Facebook-gegevens delen

Met de instellingen Gegevens delen in je Facebook-kanaal kun je kiezen hoe klantgegevens en surfgedrag worden verzameld in je onlinewinkel. Met tools voor het delen van gegevens, zoals Facebook-pixel en de Facebook Conversions API, kun je bestellingen en andere gebeurtenissen volgen, waarmee je je winkelverkeer kunt analyseren en advertentietargeting kunt verbeteren door middel van dynamische advertenties.

Het delen van gegevens is een keuze. Hoewel klantgegevens de campagneprestaties en het bijhouden van verkopen verbeteren, wil niet iedereen dat hun gegevens worden gedeeld. Het is belangrijk om je klanten te informeren over hoe je gegevens deelt en om te bepalen welk type of de hoeveelheid gegevens je wilt delen. Zorg ervoor dat je Privacybeleid actueel is om deze informatie aan je klanten te verstrekken.

Kiezen voor het delen van klantgegevens op Facebook

Met het Facebook-kanaal kun je kiezen hoe je gegevens wilt verzamelen en delen tussen je onlinewinkel en Facebook. In de instellingen voor gegevens delen heb je drie niveaus om uit te kiezen: Standaard, Uitgebreid of Maximum. Zie voor meer informatie over het traceren van klanten het artikel Documentatie over cookies en het traceren van klanten. Voor meer informatie over het traceren van klanten, raadpleeg het artikel Documentatie over cookies en het traceren van klanten.

Als je Standaard selecteert, volgt een Facebook-pixel het surfgedrag van klanten in je onlinewinkel. Een browsergebaseerde advertentieblocker kan voorkomen dat de Facebook-pixel gegevens deelt.

Als je Uitgebreid selecteert, verzamelt een Facebook-pixel de persoonsgegevens van je klanten met behulp van Geavanceerde matching. Met Geavanceerd matching kun je met een Facebook-pixel de naam, locatie en het e-mailadres van de klant extraheren, net als hun surfgedrag in je onlinewinkel om de klanttracering te verbeteren. Browsergebaseerde advertentieblockers kunnen voorkomen dat de Facebook-pixel gegevens traceert. Raadpleeg de Documentatie van Facebook over Geavanceerde matching online voor meer informatie over Geavanceerde matching.

Als je Maximum selecteert, gebruikt je winkel de conversie-API van Facebook en de Facebook-pixel. De conversies-API verzendt de aankoopgebeurtenis tussen de servers van Shopify en Facebook. Gegevens die van server naar server worden verzonden, kunnen niet worden geblokkeerd door browsergebaseerde advertentieblokkers. Met de instelling Maximum deel je de persoonsgegevens van je klanten om ze aan te passen via het Facebook-netwerk. De gegevens die worden verzameld met behulp van deze instelling, zijn onder andere de naam, locatie, het e-mailadres en het telefoonnummer van de klant, evenals hun surfgedrag in je onlinewinkel. Raadpleeg de Documentatie van Facebook over de conversie-API voor meer informatie.

Raadpleeg Tracering van cookies en klanten voor meer informatie over het delen van gegeven.

Best practices voor het delen van gegevens

Omdat jij beslist hoe de persoonlijke informatie van je klanten wordt gedeeld, moet je ervoor zorgen dat klanten begrijpen hoe je hun persoonlijke informatie verzamelt en verwerkt. Neem deze informatie op in een Privacybeleid in je winkel. Om je te helpen bij het opstellen van een privacybeleid, kun je de Shopify's Privacybeleid-generator gebruiken.