Legge til alternativ tekst for temabildene dine

Når du legger til bilder på nettbutikken din, er det viktig at du gjør det tilgjengelige for kunder som er blinde eller ser dårlig. Du kan gjøre det ved å legge til alternativ tekst som beskriver hvert bilde på en nøyaktig måte. Kunder som bruker skjermlesere, er avhengige av alternativ tekst for å få med seg innholdet på bilder på nettbutikken din.

I denne artikkelen kan du lese om å legge til alternativ tekst i bilder fra temaredigeringsprogrammet. Du kan også legge til alternativ tekst til produktbildene dine fra Shopify-administratoren.

Les Les tilgjengelighet for temaer for å finne ut mer om alternativ tekst og tematilgjengelighet.

Legge til alternativ tekst for temabilder

Trinn:

1. Finn temaet du vil redigere og klikk på Tilpass.

2. Fra verktøylinjen for temaredigeringsprogrammet klikker du på delen med bildet som trenger alternativ tekst.

3. Klikk på Rediger under bildet:

Innstillingene for et lysbilde i verktøylinjen for temaredigeringsprogrammet. Det er tre alternativer merket Endre, Rediger og Fjern.

4. Skriv inn den alternative teksten i dialogen, og klikk på Lagre.

5. Klikk på Lagre øverst til høyre i temaredigeringsprogrammet.