B2B-kunder

Når du har opprettet en prisliste og en bedrift får kunder i denne bedriften tilgang til prislister ved å logge på profilen sin i nettbutikken. Første gang en kunde logger på blir de bedt om å angi en sekssifret bekreftelseskode som sendes til e-postadressen deres.

Tillatelser for B2B-kunder

Når du tilordner en kunde til en bedrift eller oppretter en ny B2B-kundeprofil, velger du tillatelsene som skal tilordnes dem fra følgende:

• Kun bestilling – Kunden kan gjøre kjøp for bedriftslokalisasjonen og se listen over bestillinger de har lagt inn.
  • Lokalisasjonsadministrator – Kunden kan gjøre kjøp for bedriftslokalisasjonen og se listen over bestillinger som alle kunder har lagt inn for denne lokalisasjonen.

Legge til en kunde i en bedriftslokalisasjon

Du kan legge til en eksisterende kunde i en bedrift, eller opprette en ny kundeprofil fra siden Bedrifter.

Steg:

1. Gå til Kunder > Bedrifter i Shopify-administrator.
  2. Klikk på bedriften du vil legge til en kunde i.
  3. Klikk på lokalisasjonens navn i seksjonen Lokalisasjoner.
  4. Klikk Legg til kontakt i seksjonen Lokalisasjonskontakt.
  5. Gjør ett av følgende:
    • For å legge til en eksisterende kunde i bedriftslokalisasjonen klikker du boksen Finn en kunde og begynner å skrive. Når du ser kunden som skal legges til klikker du på kundens navn.
    • For å opprette en ny kundeprofil klikker du søkeboksen Finn en kunde, og klikker deretter Legg til en ny kunde.

Du kan også legge til en kunde i en bedrift fra kundens profilside.

Steg:

1. Gå til Kunder i Shopify-administrator.
  2. Klikk på kundens navn.
  3. Klikk Legg til i bedrift i seksjonen Kunde.
  4. Klikk på søkeboksen Finn bedrift og begynn å skrive. Når du ser bedriften du vil legge til kunden i klikker du bedriftsnavnet.

Fjerne en kunde fra en bedrift

1. Gå til Kunder > Bedrifter i Shopify-administrator.
  2. Klikk på bedriften du vil slette kunder fra.
  3. Klikk ... i seksjonen Kunder, og klikk deretter Fjern kunder.
  4. Kryss av for kundene som skal fjernes fra bedriften.
  5. Klikk Fjern kunder.

Lagre betalingsinformasjon

Hvis en kunde lagrer kredittkortinformasjonen sin, kan de velge kortet sitt fra en liste over lagrede betalingsmåter i fremtidige bestillinger. Lagrede kortnumre vises bare med de siste fire sifrene på kortet. Når kredittkortinformasjonen er lagret, kan ikke det fullstendige kredittkortnummeret ses av verken selgeren eller kunden.

En kunde kan velge å lagre et kort i kassen. Ved fremtidige kjøp kan kunden velge det fra listen for å betale for en bestilling.

Kredittkortinformasjonen kan ikke redigeres eller slettes. Hvis kredittkortnummeret er feil eller utløpt, må det legges til ny informasjon i kassen.

B2B-kundeopplevelse

Når en kunde logger på blir kunden sendt til sin kontoside, som viser kontoopplysninger og en liste over bestillinger. Bestillingsdetaljene vises ved å klikke på bestillingen.

For å legge inn en bestilling klikker kunden Gå til butikken på kontosiden. Dette sender kunden til nettbutikken. Kunden velger produkter som skal legges i handlekurven som vanlig, med det unntaket at prisene som tilbys er de som er angitt i prislisten for den aktuelle bedriften.

For å legge inn en bestilling går kunden gjennom følgende prosess:

1. Kunden klikker Gå til butikken på kontosiden, og blir sendt til nettbutikken.
  2. I nettbutikken velger kunden produkter og legger dem til i handlekurven. Prisene som tilbys er de som du har spesifisert i prislisten din for den aktuelle bedriftslokalisasjonen.
  3. På betalingssiden er fraktinformasjonen og betalingsalternativene forhåndsutfylt i henhold til informasjonen i bedriftsprofilen. Hvis betalingsvilkårene for bedriften er angitt til Ingen, oppgir kunden kredittkortopplysninger for å fullføre bestillingen.
  4. Valgfritt: Når kunden har oppgitt kredittkortopplysninger kan de også lagre informasjonen for fremtidige kjøp.

Når kunden kommer til kassen vil fraktinformasjonen for bestillingen være forhåndsutfylt i henhold til informasjonen i bedriftsprofilen. Betalingsalternativene avhenger av betalingsvilkårene du har satt for bedriften.

Hvis betalingsvilkårene for bedriften er angitt til Ingen, må kunden betale for bestillingen umiddelbart. De blir bedt om å angi kredittkortopplysninger for å fullføre bestillingen.