Aandachtspunten bij de migratie van QuickBooks Desktop POS-gegevens

Voordat je je QuickBooks POS-gegevens naar Shopify migreert, controleer je welke gegevens kunnen worden gemigreerd met de QuickBooks Desktop Connector-app en welke gegevens handmatig worden gemigreerd. Voor een volledige lijst met voorwaarden voor gegevenstoewijzing kun je terecht bij de QuickBooks POS- en Shopify POS-termenlijst en -gegevenstoewijzing.

Welke gegevens kun je vanuit QuickBooks migreren?

In de volgende tabel kun je zien welke QuickBooks POS-gegevens wel of niet naar Shopify kunnen worden gemigreerd met de QuickBooks Desktop Connector-app:

Tabel QuickBooks-gegevensmigratie
QuickBooks-gegevenstype Shopify-gegevenstype Gegevens kunnen worden gemigreerd
Klant Klant
Voorraad Producten
Stijl van voorraadgrid Productvarianten of -opties
Productafbeeldingen Productafbeeldingen
Overdrachtsbonnen Productoverdrachten
Verkopers Verkoper of leverancier
Winkels (POS) of klassen (QuickBooks Desktop) Locaties
Artikelnummer of UPC Barcodes
Klantopmerking Klantopmerking
Verkoopbon Bestellingen (betaald/afgehandeld)
Factuur Bestellingen (onbetaald/afgehandeld)
Factuur met betaling Bestellingen (gedeeltelijk betaald/afgehandeld)
Verkooporder Bestellingen (onbetaald/openstaand)
Verkooporder met storting Bestellingen (gedeeltelijk betaald/openstaand)
Inkooporder Inkooporders (artikelen niet ontvangen)
Voucher ontvangen (QuickBooks Desktop POS) Inkooporders (artikelen ontvangen)
Factuur/artikelbon (QuickBooks Desktop) Inkooporders (artikelen ontvangen)
Automatische kortingen Kortingen
Alternatieve Lookup (ALU) SKU-nummers
Winkeltegoed Cadeaubonnen
Loyaliteit Loyaliteit

QuickBooks-gegevens die via de connector-app kunnen worden gemigreerd

Je kunt de volgende gegevens van QuickBooks POS naar Shopify migreren met de QuickBooks Desktop Connector-app:

• klantgegevens

• namen
    • e-mails
    • telefoonnummers
  • verkopersgegevens (migreren als Leveranciers in de Stocky-app);

• locatiegegevens (maximaal 20 locaties);

• voorraad- en productgegevens;

• producttitel
    • barcodes (artikelnummer);
    • aantal
    • locatie
    • prijs

Producten en productvarianten

Na de migratie worden je productvarianten als afzonderlijke producten in Shopify geïmporteerd. Producten die al in Shopify aanwezig zijn, worden bij de migratie niet overschreven. De gemigreerde producten worden geïmporteerd met een QuickBooks-tag en met de status Concept. Je kunt het volgende doen:

Limiet van het aantal items in de gegevensmigratie

Je kunt maximaal 50.000 items per dag migreren. Als je bijvoorbeeld 150.000 items hebt, zal het een dag of drie duren om je gegevens van QuickBooks POS naar Shopify te migreren. Deze limiet geldt voor alle geïmporteerde bestanden, zoals producten, klanten en voorraad.

De migratie kan tot vijf uur duren. De lengte van de migratie is afhankelijk van veel factoren, zoals de QuickBooks POS-installatie, de hoeveelheid gegevens die je migreert of het aantal locaties.

Artikelnummers en UPC's

Met QuickBooks kun je meerdere scanbare barcodes per product gebruiken, maar Shopify staat maar één barcode per product toe in het veld Barcodes in Shopify. Tijdens migratie kun je een productnummer kiezen dat je als barcode wilt importeren. Kies Artikelnummer of UPC, maar niet beide.

Je kunt in Shopify ook een SKU-nummer koppelen aan een voorraadproduct dat doorzoekbaar maar niet scanbaar is. Je kunt na migratie SKU's in bulk bewerken met behulp van een CSV-bestand.

Als je meerdere productnummers in de voorraad wilt opslaan, kun je na migratie metavelden gebruiken. Lees meer over metavelden.

Lees meer over het gebruik van barcodes en SKU's in de POS.

QuickBooks-gegevens die niet met de Connector-app kunnen worden gemigreerd

De volgende gegevens kunnen niet met de QuickBooks Desktop Connector-app van QuickBooks POS naar Shopify worden gemigreerd, maar je kunt wel naar alternatieve methoden zoeken om je gegevens te importeren:

Productafbeeldingen

Productafbeeldingen worden niet van QuickBooks POS naar Shopify gemigreerd. Je kunt wel je voorraadfoto's handmatig in bulk migreren van QuickBooks POS. Nadat je je afbeeldingen hebt geëxporteerd, kun je ze met een van de volgende methoden in Shopify importeren:

• Maak de afbeeldingen online openbaar beschikbaar via bijvoorbeeld Dropbox of Google Foto's, exporteer je productlijst uit Shopify, voeg URL's voor elke afbeelding toe en upload de afbeeldingen tot slot in een CSV-bestand.
  • Gebruik een app van derden, zoals ifyApps Image Manager om je afbeeldingen te importeren.
  • Huur een Shopify-partner in om productafbeeldingen voor je te exporteren en te importeren.

Alternatieve Lookup (ALU's)

Alternatieve Lookups (ALU's), in Shopify ook wel SKU-nummers van producten genoemd, worden niet van QuickBooks POS naar Shopify gemigreerd. Na de eerste gegevensmigratie kun je in het veld SKU (Stock Keeping Unit) ALU's handmatig van QuickBooks POS naar Shopify importeren.

Overdrachtsbonnen

Overdrachtsbonnen worden niet van QuickBooks POS naar Shopify gemigreerd. Je kunt overdrachtsbonnen handmatig als Productoverdrachten in Shopify importeren.

Bestellingen, inkooporders en kortingen

Bestelgeschiedenis, met onder andere de bestellingen, inkooporders, kortingen en de bestelgeschiedenis van individuele klanten, wordt niet van QuickBooks POS naar Shopify gemigreerd. Na de migratie naar Shopify worden de nieuwe inkooporders in de Stocky-app aangemaakt en gesynchroniseerd met de QuickBooks Desktop-boekhoudsoftware.

Bestaand winkeltegoed

Winkeltegoed wordt niet van QuickBooks POS naar Shopify gemigreerd. Je kunt apps van derden gebruiken, zoals Selling Point om je winkeltegoed in de vorm van cadeaubonnen naar Shopify te migreren.

Als je ervoor kiest om de Selling Point-app te gebruiken, stel je het cadeaubonrapport in op exporteren, importeer je het rapport in de Selling Point-app en geef je deze cadeaubonnen vervolgens aan elke klant om deze in je winkel te besteden.

Klantloyaliteitsgegevens

Klantloyaliteitsgegevens worden niet van QuickBooks POS naar Shopify gemigreerd. Je kunt een app van derden, zoals Growave, Smile, Yotpo of Loyalty Lion gebruiken om je klantloyaliteitsgegevens naar Shopify te migreren.