Migrer til den nye Facebook-salgskanalen

Fra 28. mai 2022 administreres Facebook-salgskanalen av Meta. Det betyr at Facebook-salgskanalen migreres til en ny appopplevelse. Oppdateringen skjer automatisk, og når kanalen er oppdatert blir du varslet i Facebook-salgskanalen. Når Facebook-salgskanalen er oppdatert kan du kontakte Meta for brukerstøtte eller Shopify for brukerstøtte

Datadelingsnivåer på Facebook er de samme som i den tidligere appopplevelsen. Du kan velge hvordan du ønsker at data skal samles inn og deles mellom nettbutikken og Facebook.

Vilkårene for bruk av Facebook-salgskanalen endres ikke. Se vilkår for bruk av handel på Facebook for mer informasjon.

Facebook-annonser

Hvis du kjører noen Facebook-annonsekampanjer for øyeblikket vil de fortsatt være aktive, og du kan fortsatt overvåke kampanjeytelsene fra Shopify-administrator.

Etter oppdateringen av salgskanalen kan du ikke redigere en aktiv kampanje eller opprette nye kampanjer fra Shopify-administrator. I stedet bruker du Facebook-annonseadministrator for å opprette og administrere nye markedsføringsaktiviteter for Facebook og Instagram.

Koble Messenger og Instagram direkte til Shopify Inbox

Under migreringen installeres den nye Messenger-appen til Shopify-administrator for å koble sammen Messenger, Instagram Direct og Shopify Inbox. Messenger kobler automatisk Messenger og Instagram Direct til Shopify Inbox.

Velge bort oppdatering av Facebook-salgskanalen

Hvis du ikke ønsker å delta i oppdateringen av Facebook-salgskanalen må du avinstallere Facebook-salgskanalen fra Shopify-administrator.

Steg:

1. Klikk Innstillinger > Apper og salgskanaler fra Shopify-administrator.

2. Klikk Fjern ved siden av Facebook.

3. Bekreft at du vil fjerne kanalen i vinduet Fjern Facebook, og klikk Fjern Facebook.

48 timer etter at du har avinstallert kanalen sendes en forespørsel om å slette kundenes personopplysninger fra denne salgskanalen til Facebook.