.
  2. Napauta verojen alueet -osassa Euroopan unioninvierestä Määritä tai Muokkaa.
  3. Tee ALV:n rekisteröinti -osiossa jompikumpi seuraavista:

1. Jos haluat määrittää uuden ALV-rekisteröinnin, klikkaa Lisää ALV:n rekisteröinti.
    2. Jos haluat muokata olemassa olevaa ALV-rekisteröintiä, klikkaa muokattavan alueen vieressä olevaa ... -painiketta.
  4. Päivitä alueesi ja tilinumerosi.

5. Klikkaa Tallenna.

Verojen ohittaminen

Joskus oletusverokannat eivät koske tiettyjä tuotteita. Tietyntyyppiset lastenvaatteet voidaan esimerkiksi vapauttaa veroista tai niillä voi olla pienempi verokanta. Mutta jos oletushintoja ei sovelleta, sinun on luotava ohitus.

Tuoteveron ohituksen luominen

Tuotteen ohituksen luominen on kaksivaiheinen prosessi. Luot ensin kokoelman, joka sisältää ne tuotteet, joilla on eri verokanta. Tämän jälkeen määrität verokannan ja sen, millä alueella ohitusta sovelletaan.

Toimintovaiheet:

1. Luo kokoelma tekemällä seuraavat toimet:

1. Siirry Shopifyn admin-sivulta kohtaan Tuotteet > Kokoelmat.
    2. Klikkaa Luo kokoelma -valintaa ja anna sitten kokoelmalle nimi.
    3. Valitse Kokoelman tyyppi -kohdasta Manuaalinen
    4. Klikkaa Tallenna kokoelma.
  2. Luo ohitus tekemällä seuraavat toimet:

1. Siirry Shopifyn admin-sivulta kohtaan Asetukset > Verot.
    2. Napauta verojen alueet -osiossa asianmukaisen maan nimen vieressä Muokkaa.
    3. Klikkaa Verojen ohitukset -osassa Lisää tuotteen ohitus.
    4. Valitse kokoelma.
    5. Valitse alue, jossa ohitusta sovelletaan.
    6. Anna kokoelmaan kyseisellä alueella sovellettava verokanta.
    7. Klikkaa Tallenna.

Verolaskelmiesi hallitseminen

Voit hallita eri asetuksia, jotka määrittävät, miten tuotteidesi vero lasketaan. Voit esimerkiksi määrittää, sisällytetäänkö verot hintoihin riippumatta siitä, veloitetaanko arvonlisävero digitaalisista tuotteista ja onko sovelluksella toimituskustannuksiin veroa. Hallinnoit näitä asetuksia Verot-asetussivulla. Tutustu kohtaan Verojen ohitukset ja vapautukset, jos haluat lisätietoja.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopifyn admin-sivulta kohtaan Asetukset > Verot.
  2. Valitse Verotuslaskelmat-kohdasta soveltuvat vaihtoehdot.
  3. Klikkaa Tallenna.

Veron pyöristys

Aiemmin Shopify pyöristi verot laskun tasolla laskemalla tilauksen välisummaan perustuvat verot ja pyöristämällä sitten tulokset. Kun olet päivittänyt asetuksesi, jotta voit käyttää EU: n vero-ominaisuuksia, verosummat pyöristetään rivikohtatasolla. Tässä tapauksessa veron kokonaissumma lasketaan käyttämällä verokantaa tilauksen jokaiselle riville, pyöristämällä tulos ja lisäämällä nämä välisummat yhdessä tämän tilauksen kokonaisarvoon.

Verojen pyöristysmäärä rivitasolla parantaa erilaisten verokantojen laskentaa ja helpottaa verojen laskemista tilauksista, jotka sisältävät verollisia ja verottomia tuotteita.

Esimerkki

Oletetaan, että asiakas tilaa 42 tuotetta, joista jokaisen hinta on 14,99 € ja joihin kaikkiin sovelletaan 13 prosentin veroa. Kunkin tuotteen rivikohtainen vero määritetään kertomalla hinta (14,99 €) verokannalla (0,13), jolloin saadaan tulokseksi 1,9487 €.

Aiemmin kunkin rivikohdan verot on laskettu yhteen ja kokonaissumma pyöristetty. Tässä esimerkissä yhteenlaskettu kokonaissumma on 81,8454 €, joka pyöristyksen jälkeen on 81,85 €.

Shopify pyöristää veromäärät rivikohtaisesti, joten tässä tapauksessa veron määrä pyöristetään jokaisen tuotteen kohdalla erikseen. Rivikohtien veromäärä 1,9487 € pyöristetään 1,95 euroon, joka sitten lisätään kokonaissummaan. Tässä tapauksessa veron kokonaissummaksi tulisi 81,90 €.