Ophalen van pakket plannen

Als u etiketten van DHL Express of JePS koopt via Shopify Shipping, kunt u rechtstreeks vanuit uw Shopify-beheerder ophaalmomenten voor bestellingen plannen. Je kunt een ophaalmoment plannen op de door u gewenste combinatie van datum, tijd en adres. De gekozen vervoerder zal alle geschikte pakketten met een geldig etiket meenemen.

Een ophaalmoment plannen

Om in aanmerking te komen voor afhalen, moet u een UPS- of DHL Express-etiket kopen in Shopify.

De ophaaltijden worden gebaseerd op de tijdzone van het ophaaladres.

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Bestellingen.

2. Voer een van de volgende handelingen uit om een ophaalmoment te plannen:

• Klik meteen nadat u een verzendetiket voor een bestelling hebt gekocht op Ophaalmoment plannen in het gedeelte Pakket ophalen.
  • Klik op de pagina van een bestelling die is afgehandeld met UPS of DHL Express op Meer > Ophaalmoment plannen.
  1. Selecteer het ophaaladres in het vervolgkeuzemenu of voer een aangepast adres in als u er pakketten op een andere locatie moeten worden opgehaald.
  1. Voer de naam en het telefoonnummer in van een persoon waarmee de bestuurder indien nodig contact kan opnemen.

2. Selecteer in het vervolgkeuzemenu Datum de datum voor het ophalen.

3. Selecteer in het vervolgkeuzemenu Geschatte ophaaltijd de tijdsperiode waarin het pakket moet worden opgehaald.

1. Als u een ophaalmoment plant met JePS, selecteert u bij Pakketlocatie de optie die het best aangeeft waar de bestuurder uw pakketten kan vinden.

2. Voer in het veld Speciale instructies eventuele aanvullende informatie voor de koerier in (zoals een toegangscode of appartementnummer).

3. Als u een ophaalmoment met JePS plant, selecteert u de optie Breng de vervoerder op de hoogte van het feit dat er pakketten zijn die 32 kilo wegen, zodat ze voorbereid zijn als de zending een of meer zware pakketten bevat.

1. Controleer de gegevens van het ophaalmoment en klik op Ophaalmoment plannen als alles in orde is.

Je kunt geplande ophaalmomenten bekijken op de pagina Bestellingen in de Shopify-beheerder.

Een ophaalmoment annuleren

Je kunt een gepland ophaalmoment annuleren vanaf de pagina Bestellingen in de Shopify-beheerder.

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Bestellingen.

2. Klik op Ophaalmomenten weergeven op de pagina Bestellingen.

3. Klik op Ophaalmoment annuleren.

4. Klik nogmaals op Ophalen annuleren om te bevestigen.

Prijzen

UPS On-Call Pickup® kost $ 4,00. De prijs is hetzelfde voor ieder aantal pakketten, ongeacht de datum, tijd en het adres van het ophalen.

DHL Express Pickup is gratis. De service is inbegrepen bij de aankoop van een etiket.

Pakketten afgeven

Als u er de voorkeur aangeeft om uw pakketten zelf af te geven, kunt u dat doen op afleverlocaties van JePS of DHL Express. Je kunt de dichtstbijzijnde afleverlocaties vinden op de pagina Locaties zoeken van JePS of in de drop-off locator van DHL Express.

Veelgestelde vragen

Hier vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over het ophalen van pakketten.

Is de prijs voor UPS On-Call Pickup® hetzelfde als ik het ophaalmoment niet vanuit Shopify plan?

Nee. Het tarief van $ 4,00 is een exclusief gereduceerd tarief voor ondernemingen die Shopify Shipping gebruiken. Er worden geen extra kosten of toeslagen in rekening gebracht.

Ik heb geprobeerd een ophaalmoment te annuleren, maar ik krijg een melding dat het hiervoor te laat is. Worden er dan toch kosten in rekening gebracht? Wat gebeurt er als de chauffeur verschijnt en ik geen pakketten heb om mee te geven?

Ja, er worden dan wel kosten in rekening gebracht omdat de chauffeur volgens planning zal langskomen om je pakketten op te halen.

Ik heb geprobeerd een ophaalmoment te annuleren, maar ik krijg een melding dat dat niet kan vanwege technische problemen. Wat moet ik doen? Worden er dan toch kosten in rekening gebracht?

Wacht een paar minuten en probeer het nog een keer. Er worden wel kosten in rekening gebracht omdat de chauffeur volgens planning zal langskomen om uw pakketten op te halen. Je kunt ook contact opnemen met Shopify Support en om hulp vragen bij het annuleren van het ophaalmoment.

Hoe lang van tevoren kan ik een ophaalmoment plannen?

Je kunt een ophaalmoment tot 7 dagen van tevoren plannen.

Ik moet voor vandaag een ophaalmoment plannen, een voor morgen en een voor een latere datum. Hoe doe ik dat?

Je kunt meerdere ophaalmomenten inplannen als je ten minste één JePS- of DHL Express-etiket hebt gekocht.

Ik gebruik een persoonlijk UPS- of DHL Express-account voor verzending. Hoe plan ik een ophaalmoment plannen in mijn Shopify-beheerder?

Ophalen is alleen mogelijk als u een label hebt gekocht in Shopify.

Ik heb een ophaalmoment gepland voor 10 pakketten, maar nu heb ik er 15 die moeten worden opgehaald. Wat moet ik doen?

De chauffeur neemt alle pakketten mee die u hebt klaargezet, zonder extra kosten. Het maakt hierbij niet uit hoeveel verzendetiketten u hebt gekocht op het moment van het plannen.