Opsætning af EU-skatter

Bemærk: Denne vejledning er relevant for shopejere, der sælger i Den Europæiske Union. Det er dit ansvar at konsultere de lokale skattemyndigheder eller en skatteekspert for at sikre, at du opkræver de korrekte skatteprocenter hos dine kunder, og at du indsender din selvangivelse og udligner dine skatter korrekt.

Hvis du ikke har brugt Shopify før, skal du undersøge, om du skal opkræve skat, inden du begynder at sælge. Du skal muligvis registrere dig hos forskellige medlemslande med moms. Derefter kan du konfigurere dine skatter i Shopify for at hjælpe med at sikre, at du opkræver de korrekte procenter, uanset hvor du sælger i Den Europæiske Union.

Bemærk: Hvis du allerede sælger på Shopify, skal du i stedet se Opdatering til den nye EU-skattefunktion.

Før du begynder at konfigurere EU-skatter i Shopify

Du er nødt til at afgøre, om du skal opkræve skat. Hvis du ikke er sikker, skal du rådføre dig med de lokale skattemyndigheder eller en skatterådgiver.

Hvis du har en betydelig tilstedeværelse i et medlemsland med moms, skal du muligvis kontakte hver af relevante myndigheder og registrere dig hos dem. Processen varierer, afhængigt af, hvor din virksomhed er placeret, hvor du sælger og kravene hos de respektive myndigheder.

Du kan finde links til de forskellige skattemyndigheder i EU-landene under Skatteoversigt for EU.

Konfiguration af de områder, hvor du er registreret

Når du har registreret dig hos et eller flere medlemslande med moms og har fået dit Momsnummer i EU, kan du konfigurere dine skatter. Du skal gøre dette én gang.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Indstillinger > Skatter i Shopify-administratoren.
  2. Klik på Konfigurer ud for Den Europæiske Union i afsnittet Skatteområder.
  3. Klik på Tilføj momsregistrering i afsnittet Momsregistreringer.
  4. Vælg et land, hvor du er registreret.
  5. Angiv dit momsnummer i Momsnummer.
  6. Klik på Tilføj momsregistrering.
  7. (Valgfrit) Klik på Tilføj momsregistrering, hvis du vil tilføje flere områder og kontonumre.

Når du har konfigureret dine skatteområder, kan du oprette skattetilsidesættelser for produkter, hvor standardskatteprocenterne ikke er relevante.