Administrer dine EU-skatter

Bemærk: Denne vejledning er relevant for shopejere, der sælger i Den Europæiske Union. Det er dit ansvar at konsultere de lokale skattemyndigheder eller en skatteekspert for at sikre, at du opkræver de korrekte skatteprocenter hos dine kunder, og at du indsender din selvangivelse og udligner dine skatter korrekt.

Når du har opdateret din butik til at bruge de nye EU-skattefunktioner, kan du administrere dine skatteindstillinger, herunder dine registreringer, tilsidesættelser og kundefritagelser.

Administration af de områder, hvor du er registreret

Du kan altid redigere dine registreringer for at tilføje, slette eller ændre dine registreringer eller kontonumre.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Indstillinger > Skatter i din Shopify-administrator.
  2. Klik på Konfigurer eller Rediger ud for Den Europæiske Union i afsnittet Skatteområder.
  3. Gør et af følgende i afsnittet Momsregistreringer:

1. Hvis du vil konfigurere en ny momsregistrering, skal du klikke på Tilføj momsregistrering.
    2. Hvis du vil redigere en eksisterende momsregistrering, skal du klikke på knappen ... ud for det område, du vil redigere.
  4. Opdater dine områder og kontonumre.

5. Klik på Gem.

Tilsidesættelse af skatter

Nogle gange gælder standardskatteprocenterne ikke for bestemte produkter. For eksempel kan visse typer af børnetøj være fritaget for skatter eller have en lavere skatteprocent. Hvis standardpriserne ikke er relevante, skal du oprette en tilsidesættelse.

Opret en skattetilsidesættelse for et produkt

Oprettelse af en tilsidesættelse for produkter er en totrinsproces. Du starter med at oprette en kollektion, der indeholder produkter, der har en anden skatteprocent. Derefter angiver du, i hvilket område tilsidesættelsen gælder, og dens skatteprocent.

Fremgangsmåde:

1. Opret en kollektion ved at gøre følgende:

1. Gå til Produkter > Kollektioner i din Shopify-administrator.
    2. Klik på Opret kollektion, og giv kollektionen et navn.
    3. Vælg Manuel under Kollektionstype
    4. Klik på Gem kollektion.
  2. Opret tilsidesættelsen ved at gøre følgende:

1. Gå til Indstillinger > Skatter i din Shopify-administrator.
    2. Klik på Rediger ud for det relevante land i afsnittet Skatteområder.
    3. Klik på Tilføj en produkttilsidesættelse i afsnittet Skattetilsidesættelser.
    4. Vælg kollektionen.
    5. Vælg den region, som tilsidesættelsen gælder for.
    6. Indtast skatteprocenten for kollektionen i denne region.
    7. Klik på Gem.

Administration af dine skatteberegninger

Du kan administrere forskellige indstillinger for, hvordan skatter beregnes for dine produkter. Du kan f.eks. angive, om der skal inkluderes skatter i dine priser, om du vil opkræve skat/moms for digitale varer, og om du skal anvende skatter på leveringsomkostninger. Du administrerer disse indstillinger på indstillingssiden Skatter. Se Skattetilsidesættelser og -undtagelser for at få mere at vide.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Indstillinger > Skatter i din Shopify-administrator.
  2. Vælg de relevante valgmuligheder i afsnittet Skatteberegninger.
  3. Klik på Gem.

Skatteafrunding

Shopify afrundede tidligere skatter på fakturaniveau ved at beregne skatterne på ordrens subtotal og derefter afrunde resultaterne. Når du opdaterer dine indstillinger til at bruge EU-skattefunktionerne, afrundes skattebeløbene i stedet på varelinjeniveau. I disse tilfælde beregnes den samlede skatteværdi ved at anvende skatteprocenten på hver linje i ordren, afrunde resultatet og derefter lægge disse subtotaler sammen for at nå frem til ordrens samlede værdi.

Afrunding af skatter på varelinjeniveau forbedrer beregningen af forskellige skatteprocenter og gør det nemmere at beregne skatter for ordrer, der indeholder afgiftspligtige og ikke-afgiftspligtige produkter.

Eksempel

Lad os f.eks. sige, at en kunde afgiver en ordre på 42 forskellige varer, som hver har en pris på 14,99 EUR og er underlagt 13 % skat. Varelinjeskatten for hvert produkt bestemmes ved at gange prisen (14,99 EUR) med skatteprocenten (0,13), hvilket giver et resultat på 1,9487 EUR.

Tidligere ville skatten for hver varelinje blive lagt sammen, og totalen ville blive afrundet. I dette eksempel ville det samlede totalbeløb være 81,8454 EUR afrundet til 81,85 EUR.

Shopify afrunder nu skattebeløb på varelinjeniveau, hvilket betyder, at skattebeløbet afrundes individuelt for hvert produkt. Skattebeløbet på varelinjeniveau på 1,9487 EUR afrundes til 1,95 EUR, som derefter lægges sammen for at få totalen. I dette tilfælde vil den samlede skat være 81,90 EUR.