Richtlijnen en beperkingen voor Launchpad

Bekijk de volgende richtlijnen over het aanmaken van Launchpad-evenementen, inclusief beperkingen die te maken hebben met collecties en planning.

Evenement plannen

• Het is niet mogelijk om overlappende evenementen uit te voeren of te plannen. Als je bijvoorbeeld een evenement zonder einddatum gepland hebt en je wilt een nieuw evenement plannen, geef dan eerst het bestaande evenement een einddatum die vóór de begindatum van het nieuwe evenement ligt.
  • Evenementen moeten zo worden gepland dat ze ten minste vijf minuten na afloop van het vorige evenement beginnen.

Producten toevoegen en bewerken

• Zorg ervoor dat geen enkele collectie meer dan 1000 producten bevat wanneer je collecties aan een Launchpad-evenement toevoegt.

• Als je tijdens een evenement de prijs van een product wijzigt, dan krijgt het product na afloop van het evenement weer de prijs van vóór het evenement. Als je de gegevens van een product vaak moet bijwerken, plan dan kortere evenementen, zodat de gegevens tussen de evenementen door bijgewerkt kunnen worden.

Kortingen beheren

• Alle kortingspercentages in een evenement zijn van toepassing op de normale prijzen van een product (niet de prijsvergelijking). Wanneer een verkoopevenement start, zien je klanten de uitverkoopprijzen die je hebt opgegeven voor het evenement. Als je prijsvergelijkingen voor je producten hebt, veranderen deze waarden voor de duur van het evenement in de normale prijzen van de producten vóór de uitverkoop. Wanneer het evenement is afgelopen, veranderen zowel de normale prijzen als de prijsvergelijkingen terug naar de waarden die ze hadden vóór het evenement. Als je niet wilt dat de prijsvergelijkingen tijdens een evenement worden weergegeven, verwijder ze uit je gebeurtenisthema.

• Als je een evenement maakt dat een korting op een collectie toepast, worden de prijzen van producten in die collectie gewijzigd wanneer het evenement begint en wanneer het evenement is afgelopen. Wanneer je een product aan de collectie toevoegt tijdens het evenement, wordt de korting niet toegepast. Wanneer je een product uit de collectie verwijdert tijdens het evenement, wordt de korting niet verwijderd, hoewel het product nog steeds automatisch wordt teruggebracht naar normale prijzen wanneer het evenement is afgelopen.

• Groothandelsprijzen kunnen worden beïnvloed door Launchpad-evenementen.

• Het is mogelijk dat hetzelfde product meerdere keren voor verschillende prijzen aan hetzelfde evenement wordt toegevoegd. Als dat gebeurt, worden eventuele prijsverschillen als volgt opgelost:

• Als het product een vaste prijs heeft, krijgt je klant deze prijs aangeboden. Er worden geen collectiekortingen toegepast.
    • Als er geen vaste prijs voor het product is, wordt de laagste kortingsprijs aan je klant aangeboden.

Je voegt bijvoorbeeld een t-shirt met een sneeuwpop toe (normale prijs $ 30) en stelt de verkoopprijs in op $ 20. Vervolgens voeg je een collectie toe die ook dat-t-shirt bevat en je stelt een korting van 50% in voor die collectie. Tijdens het evenement wordt het t-shirt aangeboden voor de vastgestelde prijs van $ 20.

Maak later een ander evenement en voeg twee collecties toe die allebei hetzelfde t-shirt met de sneeuwpop bevatten (normale prijs $ 30). De eerste collectie wordt met 25% afgeprijsd en de tweede collectie met 50%. Tijdens dit evenement wordt het t-shirt met de sneeuwpop aangeboden voor de prijs met 50% korting, wat overeenkomt met $ 15.

• Klanten kunnen kortingscodes gebruiken tijdens een Launchpad-evenement. Als een klant een kortingscode toepast voor een product dat in de uitverkoop is, wordt de kortingscode toegepast op de verkoopprijs. Tijdens een Launchpad-evenement wordt bijvoorbeeld een overhemd van € 1000 aangeboden voor € 500. Tijdens het evenement kan een klant met een kortingscode van 10% dit shirt kopen voor € 450. Je kunt Launchpad niet gebruiken om kortingscodes uit te schakelen, maar je kunt een van de volgende opties gebruiken om te voorkomen dat kortingscodes worden gebruikt tijdens een evenement:

• Als je een korting voor een cadeaubon instelt als onderdeel van je evenement, wordt de waarde van de cadeaubon ook verlaagd. Omdat een cadeaubon wordt beschouwd als een vorm van valuta, kun je een cadeaubon niet voor minder dan zijn waarde verkopen met Launchpad. Bijvoorbeeld, een cadeaubon van € 50 met 50% korting heeft zowel een prijs als een waarde van € 25.

Wachtwoordpagina inschakelen

• Als je een wachtwoordpagina inschakelt in de Launchpad-app wanneer je een evenement maakt, kan dit de instellingen van je winkel overschrijven.

• Als er al een wachtwoordpagina actief is voor je winkel en je geen wachtwoordpagina inschakelt in Launchpad als je het evenement aanmaakt, blijft de wachtwoordpagina actief terwijl je evenement loopt. Je kunt de wachtwoordpagina alleen handmatig verwijderen vanuit je Shopify-beheercentrum via Onlinewinkel > Voorkeuren.
    • Als er al een wachtwoordpagina actief is voor je winkel en je wel een wachtwoordpagina inschakelt in Launchpad als je het evenement aanmaakt, wordt je wachtwoordpagina verwijderd zodra het evenement begint. Na afloop van het evenement wordt de wachtwoordpagina niet hersteld.