Facebook-gegevens delen

Met de instellingen voor het Gegevens delen in je Facebook-kanaal kun je bepalen hoe klantgegevens en -activiteiten in je online winkel worden verzameld. Met tools voor het delen van gegevens, zoals de Facebook-pixel, kun je bestellingen en andere evenementen volgen, waarmee je het verkeer in je winkel kunt analyseren en advertentietargeting kunt verbeteren via Dynamische advertenties.

Het delen van gegevens is een keuze. Klantengegevens verbeteren de prestaties van de campagne en de het volgen van verkopen, maar niet iedereen wil dat hun gegevens worden gedeeld. Het is belangrijk om je klanten te informeren over hoe je gegevens deelt en om te bepalen welk type of de hoeveelheid gegevens je wilt volgen en delen. Zorg ervoor dat je Privacybeleid actueel is om deze informatie aan je klanten te verstrekken.

Raadpleeg Tracering van cookies en klanten voor meer informatie over het delen van gegeven.

Voordat je begint

Om een Facebook-pixel aan je online winkel toe te voegen met behulp van het Facebook-kanaal, moet je een Facebook Ads-account hebben met bijbehorende advertentie-uitgaven. Ga naar Facebook om een Facebook Ads-account te maken. Je kunt je Facebook-pixel instellen met behulp van Facebook Ads Manager of er een maken met behulp van het Facebook-kanaal.

Als je eerder een Facebook-pixel hebt toegevoegd aan de themacode van je online winkel, kun je de Facebook-pixelcode uit je online winkel verwijderen nadat je je nieuwe pixel hebt ingesteld met behulp van het Facebook-kanaal.

Een Facebook-pixelcode wijzigen of verwijderen uit je online winkel

Als je een al bestaande Facebook-pixel-ID aan het Facebook-kanaal hebt toegevoegd, kun je deze vervangen door de Instellingen voor het delen van gegevens van het Facebook-kanaal als je op Ontkoppelen klikt.

Als je de code van je themabestand hebt bewerkt om een Facebook-pixel toe te voegen, moet je de pixelcode verwijderen voordat je een Facebook-pixel-ID kunt toevoegen met behulp van het Facebook-kanaal. Als je de pixelcode niet verwijdert, heeft je winkel meer dan één pixel, wat kan leiden tot dubbele of onjuiste gegevens in je rapporten.

Pixelcode verwijderen uit je themabestand

1. Klik in het gedeelte Huidig thema op Acties en selecteer Code bewerken.
  2. Klik op het bestand theme.liquid om de code-editor te openen.
  3. Verwijder de Facebook-pixelcode. Je kunt deze vinden tussen de tags <head> en </head>.
  4. Klik op Opslaan.

Je Facebook-pixel verwijderen in de voorkeuren van je online winkel

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Online winkel > Voorkeuren.
  2. Klik in het gedeelte Facebook-pixel op Wijzigen.
  3. Verwijder de Facebook-pixel en klik vervolgens op Opslaan.

Een Facebook-pixel maken

Je kunt rechtstreeks in het Facebook-kanaal een nieuwe Facebook-pixel maken door in het vak pixel instellen op Nieuw te klikken. Je kunt ook een Facebook-pixel maken in Facebook Ads Manager. Ga naar het Facebook-helpcentrum om een pixel te maken in Facebook Ads Manager.

Een Facebook-pixel toevoegen aan het Facebook-kanaal

Wanneer je een Facebook-pixel aan je Facebook-kanaal toevoegt, integreert de pixel met je online winkel. Je kunt een Facebook-pixel toevoegen wanneer je Instagram, Shops of Facebook-Marketing instelt, maar dit is alleen nodig voor de Facebook Marketing-functie. Voordat je een Facebook-pixel kunt toevoegen, moet je tracking inschakelen in het gedeelte Klanttracering.

Je kunt je Facebook-pixel beheren in de Instellingen voor het delen van gegevens in het gedeelte Instellingen van het Facebook-kanaal.

In het gedeelte Tracking van klanten van je Instellingen delen van gegevens in het Facebook-kanaal, staat een lijst met pixels die je hebt aangemaakt. Klik op Verbinden om een bestaande Facebook-pixel te koppelen of klik op Nieuwe aanmaken om een nieuwe Facebook-pixel te maken.

Nadat je een Facebook-pixel hebt toegevoegd aan je onlinewinkel, zorg er met behulp van Facebook Advertentiebeheer voor dat deze werkt. Als je wilt weten hoe je kunt zien of je Facebook-pixel werkt, ga naar het Facebook-helpcentrum.

Voordat je een Facebook-pixel toevoegt

Voordat je een Facebook-pixel aan je winkel kunt toevoegen, moet je een Facebook-account en een Facebook Business Manager instellen. Als je die al hebt, voltooi je de stappen in een Facebook-pixel toevoegen. Als je deze niet hebt ingesteld, voltooi je het volgende.

Stappen

1. Klik op Aan de slag in het gedeelte Aan de slag met Facebook.
  2. Klik op Start instelling in het gedeelte Je producten op de markt brengen op Facebook.
  3. Koppel je Facebook-account, Business Manager en Facebook-pagina.

Een Facebook-pixel toevoegen

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Facebook in het gedeelte Verkoopkanalen.
  2. Klik op Instellingen en vervolgens op Instellingen voor het delen van gegevens.
  3. Klik in het gedeelte Klanttracering op de wisselknop Inschakelen.
  4. Selecteer Standaard, Uitgebreid of Maximum in het gedeelte Kies trackingniveau.
  5. Selecteer je pixel in de lijst.
  6. Klik op Bevestigen.

Kies het klantentrackingniveau van Facebook

Met het Facebook-kanaal kun je kiezen hoe je gegevens wilt verzamelen en delen tussen je online winkel en Facebook. In de instellingen voor klanttracering heb je drie opties om uit te kiezen: Standaard, Uitgebreid of Maximum. Zie voor meer informatie over het traceren van klanten het artikel Documentatie over cookies en het traceren van klanten.

Als je Standaard selecteert, volgt een Facebook-pixel het surfgedrag van klanten in je online winkel. Een browsergebaseerde advertentieblocker kan voorkomen dat de Facebook-pixel gegevens traceert.

Als je Uitgebreid selecteert, traceert een Facebook-pixel de persoonsgegevens van je klanten met behulp van Geavanceerde matching. Met Geavanceerd matching kun je met een Facebook-pixel de naam, locatie, het e-mailadres en het telefoonnummer van de klant extraheren, net als hun surfgedrag in je online winkel om de klanttracering te verbeteren. Browsergebaseerde advertentieblockers kunnen voorkomen dat de Facebook-pixel gegevens traceert. Raadpleeg de Documentatie van Facebook over Geavanceerde matching online voor meer informatie over Geavanceerde matching.

Als je Maximum selecteert, gebruikt je winkel de conversie-API van Facebook en de Facebook-pixel. Gegevens worden gedeeld met behulp van de webbrowser van de klant en via de servers van Shopify, en worden rechtstreeks naar de servers van Facebook verzonden. Gegevens die van server naar server worden verzonden, kunnen niet worden geblokkeerd door browsergebaseerde advertentieblockers. Met de instelling Maximum deel je de persoonsgegevens van je klanten om ze aan te passen via het Facebook-netwerk. De gegevens die worden verzameld met behulp van deze instelling, zijn onder andere de naam, locatie, het e-mailadres en het telefoonnummer van de klant, evenals hun surfgedrag in je online winkel. Raadpleeg de Documentatie van Facebook over de conversie-API voor meer informatie.

Standaardgebeurtenissen klanttracering

Nadat je een Facebook-pixel hebt toegevoegd in Shopify, traceert de pixel bepaalde gebeurtenissen in je online winkel, zoals wanneer een klant een bepaalde pagina bekijkt. De gebeurtenissen die Facebook standaard traceert worden standaardgebeurtenissen genoemd en je kunt de gegevens van deze gebeurtenissen gebruiken om meer te weten te komen over wat klanten doen in je winkel. In het Facebook-helpcentrum vind je meer informatie over het gebruik van standaardgebeurtenissen van Facebook-pixel om campagnes te maken en conversies bij te houden.

Gebeurtenissen die een bestelwaarde volgen, gebruiken het subtotaal van een bestelling, exclusief belastingen of verzendkosten.

Nadat je een Facebook-pixel hebt geïntegreerd met je onlinewinkel, worden er automatisch de volgende standaardgebeurtenissen getraceerd.

Beschrijvingen van standaardgebeurtenissen Facebook-pixel
Naam gebeurtenis Beschrijving van gebeurtenis
ViewContent Wanneer een bezoeker een pagina bekijkt, zoals een productpagina
Zoeken Wanneer een bezoeker een zoekopdracht uitvoert
AddToCart Wanneer een bezoeker een product aan de winkelwagen toevoegt
InitiateCheckout Wanneer een bezoeker op de betaalknop klikt
AddPaymentInfo Wanneer een bezoeker bij het afrekenen betalingsgegevens invoert
Purchase Wanneer een klant een aankoop voltooit en de bedankpagina in de kassa bekijkt

Klantengegevens traceren met behulp van CAPI van Facebook

De conversie-API van Facebook (CAPI) is een manier om het surfgedrag van je klanten te delen met Facebook van de servers van Shopify rechtstreeks naar de servers van Facebook. Facebook-pixels verzenden gegevens via de webbrowser van je klant. CAPI gebruikt je Facebook-pixel om je te helpen bij het meten, optimaliseren en bouwen van Facebook-advertentiecampagnes.