Kortlesere

En kredittkortleser eller terminal er en enhet du kan bruke til å akseptere betaling med kredittkort og debetkort ved å tappe, sette inn eller sveipe kort, eller ved å manuelt skrive inn kredittkortopplysninger. Kortlesere er vanligvis små enheter for sveiping av kortet som plugges inn i Shopify POS-enheten din. En ekstern leser er vanligvis en separat, frittstående maskinvareenhet.

I denne delen

Korttyper som aksepteres

Shopifys kompatible kortlesere aksepterer betaling fra alle de store kredittkorttypene, samt Debit Mastercard og Visa Debit-kort.

I Canada kan ikke Swipe-kortleserne akseptere betaling fra debetkort med kun Interac (for eksempel Interac-kort som ikke er Debit Mastercard eller Visa Debit). Hvis du ønsker å akseptere debetkort med kun Interac, samt andre typer kreditt- og debetkort, må du bruke Moneris-terminalen (kun Canada).

Hvis du befinner deg i USA, kan du også akseptere Apple Pay Cash-betalinger med en støttet kortleser.

Hvis du bruker en ekstern kortleser må du sjekke med betalingsleverandøren din hvilke korttyper terminalen din aksepterer.

Velg en kortleser

Hvilken kortleser du bruker avhenger av hvor du befinner deg, hvilken betalingsleverandør du bruker, og hvilken enhet du bruker for å kjøre Shopify POS.

Shopify POS har flere kompatible kortlesere:

• Tap & Chip-leseren
  • Chip & Swipe-leseren
  • Swipe-kortleserne
  • Tap, Chip og Swipe-kortleseren
  • Moneris iPP320-terminalen

Disse kompatible kortleserne er integrert med Shopify POS, så du kan ta betalt fra Shopify POS, og opplysningene om transaksjonen vil være synlige i Shopify i bestillingens tidslinje. For å bruke en kompatibel kortleser, må butikken din være i et land som støttes og bruke en kompatibel betalingsleverandør.

Du kan også bruke en ekstern kortleser som ikke støttes. Du kan finne en ekstern terminalleverandør hvor som helst i verden, og fordi betalingen behandles utenfor Shopify, trenger du ikke å sette opp en spesifikk betalingsleverandør i Shopify-administratoren.

Ulempene med en ekstern terminal er at du trenger en konto hos terminalleverandøren din, og at Shopify viser betalingsstatusen til en bestilling men uten transaksjonsdetaljer.

Kompatible kortlesere for Shopify POS
Kortleser Støttede land Kompatible betalingsleverandører (iOS) Kompatible betalingsleverandører (Android)
Tap & Chip-leseren USA Shopify Payments Shopify Payments
Chip & Swipe-leser USA Shopify Payments Shopify Payments
Tap, Chip og Swipe (EMV)-kortleser USA, Storbritannia eller Irland Shopify Payments Ikke aktuelt
Swipe (audio-jack)-kortleser Canada Shopify Payments eller en POS-støttet betalingsleverandør Shopify Payments
Swipe (30 pin)-kortleser Utgått Shopify Payments eller en POS-støttet betalingsleverandør Ikke aktuelt
Swipe (Lightning)-kortleser Canada Shopify Payments eller en POS-støttet betalingsleverandør Ikke aktuelt
Moneris iPP320-kortleser Canada (kun tilgjengelig fra Moneris) Betalingen behandles av Moneris gjennom appens innebygde integrasjon Ikke aktuelt
Ekstern kortterminal Hvor som helst Betalingen behandles av terminalleverandøren din utenfor Shopify Betalingen behandles av terminalleverandøren din utenfor Shopify

Eksterne kortlesere

Hvis du vil bruke en ekstern kortterminal, må du konfigurere en konto med en betalingsbehandler og deretter kjøpe eller leie en terminal fra dem. Når du bruker terminalen til å godta en betaling, markerer Shopify POS bestillingen som betalt, mens den faktiske betalingen behandles av terminalleverandøren, ikke Shopify.