Shop voor iOS en Android

Shop is een gratis iOS- en Android-app voor klanten. De app beschikt over de volgende functies:

• Snel afrekenen voor klanten die Shop Pay gebruiken
  • Afleveringstracering voor online bestellingen
  • Productaanbevelingen van winkels die in aanmerking komen
  • CO2-compensatie voor in aanmerking komende bestellingen

De Shop-app biedt klanten recente informatie zodat ze hun bestellingen kunnen volgen. Als je verkoopt via Shopify, kun je klanten de mogelijkheid bieden om Shop te installeren op de bestelstatuspagina van je winkel.

Je kunt niet voorkomen dat je winkelprofiel of productaanbevelingen worden getoond in Shop.

Lees meer over het gebruik van Shop via de Helppagina van Shop .

De opt-in van Shop in-of uitschakelen

Je kunt de optie om Shop te installeren in-of uitschakelen op de bestelstatuspagina. Dit heeft geen invloed op hoe je winkelprofiel in Shop wordt weergegeven. Wanneer je de installatieoptie voor Shop hebt ingeschakeld, zien klanten in de volgende landen een link om Shop te installeren op de bestelstatuspagina op mobiele apparaten:

• Verenigde Staten
  • Canada
  • Australië

Klanten buiten deze landen zien de optie om Shop te installeren niet op de bestelstatuspagina.

Klanten die zich aanmelden, worden gevraagd de iOS- of Android-app voor Shop te downloaden en vervolgens worden hun bestelgegevens automatisch gesynchroniseerd vanuit Shopify.

Als de aanmelding voor Shop beschikbaar is voor je winkel, hoef je deze niet zelf in te stellen voor je klanten. De optie wordt automatisch ingeschakeld en verschijnt op de bestelstatuspagina's, tenzij je deze uitschakelt.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen en vervolgens op Betalingen.
  2. Schakel onder Updates over verzendingen ontvangen de optie Klanten kunnen de Shop-app downloaden vanaf de bestelstatuspagina in of uit om de optie voor klanten in of uit te schakelen.
  3. Klik op Opslaan.

Installatievereisten

Je hoeft de Shop-app niet te installeren om je klanten in staat te stellen bestellingen in je winkel bij te houden. Als je Shop wilt gebruiken om leveringen bij te houden voor bestellingen die je online plaatst, kun je de Shop-app installeren.

Shop is gratis en is beschikbaar op mobiele apparaten met de volgende besturingssystemen:

• iOS (versie 10.3 of hoger) voor iPhone, iPad en iPod touch
  • Android (versie 5.0 of hoger)

App-functies van Shop

Online bestellingen volgen

Wanneer een klant Gmail gebruikt, lokaliseert Shop automatisch e-mails met volgnummers om te traceren bestellingen te identificeren. Klanten die een ander soort e-mailadres gebruiken, kunnen handmatig volgnummers toevoegen.

Shop doorzoekt e-mails om bestellingsinformatie te verzamelen. Als je vragen hebt over privacy, kun je het privacybeleid van Shop bekijken.

Wanneer Shop een bestelling volgt, is er soms niet genoeg informatie beschikbaar om een exacte locatie voor de levering weer te geven. De bezorgstatus is nog steeds nauwkeurig.

Automatische bestelling synchroniseren

Shop wordt automatisch gesynchroniseerd met Shopify om alle bestellingen weer te geven die een klant heeft geplaatst binnen Shopify-winkels.

Wanneer een klant een bestelling start maar deze niet voltooit, kan er ook een melding voor afgebroken betalingen verschijnen in Shop. De melding vraagt de klant terug te gaan naar je winkel om de bestelling te voltooien.

Winkelprofielen

Klanten kunnen Shop gebruiken om winkelprofielen te volgen en weer te geven. Nadat een bestelling is toegevoegd aan Shop, wordt het profiel van de gerelateerde winkel weergegeven op het tabblad Shops van de Shop-app.

Wanneer een klant een Shopify-winkel in de Shop-app volgt, kan hij of zij productaanbevelingen bekijken op basis van de populaire producten van de winkel. Populaire producten worden in Shopify gegenereerd op basis van verkoopgegevens voor de winkel.

Het profiel van de winkel bevat het logo, de naam en beschrijving van de winkel. Je kunt de volgende gegevens aanpassen in het Shop-profiel van je winkel:

Je klanten kunnen Shop gebruiken, zelfs als je niet de optie inschakelt om de app te installeren vanaf de bestelstatuspagina van je winkel. Als een klant die Shop gebruikt een bestelling plaatst in je winkel, kan hij of zij je winkel profiel volgen, hun bestelgeschiedenis bekijken en de levering van de bestelling volgen.