QuickBooks Desktop POS migreren naar Shopify POS

Nadat je je Shopify-account hebt aangemaakt, wordt de QuickBooks Desktop Connector-app automatisch in je winkel geïnstalleerd. Met deze app kun je de QuickBoos Desktop POS-gegevens, zoals klanten, leveranciers, voorraadartikelen en locaties naar Shopify POS migreren.

Exporteer vóór de migratie de gegevensbestanden vanuit de QuickBooks Desktop Point of Sale-app, haal dan de Stocky API-sleutel op, upload de gegevensbestanden naar Shopify, wijs de locaties in Shopify toe en start vervolgens de migratie. De migratie kan enkele minuten tot een uur of langer duren, afhankelijk van de POS-installatie en de hoeveelheid gegevens die je hebt.

Vereisten voor het migreren van QuickBooks POS naar Shopify POS:

Je kunt alleen migreren van QuickBooks POS naar Shopify POS als je voldoet aan de volgende vereisten:

Stap 1: QuickBooks Desktop POS bijwerken naar versie 19

Voor de migratie van je QuickBooks Desktop POS-gegevens naar Shopify heb je POS versie 19 nodig. Voordat je QuickBooks Desktop POS naar versie 19 bijwerkt, controleer je eerst je huidige QuickBooks Desktop POS-versie.

Werk de QuickBooks Desktop POS bij naar een proefversie van 30 dagen van versie 19. De proefversie van 30 dagen van QuickBooks Dekstop POS versie 19 is gratis, maar je kunt de proefperiode van 30 dagen niet verlengen. Als je de migratie naar Shopify POS niet binnen 30 dagen kunt voltooien, stel je de update naar de proefversie uit totdat je er klaar voor bent. Als je de QuickBooks Desktop-boekhoudsoftware gebruikt, heb je ook de ondersteunde versie van de QuickBooks Desktop-boekhoudsoftware nodig om de integratie met Shopify mogelijk te maken.

Afhankelijk van de versie van QuickBooks Desktop POS die je gebruikt, kan het bijwerken anders verlopen.

QuickBooks Desktop POS-update naar versie 19
QuickBooks Desktop POS-versie Welke actie is vereist?
QuickBooks Desktop POS versie 18 of 12 Werk QuickBooks Desktop POS bij naar versie 19 voor een proefperiode van 30 dagen
QuickBooks Desktop POS 11, 10, 9, 8, 7 of een lagere versie Neem contact op met Intuit-ondersteuning om je POS bij te werken naar versie 19 voor een proefperiode van 30 dagen

QuickBooks Desktop POS versie 18 of 12 bijwerken naar proefversie 19

1. Maak een back-up van je huidige POS-bestand.
  2. Voer de QuickBooks Desktop POS financiële uitwisseling uit.
  3. Migreer je gegevens van je POS-bestand naar de POS V19-proefversie.
  4. Exporteer je POS-bestand en sla het op voor de migratie naar Shopify POS.

Stap 2: Gegevensbestanden exporteren vanuit QuickBooks Desktop POS

Exporteer de QuickBooks-gegevensbestanden. Je kunt gegevens over producten, klanten, voorraad en verkopers importeren. Hier vind je meer informatie over het exporteren van QuickBooks-gegevens.

Herhaal de volgende stappen en selecteer een ander gegevensbestand om meerdere gegevensbestanden te exporteren. Als je bijvoorbeeld voorraadartikelen, klanten en verkopers wilt exporteren, kan dat door deze stappen drie keer uit te voeren.

Sla gegevensbestanden tijdens het exporteren op als nieuwe bestanden en voorkom dat je huidige bestanden door nieuwe bestanden vervangt.

Stappen:

1. Open de QuickBooks Desktop Point of Sale-app op je desktopcomputer.
  2. Klik op Bestand > Hulpprogramma's > Exporteren.
  3. Selecteer het gegevensbestand dat je wilt exporteren en klik vervolgens op Volgende.
  4. Klik naast het veld Bestemmingsbestand selecteren op Bladeren en selecteer vervolgens de bestandsbestemming waar je het gegevensbestand wilt opslaan.
  5. Selecteer blad1 in het veld Records schrijven naar (blad).
  6. Klik op Templates beheren. Klik op Alles selecteren en klik vervolgens op Opslaan.
  7. Klik op Volgende en klik vervolgens op Exporteren.

Ga, nadat je het gegevensbestand hebt geëxporteerd, naar de bestemming waar je het hebt opgeslagen en ga na of het exporteren gelukt is.

Stap 3: Stocky API-sleutel ophalen

Stocky is een app gemaakt door Shopify waarmee je POS-voorraad, inkooporders, verkopers en overdrachten beheert.Voeg de Stocky-API toe zodat je QuickBooks-gegevens kunt migreren naar Stocky.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Stocky.

3. Klik op App openen.

4. Klik in de Stocky-app op Voorkeuren > API-toegang.

5. Kopieer de huidige sleutel in de sectie API-toegang.

Stap 4: QuickBooks Desktop POS-gegevensbestanden uploaden naar Shopify

Voeg de Stocky API-sleutel toe en upload vervolgens de QuickBooks-gegevensbestanden naar Shopify.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op QuickBooks Desktop Connector.

3. Klik op App openen.

4. Klik in de QuickBooks Desktop Connector-app op Aan de slag.

5. Upload de gegevensbestanden in de sectie QuickBooks POS-gegevensbestanden uploaden:

1. Klik in de sectie Voorraad op Gegevensbestand toevoegen en upload vervolgens het gegevensbestand met de voorraadartikelen.
    2. Klik in de sectie Klanten op Gegevensbestand toevoegen en upload vervolgens het gegevensbestand met de klanten.
    3. Klik in de sectie Verkopers op Gegevensbestand toevoegen en upload vervolgens het gegevensbestand met de verkopers.
  6. Voer de Stocky API-sleutel in in de sectie Voer je Stocky API-sleutel in.

7. Klik op Volgende.

Stap 5: Barcodetoewijzing selecteren en matchen met locaties

Selecteer het Artikelnummer of de UPC die je wilt gebruiken als scanbare barcode in Shopify POS.Lees meer over het gebruik van barcodes en SKU's in de Shopify POS.

Match ook de bestaande locaties uit de gegevensbestanden die je uploadt met de locaties die je aanmaakt in Shopify. Elke orderregel, zoals QTY1 of QTY2, geeft de locatie uit QuickBooks POS aan. Selecteer een overeenkomende locatie in Shopify. Je kunt maximaal twintig locaties matchen.

Meer informatie over QuickBooks en gegevenstoewijzing van Shopify.

Stappen:

1. Selecteer in de sectie Toewijzing van productbarcodes een productnummer dat je wilt gebruiken om de barcodes van je producten toe te wijzen van QuickBooks Desktop POS aan Shopify.
  2. Selecteer in de sectie Locaties matchen een bestaande Shopify-locatie voor elke locatie uit de gegevensbestanden.
  3. Optioneel: Klik op Nieuwe locatie toevoegen om een nieuwe locatie aan te maken in Shopify.
  4. Klik op Migratie starten.

Nadat je op Migratie starten hebt geklikt, begint de gegevensmigratie. Het kan tot vijf uur duren voordat deze voltooid is. Hoelang de migratie duurt hangt van veel factoren af, zoals je QuickBooks POS-instelling, de hoeveelheid gegevens die je migreert of het aantal locaties. Nadat de migratie is voltooid, krijg je een e-mail.

Lees Problemen met QuickBooks Desktop POS-migratie en veelvoorkomende problemen oplossen als je problemen ondervindt tijdens de migratie.

Volgende stappen

Nadat je de gegevensmigratie hebt voltooid, worden je productvarianten als afzonderlijke producten naar Shopify geïmporteerd met een Quickbooks-tag en de status Concept. Je kunt de volgende stappen uitvoeren:

Als je QuickBooks Desktop-boekhoudsoftware gebruikt, kun je ook je account van de QuickBooks Desktop-app integreren met je Shopify POS. Raadpleeg voor meer informatie QuickBooks Desktop-boekhoudsoftware integreren met Shopify.