Problemen met fouten bij de integratie en synchronisatie van QuickBooks Desktop-boekhoudsoftware en veelvoorkomende problemen oplossen

Wanneer je QuickBooks Desktop-boekhoudsoftware met Shopify integreert of synchroniseert, kun je fouten tegenkomen. Op deze pagina vind je veelvoorkomende fouten en tips over hoe je problemen ermee kunt oplossen.

Standaard stappen voor probleemoplossing

Als je problemen hebt met de integratie van QuickBooks Desktop-gegevens met Shopify, voer je volgende standaard stappen voor probleemoplossing uit.

Het besturingssysteem van je computer en de QuickBooks Desktop-software bijwerken

De optie 'Als administrator uitvoeren' voor de QuickBooks Desktop-app deactiveren

1. Controleer of je de enige Windows-gebruiker bent die is ingelogd.
  2. Sluit de QuickBooks Desktop-app en start je computer opnieuw op.
  3. Klik met de rechtermuisknop op de QuickBooks Desktop-snelkoppeling en selecteer Eigenschappen.
  4. Klik op Geavanceerd.
  5. Deselecteer Als administrator uitvoeren.
  6. Klik op OK en nogmaals op OK.
  7. Dubbelklik op de QuickBooks Desktop-snelkoppeling om de app te starten.

Inloggen bij QuickBooks Desktop met het Admin-gebruikersprofiel

1. Open het QuickBooks-bedrijfsbestand.
  2. Voer de inloggegevens van het Admin-profiel in.
  3. Bevestig dat je als administrator bent ingelogd:
    1. Klik op het menu Bedrijf en op Gebruikers en wachtwoorden instellen.
    2. Selecteer Gebruikers instellen.
    3. Controleer of de Admin-gebruiker wordt weergegeven als ingelogd.

Het QuickBooks-bedrijfsbestand in de modus voor één gebruiker openen

1. Klik in QuickBooks Desktop-app op Bestand.
  2. Als de optie Overschakelen naar de modus voor één gebruiker wordt weergegeven in het menu, klik je op deze optie en volg je de instructies.

Controleren of de Realm-ID in het Shopify-beheercentrum overeenkomt met de Intuit-ID van het bedrijf in QuickBooks Desktop

1. Open de QuickBooks Desktop-app en log in met het Admin-gebruikersprofiel.
  2. Druk op F2 op het toetsenbord om het scherm met productgegevens te openen.
  3. Controleer of de Intuit-ID van het bedrijf overeenkomt met de Realm-ID die wordt weergegeven in de QuickBooks Desktop-connector van het Shopify-beheercentrum.

Controleren of Shopify Connector als actief wordt weergegeven

1. Open de QuickBooks Desktop-app en log in met het Admin-gebruikersprofiel.
  2. Klik op Bestand > App-beheer > Web-apps beheren.
  3. Klik op Verbonden apps.
  4. Controleer of de Shopify Connector-app als actief wordt weergegeven.
  5. Als de Shopify Connector-app niet als actief wordt weergegeven, klik je op de vervolgkeuzelijst Status en klik je op Opnieuw verbinden.

Veelvoorkomende fouten oplossen

Bij het instellen of configureren van je gegevens met QuickBooks Desktop-boekhoudsoftware kun je fouten tegenkomen. Hieronder volgen voorbeelden van veelvoorkomende fouten die je kunt tegenkomen:

Verificatie niet gelukt bij het genereren van een token

Mogelijk krijg je de fout Verificatie niet gelukt bij het genereren van een token wanneer je een token probeert te genereren in een QuickBooks Desktop-bedrijfsbestand.

Stappen:

1. Zorg ervoor dat je de standaard stappen voor probleemoplossing uitvoert.
  2. Verwijder alle oudere versies van de QuickBooks Desktop-boekhoudsoftware van je computer.

1. Open het Configuratiescherm op je computer en klik op Programma's en functies.
    2. Selecteer de oudere QuickBooks Desktop-versie en klik op Verwijderen.
    3. Verwijder de oudere versie volgens de instructies.
  3. Repareer de QuickBooks Desktop-boekhoudsoftware:

1. Open het Configuratiescherm op je computer en klik op Programma's en functies.
    2. Selecteer de huidige versie van QuickBooks Desktop en klik op Verwijderen.
    3. Herstel de huidige versie volgens de instructies.
  4. Maak een nieuw Windows-gebruikersprofiel aan en installeer de QuickBooks Desktop-software opnieuw met de nieuwe Windows-gebruiker.

Geen geregistreerde beheerder

Mogelijk krijg je de foutmelding Geen geregistreerde administrator wanneer je een token probeert te genereren met een accountant-gebruikersprofiel in plaats van het admin-profiel. Stel de Intuit-ID van het bedrijf opnieuw in het QuickBooks-bedrijfsbestand in.

Stappen:

1. Klik in het QuickBooks-bedrijfsbestand op Help > Intuit-ID opnieuw instellen.
  2. Voer JA in en klik op OK.
  3. Sluit de QuickBooks Desktop-app en open deze opnieuw.
  4. Log volgens de instructies in bij je Intuit-account met het admin-gebruikersprofiel.

Shopify kan niet synchroniseren met QuickBooks Desktop-boekhoudsoftware

Je krijgt mogelijk de melding Shopify kan niet synchroniseren met QuickBooks Desktop-boekhoudsoftware wanneer het langer dan 30 seconden duurt om gegevens van Shopify met QuickBooks Desktop te synchroniseren.

Stappen:

1. Zorg ervoor dat je de standaard stappen voor probleemoplossing uitvoert.
  2. Klik in het Shopify-beheercentrum op Start en klik op QuickBooks Connector om de app-machtigingen te verifiëren.
  3. Start je computer opnieuw op.

Als het bedrijfsbestand op een andere computer wordt gehost, kunnen time-outs mede worden veroorzaakt door netwerklatentie.Overweeg het bedrijfsbestand naar dezelfde computer te verplaatsen als de QuickBooks Desktop-app.

Kan QuickBooks niet starten

Je ontvangt mogelijk de foutmelding Kan QuickBooks niet starten om de volgende redenen:

• QuickBooks wordt gestart met het administrator-profiel dat tegenstrijdige machtigingsniveaus voor het programma veroorzaakt.
  • Het bedrijfsbestand is niet geopend en aangemeld met de admin-gebruiker van het bestand.
  • Er zijn meerdere versies van QuickBooks geïnstalleerd. Verwijder oudere versies en houd alleen de nieuwste geïnstalleerde versie.
  • Het verkeerde bedrijfsbestand is geopend.

Stappen:

1. Zorg ervoor dat je de standaard stappen voor probleemoplossing uitvoert.
  2. Verwijder alle oudere versies van de QuickBooks Desktop-boekhoudsoftware van je computer.

1. Open het Configuratiescherm op je computer en klik op Programma's en functies.
    2. Selecteer de oudere QuickBooks Desktop-versie en klik op Verwijderen.
    3. Verwijder de oudere versie volgens de instructies.
  3. Repareer de QuickBooks Desktop-boekhoudsoftware:

1. Open het Configuratiescherm op je computer en klik op Programma's en functies.
    2. Selecteer de huidige versie van QuickBooks Desktop en klik op Verwijderen.
    3. Herstel de huidige versie volgens de instructies.

Shopify kan geen verbinding maken met QBD 0x8004040D

Mogelijk krijg je de foutmelding Shopify kan geen verbinding maken met QBD 0x8004040D wanneer synchronisatie meerdere keren mislukt of wanneer de QuickBooks Desktop-app niet de nieuwste versie is. Voer de standaard stappen voor probleemoplossing uit en maak de QBConfiguration opnieuw aan.

Stappen:

1. Typ Services.msc in de Windows-zoekbalk en klik op de Services-app.

1. Zoek QBWCMonitor en dubbelklik om de eigenschappen te openen.
    2. Klik op STOP en daarna op OK.
  2. Typ verkenner in de Windows-zoekbalk en klik op Verkenner.

1. Ga vanaf je computer naar C:\ProgramData\Intuit\WebConnector 3.0\Config.
    2. Klik met de rechtermuisknop op het QBConfiguration-bestand en klik op Naam wijzigen.
    3. Wijzig de bestandsnaam in OLDQBConfiguration.
  3. Typ Services.msc in de Windows-zoekbalk en klik op de Services-app.

1. Zoek QBWCMonitor en dubbelklik om de eigenschappen te openen.
    2. Klik op START en daarna op OK.
  4. Open de QuickBooks Desktop-app en log in bij het bedrijfsbestand met de admin-gebruiker.

1. Klik op Bestand > App-beheer > Web-apps beheren en doe een van de volgende dingen:
      • Als het token bestaat, klik dan op Verbonden apps en controleer of de app wordt weergegeven als Actief.
      • Als het token niet bestaat, zoek dan naar Shopify, selecteer Shopify Connector en klik op Instellen om een token te genereren.

Shopify kan geen verbinding maken met QBD 0x8004041D

Mogelijk krijg je de foutmelding Shopify kan geen verbinding maken met QBD 0x8004041D wanneer de QuickBooks Desktop-app niet geopend is en de synchronisatie niet kan plaatsvinden. Voer de standaard stappen voor probleemoplossing uit om dit op te lossen.

Het bedrijf dat met Shopify is geïntegreerd, is niet hetzelfde als het nu geopende bedrijf in QuickBooks Desktop: 0x8004040A

Je krijgt mogelijk de foutmelding Het bedrijf dat met Shopify is geïntegreerd, is niet hetzelfde als het nu geopende bedrijf in QuickBooks Desktop: 0x8004040A wanneer een verkeerd QuickBooks Desktop-bedrijfsbestand geopend is en niet het bedrijfsbestand dat met de Shopify Connector-app is ingesteld.

1. Zorg ervoor dat je de standaard stappen voor probleemoplossing uitvoert.
  2. Controleer of het Realm-ID in het Shopify-beheercentrum overeenkomt met het Intuit-ID van het bedrijf in de QuickBooks Desktop-app:

1. Open de QuickBooks Desktop-app en log in met het Admin-gebruikersprofiel.
    2. Druk op F2 op het toetsenbord om het scherm met productgegevens te openen.
    3. Controleer of de Intuit-ID van het bedrijf overeenkomt met de Realm-ID die wordt weergegeven in de QuickBooks Desktop-connector van het Shopify-beheercentrum.
  3. Maak QBConfiguration opnieuw aan:

1. Typ Services.msc in de Windows-zoekbalk en klik op de Services-app.
      1. Zoek QBWCMonitor en dubbelklik om de eigenschappen te openen.
      2. Klik op STOP en daarna op OK.
    2. Typ verkenner in de Windows-zoekbalk en klik op Verkenner.
      1. Ga vanaf je computer naar C:\ProgramData\Intuit\WebConnector 3.0\Config.
      2. Klik met de rechtermuisknop op het QBConfiguration-bestand en klik op Naam wijzigen.
      3. Wijzig de bestandsnaam in OLDQBConfiguration.
    3. Typ Services.msc in de Windows-zoekbalk en klik op de Services-app.
      1. Zoek QBWCMonitor en dubbelklik om de eigenschappen te openen.
      2. Klik op START en daarna op OK.
    4. Open de QuickBooks Desktop-app en log in bij het bedrijfsbestand met de admin-gebruiker.
      1. Klik op Bestand > App-beheer > Web-apps beheren en doe een van de volgende dingen:
        • Als het token bestaat, klik dan op Verbonden apps en controleer of de app wordt weergegeven als Actief.
        • Als het token niet bestaat, zoek dan naar Shopify, selecteer Shopify Connector en klik op Instellen om een token te genereren.

Shopify kan niet synchroniseren met QuickBooks Desktop-boekhoudsoftware. 9900

Mogelijk krijg je de foutmelding Shopify kan niet synchroniseren met QuickBooks Desktop-boekhoudsoftware. 9900 wanneer er een interne fout wordt gegenereerd tijdens de synchronisatie van gegevens tussen Shopify en de QuickBooks Desktop-app. Voer de standaard stappen voor probleemoplossing uit om dit probleem op te lossen en start de WebConnector-services opnieuw.

Stappen:

1. Typ Services.msc in de Windows-zoekbalk en klik op de Services-app.
  2. Zoek QBWCMonitor en dubbelklik om de eigenschappen te openen.
  3. Klik op STOP en daarna op OK.
  4. Open de QuickBooks Desktop-app en log in bij het bedrijfsbestand met de admin-gebruiker.
  5. Klik op Bestand > App-beheer > Web-apps beheren.
  6. Klik op Verbonden apps en controleer of de app wordt weergegeven als Actief.

Logboeken vastleggen voor beoordeling

Wanneer je contact opneemt met Shopify retail-ondersteuning, wordt je mogelijk gevraagd logboeken uit de QuickBooks Desktop-app op te halen om je probleem nader te kunnen onderzoeken. Verzamel dan alle drie soorten logboeken.

Applicatielogboek

1. Typ uitvoeren in de Windows-zoekbalk en druk op Enter op het toetsenbord om de Uitvoeren-app te starten.
  2. Voeg %LocalAppData%\Intuit\WebConnector 3.0\Log toe en klik vervolgens op OK.
  3. Zoek het Intuit.QBDT.WebConnector.Application-logboek met het meest recente datumstempel, bijvoorbeeld Intuit.QBDT.Webconnector.Application_19_Apr_2023-07_20.log.

QuickBooks Desktop SDK-logboeken

1. Typ uitvoeren in de Windows-zoekbalk en druk op Enter op het toetsenbord om de Uitvoeren-app te starten.
  2. Voeg %programdata%\Intuit\QuickBooks\ toe en klik vervolgens op OK.
  3. Zoek de bestanden qbsdklog.txt en qbsdkold.txt.

QuickBooks Desktop-programmalogboeken

1. Typ uitvoeren in de Windows-zoekbalk en druk op Enter op het toetsenbord om de Uitvoeren-app te starten.
  2. Voeg %LocalAppData%\Intuit\QuickBooks\Log\ toe en klik vervolgens op OK.
  3. Open de nieuwste genummerde map, zoals 32.0.
  4. Zoek de bestanden QBWin.log en QBWDOTNET.log. Als er een of meer QBWin.log.old-bestanden bestaan, verzamel dan de drie meest recente bestanden.