Opsætning af EU-skatter

Bemærk: Denne vejledning er relevant for shopejere, der sælger i Den Europæiske Union. Det er dit ansvar at konsultere de lokale skattemyndigheder eller en skatteekspert for at sikre, at du opkræver de korrekte skatteprocenter hos dine kunder, og at du indsender din selvangivelse og udligner dine skatter korrekt.

Hvis du ikke har brugt Shopify før, skal du undersøge, om du skal opkræve skat, inden du begynder at sælge. Du skal muligvis registrere dig hos forskellige medlemslande med moms. Derefter kan du konfigurere dine skatter i Shopify for at hjælpe med at sikre, at du opkræver de korrekte procenter, uanset hvor du sælger i Den Europæiske Union.

Bemærk: Hvis du allerede sælger på Shopify, skal du i stedet se Opdatering til den nye EU-skattefunktion.

Før du begynder at konfigurere EU-skatter i Shopify

Du er nødt til at afgøre, om du skal opkræve skatter. Hvis du ikke er sikker, skal du rådføre dig med de lokale skattemyndigheder eller en skatterådgiver. Du skal normalt registrere dig hos skattemyndighederne i dit eget land for at kunne opkræve moms, hvis du vil sælge i andre EU-lande.

Hvis du sælger over en bestemt grænse til et andet EU-land, eller din virksomhed har en betydelig tilstedeværelse i dette land, skal du muligvis kontakte hver eneste af de relevante myndigheder og registrere dig hos dem. Processen varierer, afhængigt af hvor din virksomhed er placeret, hvor du sælger og kravene hos de respektive myndigheder. De steder, hvor du har registreret dig til at opkræve moms, danner grundlag for de priser, du opkræver fra dine kunder.

• Kunderne i dit bopælsland opkræves den lokale momssats.
  • Hvis du har kunder fra andre EU-lande, afgøres satsen af, om du sælger for mere end registreringsgrænsen. - Hvis du ikke sælger for mere, opkræves din lokale momssats.
    • Hvis du sælger for mere, opkræves momssatsen for kundens eget land. Hvis du vil opkræve momssatsen i kundens land, skal du registrere dig til et momsnummer i dette land.

Hvis du har en væsentlig tilstedeværelse i et land, skal du kontakte skattemyndighederne i det pågældende land for at få bekræftet, om du skal registrere dig for at opkræve skatter. Det er dit ansvar at afgøre, om din virksomhed overstiger grænsen for salg på tværs af grænser.

Konfiguration af de områder, hvor du er registreret

Når du har registreret dig hos et eller flere medlemslande med moms og har fået dit Momsnummer i EU, kan du konfigurere dine skatter. Du skal gøre dette én gang.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Indstillinger > Skatter i Shopify-administratoren.
  2. Klik på Konfigurer ud for Den Europæiske Union i afsnittet Skatteområder.
  3. Klik på Opkræv moms i afsnittet Opkrævning af moms.
  4. Vælg et land, hvor du er registreret.
  5. Angiv dit momsnummer i Momsnummer. Hvis du har ansøgt om et momsnummer, men ikke har fået et endnu, skal du ikke udfylde dette felt. Du kan opdatere det senere, når du har modtaget dit nummer.
  6. Klik på Opkræv moms.
  7. Valgfrit: Klik på Påbegynd opkrævning af moms for at tilføje flere områder eller kontonumre.

Når du har konfigureret dine skatteområder, kan du oprette skattetilsidesættelser for produkter, hvor standardskatteprocenterne ikke er relevante.