Live-visning

Hvis du bruker nettbutikkens kanal gir Live View deg en sanntidsvisning av aktiviteten i butikken din. Live View inneholder et verdenskart som viser deg hvor aktiviteten i butikken kommer fra samt noen nøkkelberegninger for å fortelle deg hva som skjer akkurat nå.

Live View-kart som viser nylig butikk-aktivitet

Du kan bruke Live View til å overvåke aktiviteten i nettbutikken og salgene dine fra alle kanaler. Det er spesielt nyttig i perioder med mye trafikk, som på Black Friday, samt når du vil se det umiddelbare resultatet av den nylige markedsføringsaktiviteten, rabattene eller andre kampanjer.

Åpne Live View

Trinn:

Du kan dra kartet for å flytte det, bruke + og --knappene til å zoome inn eller ut og klikke på Stor skjerm for å bare vise Live View på skjermen.

Informasjon som vises på Live View

På kartet indikerer hvite prikker nylige økter, mens oransje prikker indikerer salg. Prikkene pulserer, og etter en stund forsvinner de.

Følgende beregninger vises i Live View:

Tilgjengelige beregninger på Live View
Metrisk Hva som vises
Besøkende akkurat nå

Antall besøkende som har vært aktive i nettbutikken de siste 5 minuttene. For å forbli aktiv må den besøkende vise en side eller klikke på en knapp.

Dette nummeret kan avvike fra dataen i Google Analytics. Google avslører ikke hvordan de bestemmer et antall besøkende i sanntid.

Dagens totaler

Totalt antall økter og bestillinger for i dag, i tillegg til det totale antallet salg i dag. Disse tallene tilbakestilles til null ved midnatt i butikkens tidssone.

• Økter: Totalt antall økter i nettbutikken siden midnatt.

• Bestillinger: Totalt antall bestillinger som er lagt inn i nettbutikken og fra andre salgskanaler siden midnatt. En bestilling oppstår når en besøkende fullfører betalingsprosessen og kjøper en vare.

• Salg: Den totale verdien av salg basert på bestillingene i nettbutikken og fra andre salgskanaler siden midnatt. Totalt antall salg er lik bruttosalg − rabatter − refusjoner + levering + avgifter.

Nåværende aktivitet i butikken din

Antallet besøkende i nettbutikken de siste 10 minuttene som har lagt til varer i handlekurven, har gått til kassen eller gjort kjøp.

• Aktive handlekurver: Antallet besøkende som har lagt til én eller flere varer i handlekurvene i løpet av de siste 10 minuttene. Dette tallet er vanligvis mindre enn antallet besøkende, fordi noen besøkende ser på produkter uten å legge til noen varer i handlekurven.

• Utsjekking: Antall besøkende som har lagt til én eller flere varer i handlekurvene, gått til kassen og sendt inn kontaktinformasjonen sin, som navn, adresse og så videre i løpet av de siste 10 minuttene. Dette tallet er vanligvis lavere enn det «aktive handlekurv»-nummeret, fordi noen besøkende legger til varer i handlekurven uten å gå til kassen eller sende inn kontaktinformasjonen sin.

• Fullført: Antallet besøkende som har lagt til én eller flere varer i handlekurven, gått til kassen og så faktisk kjøpt varene i løpet av de siste 10 minuttene. Dette tallet er vanligvis mindre enn «utsjekkings»-nummeret, fordi noen forlater kassen uten å kjøpe noe.

Sidevisninger i sanntid

Antallet sider i nettbutikken som ble besøkt i løpet av de siste 10 minuttene. Hvert felt viser antall sidevisninger 1 minutt av gangen. Det siste feltet viser sidevisningene som pågår akkurat nå.

Dataene i Live View kan variere fra dataene som er samlet inn av analyseverktøy fra andre selskaper. Du finner informasjon om hvorfor dataene kan variere i analyseavvik.