Launchpad-evenementen controleren

Wanneer een evenement actief wordt, kun je de voortgang volgen.

Stappen

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Launchpad.

3. Klik op App openen.

4. Klik op het evenement dat je wil controleren.

5. Klik in het gedeelte Status op Evenement-dashboard weergevenom het dashboard te bekijken.

Evenementenstatus

Aan het begin van een evenement geeft de sectie evenementenstatus de acties weer die plaatsvinden wanneer evenement begint, en de status van elke actie. Wanneer het evenement eindigt, wordt de status van acties die plaatsvinden wanneer het evenement eindigt weergegeven. De mogelijke statussen zijn als volgt:

Statussen van acties die zijn ondernomen door Launchpad
Status Beschrijving
Verwerken Er wordt een verwerkingsactie uitgevoerd en deze zal binnenkort worden voltooid.
Actief Een actieve actie is momenteel van kracht en geeft de tijd weer waarop deze actief werd.
Afgelopen Een beëindigde actie is een actie die met succes is teruggedraaid aan het einde van je evenement.
Mislukt Een mislukte actie is niet voltooid. Mislukte acties worden niet opnieuw geprobeerd. Als je een mislukte actie ziet in het gedeelte Status, voer de mislukte acties dan handmatig uit.

Evenementendashboard

Je kunt de voortgang van een evenement controleren door de realtime-analyses van het evenement op het dashboard te bekijken. Het dashboard rapporteert de gegevens wanneer je evenement van start gaat. Het dashboard stopt met het rapporteren van gegevens wanneer het evenement is afgelopen of langer dan vier weken duurt. Een evenement kan langer dan vier weken duren, maar het dashboard is alleen de eerste vier weken beschikbaar.

Dit dashboard toont de volgende informatie:

• totale verkoop, geplaatste bestellingen en gemiddelde orderwaarden
  • gegevens over de verkochte producten, zoals de best verkopende producten en hun voorraadniveaus