Belastingen voor het VK instellen

Als Shopify nieuw voor je is, moet je voordat je begint met verkopen bepalen of je belasting moet berekenen. Mogelijk moet je je bij verschillende btw-lidstaten registreren. Hierna kun je je belastingen in Shopify instellen om ervoor te zorgen dat je de juiste tarieven hanteert, waar je ook verkoopt.

Voordat je begint met het instellen van Britse belastingen in Shopify

Bepaal of je btw moet berekenen. Raadpleeg bij twijfel de plaatselijke belastingdienst of een belastingdeskundige. Normaal gesproken moet je je voor btw registreren als je je in het VK bevindt en je verkopen in het VK binnen een periode van 12 maanden gelijk zijn aan of groter zijn dan GBP 85.000.

Als je van plan bent te verkopen aan landen in de EU, moet je je mogelijk registreren bij de belastingdienst in die regio's vanwege de Brexit. Het proces varieert afhankelijk van waar je bedrijf is gevestigd en waar je verkoopt, en van de individuele overheidsvereisten. Het is je eigen verantwoordelijkheid om te bepalen waar je je moet registreren om btw in rekening te brengen.

Regio's instellen waarin je bent geregistreerd

Nadat je je hebt geregistreerd bij de btw-lidstaten en je je btw-nummer hebt, kun je je belastingen instellen. Je hoeft dit maar één keer te doen.

Stappen

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Belastingen.
  2. Klik in de sectie Belastingregio's naast Verenigd Koninkrijk op Instellen.
  3. Klik in het deel Innen btw op Btw innen.
  4. Selecteer een land waarin je bent geregistreerd.
  5. Voer in Btw-nummer je btw-nummer in. Als je een btw-nummer hebt aangevraagd maar er nog geen hebt, laat je dit veld leeg. Je kunt deze bijwerken wanneer je je nummer ontvangt.
  6. Klik op Btw innen.
  7. Optioneel: om meer regio's en accountnummers toe te voegen, klik je op Btw innen.

Nadat je je belastinggebieden hebt ingesteld, kun je belastingoverschrijvingen maken voor producten waarvoor de standaard belastingtarieven niet van toepassing zijn.