Facebook-gegevens delen

Met de instellingen Gegevens delen in je Facebook-kanaal kun je kiezen hoe klantgegevens en surfgedrag worden verzameld in je onlinewinkel. Met tools voor het delen van gegevens, zoals Facebook-pixel en de Facebook Conversions API, kun je bestellingen en andere gebeurtenissen volgen, waarmee je je winkelverkeer kunt analyseren en advertentietargeting kunt verbeteren door middel van dynamische advertenties.

Het delen van gegevens is een keuze. Hoewel klantgegevens de campagneprestaties en het bijhouden van verkopen verbeteren, wil niet iedereen dat hun gegevens worden gedeeld. Het is belangrijk om je klanten te informeren over hoe je gegevens deelt en om te bepalen welk type of de hoeveelheid gegevens je wilt delen. Zorg ervoor dat je Privacybeleid actueel is om deze informatie aan je klanten te verstrekken.

Kiezen voor het delen van klantgegevens op Facebook

Met het Facebook-kanaal kun je kiezen hoe je gegevens wilt verzamelen en delen tussen je onlinewinkel en Facebook. In de instellingen voor gegevens delen heb je drie niveaus om uit te kiezen: Standaard, Uitgebreid of Maximum. Zie voor meer informatie over het traceren van klanten het artikel Documentatie over cookies en het traceren van klanten. Voor meer informatie over het traceren van klanten, raadpleeg het artikel Documentatie over cookies en het traceren van klanten.

Als je Standaard selecteert, volgt een Facebook-pixel het surfgedrag van klanten in je onlinewinkel. Een browsergebaseerde advertentieblocker kan voorkomen dat de Facebook-pixel gegevens deelt.

Als je Uitgebreid selecteert, verzamelt een Facebook-pixel de persoonsgegevens van je klanten met behulp van Geavanceerde matching. Met Geavanceerd matching kun je met een Facebook-pixel de naam, locatie en het e-mailadres van de klant extraheren, net als hun surfgedrag in je onlinewinkel om de klanttracering te verbeteren. Browsergebaseerde advertentieblockers kunnen voorkomen dat de Facebook-pixel gegevens traceert. Raadpleeg de Documentatie van Facebook over Geavanceerde matching online voor meer informatie over Geavanceerde matching.

Als je Maximum selecteert, gebruikt je winkel de conversie-API van Facebook en de Facebook-pixel. De conversies-API verzendt de aankoopgebeurtenis tussen de servers van Shopify en Facebook. Gegevens die van server naar server worden verzonden, kunnen niet worden geblokkeerd door browsergebaseerde advertentieblokkers. Met de instelling Maximum deel je de persoonsgegevens van je klanten om ze aan te passen via het Facebook-netwerk. De gegevens die worden verzameld met behulp van deze instelling, zijn onder andere de naam, locatie, het e-mailadres en het telefoonnummer van de klant, evenals hun surfgedrag in je onlinewinkel. Raadpleeg de Documentatie van Facebook over de conversie-API voor meer informatie.

Raadpleeg Tracering van cookies en klanten voor meer informatie over het delen van gegeven.

Facebook-gegevensuitwisseling instellen

Je kunt het delen van klantgegevens inschakelen tijdens het instellen van Facebook Shop, Instagram Shopping en Facebook Marketing. Je kunt ook de instellingen voor het delen van Facebook-klantgegevens inschakelen en wijzigen op elk moment in de instellingen van het Facebook-kanaal.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Verkoopkanalen > Facebook.

2. Klik op Instellingen.

3. Klik op Instellingen delen van gegevens.

4. Schakel in het gedeelte Klantgegevens delen het delen van klantgegevens in.

5. Selecteer in het gedeelte NIVEAU KIEZEN het niveau waarin klantgegevens worden gedeeld die je wilt inschakelen.

6. Als je geen Facebook-pixel hebt verbonden, klik je op de pixel op Verbinden die je wilt gebruiken voor het delen van klantgegevens.

Evenementen voor het delen van klantgegevens

Nadat je een Facebook-pixel aan Shopify toevoegt, houdt de pixel acties bij in je onlinewinkel, zoals wanneer een klant een bepaalde pagina bekijkt. Je kan data van deze acties gebruiken om meer te leren over hoe je klanten met je winkel omgaan. Meer informatie over het gebruik van de Facebook-pixel om campagnes te maken en conversies bij te houden vind je in het Facebook-helpcentrum.

Gebeurtenissen die een bestelwaarde volgen, gebruiken het subtotaal van een bestelling, exclusief belastingen of verzendkosten.

Nadat je een Facebook-pixel hebt geïntegreerd met je onlinewinkel, worden er automatisch de volgende gebeurtenissen getraceerd.

Beschrijvingen van standaardgebeurtenissen Facebook-pixel
Naam gebeurtenis Beschrijving van gebeurtenis
ViewContent Wanneer een bezoeker een pagina bekijkt, zoals een productpagina
Zoeken Wanneer een bezoeker een zoekopdracht uitvoert
AddToCart Wanneer een bezoeker een product aan de winkelwagen toevoegt
InitiateCheckout Wanneer een bezoeker op de betaalknop klikt
AddPaymentInfo Wanneer een bezoeker bij de checkout betalingsgegevens invoert
Purchase Wanneer een bezoeker een aankoop voltooit en de bedankpagina in de checkout bekijkt

Best practices voor het delen van gegevens

Omdat jij beslist hoe de persoonlijke informatie van je klanten wordt gedeeld, moet je ervoor zorgen dat klanten begrijpen hoe je hun persoonlijke informatie verzamelt en verwerkt. Neem deze informatie op in een Privacybeleid in je winkel. Om je te helpen bij het opstellen van een privacybeleid, kun je de Shopify's Privacybeleid-generator gebruiken.