Live-visning

Hvis du bruker nettbutikkanalen, vil Sanntidsvisning gi deg en sanntidsoversikt over aktiviteten i butikken. Sanntidsvisning inkluderer et verdenskart (todimensjonalt) og en globus (tredimensjonal) for å vise deg hvor aktiviteten i butikken kommer fra, og noen nøkkelberegninger for å vise deg hva som skjer akkurat nå.

Du kan bruke Live View til å overvåke aktiviteten i nettbutikken og salgene dine fra alle kanaler. Det er spesielt nyttig i perioder med mye trafikk, som på Black Friday, samt når du vil se det umiddelbare resultatet av den nylige markedsføringsaktiviteten, rabattene eller andre kampanjer.

Informasjon i Sanntidsvisning vises i butikkens lokaltid.

Åpne Live View

Trinn:

Du kan dra kartet for å flytte det, bruke + og --knappene til å zoome inn eller ut og klikke på Stor skjerm for å bare vise Live View på skjermen.

Strøm Sanntidsvisning

Hvis du har behov for å dele informasjon fra Sanntidsvisning i realtid, kan du klikke på Strømmemodus. Når Strømmemodus er aktiv, vil beregninger i Sanntidsvisning være uskarp. Dette lar deg vise kundeaktivitet på kart- eller globusvisning, samtidig som du bevarer personvernet. Du kan bruke alle typer strømme- eller videodelingstjenester for å dele skjermen.

Informasjon som vises på Live View

På både kartet og globusen vil grønne prikker indikere nylige økter, mens blå prikker indikerer bestillinger. Du kan samhandle med globusen for å få mer informasjon om de besøkende og bestillingene som vises, inkludert:

• Veksle mellom kartvisning og globusvisning
  • Rotere globusen for å se trafikk og bestillinger fra rundt i verden
  • Holde musepekeren over en prikk for å se mer informasjon om besøket eller bestillingen
  • Zoome inn i et geografisk område ved å velge et bestemt land eller region fra kartvelgeren under globusen

Følgende beregninger vises i Live View:

Tilgjengelige beregninger på Live View
Metrisk Hva som vises
Besøkende akkurat nå

Antall besøkende som har vært aktive i nettbutikken de siste 5 minuttene. For å forbli aktiv må den besøkende vise en side eller klikke på en knapp.

Dette nummeret kan avvike fra dataen i Google Analytics. Google avslører ikke hvordan de bestemmer et antall besøkende i sanntid.

Totalt antall salg Totalverdien av salg basert på bestillinger i nettbutikken og fra andre salgskanaler siden midnatt. Totalsalget tilsvarer bruttosalg − rabatter − returer + frakt + avgifter.
Totalt antall økter Totalt antall økter i nettbutikken siden midnatt.
Totalt antall bestillinger Totalt antall bestillinger lagt inn i nettbutikken og fra andre salgskanaler siden midnatt. En bestilling oppstår når en besøkende fullfører betalingsprosessen og kjøper en vare.
Sidevisninger Antall sider i nettbutikken som er vist av kunder i løpet av de siste ti minuttene. Hvert felt viser antall sidevisninger for ett minutt. Det siste feltet viser sidevisninger som pågår akkurat nå.
Kundeatferd

Antallet økter i nettbutikken de siste 10 minuttene som har lagt til varer i handlekurven, har gått til kassen eller gjort kjøp.

• Aktive handlekurver: I de siste ti minuttene, antall økter med én eller flere varer i handlekurven. Dette tallet er vanligvis mindre enn antall besøkende fordi noen besøkende har sett på produkter uten å legge noen varer i handlekurven.

• Betaler: I de siste ti minuttene, antall økter med én eller flere varer i handlekurven, som har gått videre til kassen og sendt inn kontaktinformasjon, som navn, adresse og så videre. Dette tallet er vanligvis mindre enn tallet for «Aktive handlekurver» fordi noen besøkende legger varer i handlekurven, men går ikke videre til betaling eller sender inn kontaktinformasjon.

• Fullført: I de siste ti minuttene, antall økter med én eller flere varer i handlekurven som har gått videre til kassen, og deretter faktisk bestilt varene. Dette tallet er vanligvis mindre enn tallet for «Betaler» fordi noen besøkende forlater kassen uten å kjøpe noe.

Dataene i Live View kan variere fra dataene som er samlet inn av analyseverktøy fra andre selskaper. Du finner informasjon om hvorfor dataene kan variere i analyseavvik.