Launchpad-evenementen maken

Maak een evenement voor het plannen van uitverkopen, productreleases en voorraadaanvullingen.

Voordat je begint

Voordat je een evenement maakt, moet je ervoor zorgen dat je bekend bent met de richtlijnen en beperkingen van Launchpad.

Maak een evenement

Open de Launchpad-app vanuit je Shopify-beheercentrum door te klikken op Apps en vervolgens op Launchpad.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Apps > Launchpad.
  2. Klik op Evenement aanmaken.
  3. Voer in het gedeelte Titel een titel in voor het evenement.
  4. Voer in het gedeelte Begindatum een begindatum en -tijd in. Als je geen begindatum en -tijd opgeeft wanneer je het evenement opslaat, wordt het evenement opgeslagen als een concept.
  5. Optioneel: Kies één of meer van de volgende opties:
    Evenementopties
    Optie Actie
    Productreleases toevoegen tijdens het evenement Selecteer Publiceer producten in je verkoopkanalen en klik op Beheren.
    Voorraad toevoegen aan huidige of eerdere niet-beschikbare producten tijdens het evenement Selecteer Publiceer producten in je verkoopkanalen en klik op Producten toevoegen.
    Enkele van je producten of collecties aanbieden tegen korting of uitverkoopprijzen Selecteer Kortingen toepassen op je producten en collecties en klik vervolgens op Producten toevoegen of Collecties toevoegen.
    Kortingen toepassen op producten of collecties in bulk Selecteer Kortingen toepassen op je producten en collecties en klik vervolgens op Bulk Discounts.
    Het evenement automatisch laten eindigen op een specifieke datum en tijd Selecteer Einddatum instellen en volg de instructies. Als je geen einddatum opgeeft, moet je het evenement handmatig beëindigen door op de pagina Dashboard te klikken op Beëindig evenement. Elk evenement kan op deze manier worden gestopt, ook als er een einddatum is ingesteld.
    Een ander thema gebruiken Selecteer Schakel thema-omschakeling in en volg de instructies.
    Specifieke Shopify-scripts uitvoeren Selecteer Scripts voor orderregels inschakelen of Verzendscripts inschakelen en volg de instructies.
    Je winkel vergrendelen vóór het evenement Selecteer de pagina Wachtwoord inschakelen en volg de instructies.
  6. Klik op Opslaan.

Als je een begindatum en -tijd hebt ingevoerd, wordt je evenement gepland voor uitvoering op die datum en dat tijdstip. Anders wordt je evenement opgeslagen als een concept.

Je kunt tijdens een evenement toegang krijgen tot het dashboard zonder producten te publiceren of inventaris bij te werken.