Registreringsbaserte avgifter i Tyskland

Hvis du allerede bruker Shopify til å selge i Tyskland, kan du oppdatere skatteinnstillingene for å gjenspeile skatteregistreringene dine ved å legge til et MVA-nummer. Denne endringen påvirker ikke hvordan skatter belastes på produktene dine.

Når du oppdaterer skatteinnstillingene, blir du bedt om å oppgi bedriftens MVA-nummer. Når du har lagt det til, angis skattesatsene automatisk i de områdene du er registrert for.

Shopify-brukerstøtte kan hjelpe deg med å oppdatere skatteinnstillinger i Shopify-administrator, men kan ikke yte juridisk skatterådgivning. Hvis du trenger hjelp med å endre skatteinnstillinger, kan du kontakte Shopify-brukerstøtte. Hvis du trenger hjelp med å forstå skatteforpliktelsene dine, må du kontakte lokale skattemyndigheter eller en skatteadvokat.

Hva er et MVA-nummer? Trenger jeg et?

Et MVA-nummer, også kalt et identifikasjonsnummer for omsetningsavgift (VATIN), er en identifikator som brukes i Tyskland og EU. Det tildeles deg av skattemyndighetene i et land når du registrerer deg hos dem. Dette nummeret utstedes av land for at forhandlere kan belaste merverdiavgift.

Hvordan vet jeg om jeg må registrere meg for å belaste MVA i Tyskland?

Det er ditt ansvar å sjekke med lokale skattemyndigheter eller en skatteadvokat for å være sikker på at du belaster kundene dine den riktige skattesatsen, og for å sikre at du rapporterer og betaler avgiftene på riktig måte.

Må jeg registrere meg for et MVA-nummer i andre land i EU?

Hvis du har planer om å selge til land i EU, kan det hende du må registrere deg hos skattemyndighetene i disse regionene, eller du kan registrere deg for One-Stop Shop. Prosessen varierer avhengig av hvor virksomheten din er basert, hvor du selger samt individuelle myndighetskrav. Det er ditt ansvar å avgjøre hvor du må registrere deg for å belaste MVA.

Hvis du har en betydelig tilstedeværelse i et land, bør du kontakte skattemyndighetene i dette landet for å bekrefte om du må registrere deg for å samle inn skatter.

Hvordan registrerer jeg et MVA-nummer?

1. Hent skjemaet «Fragebogen zur steuerlichen Erfassung» (Spørreskjema for skatteregistrering): Du kan få dette skjemaet fra det lokale skattekontoret (Finanzamt) eller laste det ned fra nettstedet deres.
  2. Fyll ut skjemaet: Fyll ut den nødvendige informasjonen i skjemaet, og oppgi nøyaktige detaljer om bedriften, som navn, adresse og kontaktopplysninger.
  3. Innhent støttedokumentasjon: Disse dokumentene kan inkludere identifikasjonsbevis, dokumentasjon på adresse, bedriftens registreringsdokumenter og andre relevante papirer.
  4. Send inn skjemaet: Sørg for at du har inkludert alle nødvendige opplysninger, dokumentasjon, og at skjemaet er signert og datert før du sender det til riktig skattekontor.

Registreringsprosessen tar vanligvis rundt to til seks uker. I denne perioden vil skattekontoret gjennomgå søknaden og kontrollere de oppgitte opplysningene. Det kan hende de kontakter deg hvis de trenger mer informasjon, eller har noen spørsmål.

Når registreringen er godkjent, mottar du et MVA-nummer fra skattekontoret. Dette nummeret er essensielt for å innhente og rapportere MVA for salg i Tyskland.

Registreringsprosessen kan inkludere ytterligere krav eller trinn avhengig av dine spesifikke bedriftsbehov. Det er ditt ansvar å rådføre deg med en skatteekspert eller lokale skattemyndigheter hvis du har bestemte spørsmål eller bekymringer knyttet til registreringsprosessen.

Hvordan registrerer jeg meg for å belaste skatter i et EU-land?

Hvis du må registrere deg for å belaste skatter i et EU-land kan du kontakte skattemyndighetene i det aktuelle landet.

Når du har registrert deg legger du til MVA-nummeret på Skatter-siden.

Trinn:

1. Gå til Innstillinger > Skatter og tollplikter fra Shopify-administrator.
  2. Klikk EU i seksjonen Land/områder.
  3. Klikk på Samle inn MVA på siden MVA på salg i EU.
  4. Velg et land du er registrert i.
  5. I MVA-nummer angir du MVA-nummeret ditt.
  6. Klikk på Samle inn MVA.
  7. Valgfritt: For å legge til flere regioner og kontonumre klikker du på Innhent MVA.

Du kan slette eller endre registreringene eller kontonumrene dine med ...-knappen ved siden av landets navn og kontonummer i Skatteregistreringer-seksjonen.

Vil jeg kunne overstyre avgiftsinnstillingene?

Ja. For mer informasjon kan du se Endrede skattesatser og unntak.