Yhdistyneen kuningaskunnan verojen määrittäminen

Jos et ole aiemmin käyttänyt Shopifyta, sinun on ennen myynnin aloittamista selvitettävä, onko sinun perittävä veroa. Saatat joutua rekisteröitymään eri ALV-jäsenmaissa. Tämän jälkeen voit määrittää verot Shopifyssa, mikä varmistaa sen, että veloitat oikeiden verokantojen mukaiset verot kaikkialla, missä teet myyntiä.

Ennen kuin aloitat Yhdistyneen kuningaskunnan verojen määrittämisen Shopifyssa

Sinun on selvitettävä, pitääkö sinun periä veroa. Jos et ole varma, ota yhteyttä paikalliseen veroviranomaiseen tai veroammattilaiseen. Sinun on tavallisesti rekisteröidyttävä ALV-rekisteriin, jos olet Isossa-Britanniassa ja myyntisi Isossa-Britanniassa on vähintään 85 000 GBP 12 kuukauden aikana.

Jos tarkoituksenasi on myydä EU-maihin, sinun on brexitistä johtuen ehkä rekisteröidyttävä kyseisten alueiden veroviranomaisille. Prosessi vaihtelee sen mukaan, missä yrityksesi toimii ja missä myyt, sekä yksittäisten paikallishallintojen vaatimusten mukaan. Sinun vastuullasi on määrittää, mihin sinun on rekisteröidyttävä ALV:n perimiseksi.

Määritä alueet, joilla olet rekisteröitynyt

Kun olet rekisteröinyt ja sinulla on ALV-numero, voit määrittää verosi. Sinun tarvitsee suorittaa tämä vain kerran.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Verot ja tullit.
  2. Klikkaa Maat/alueet-osiossa Yhdistynyt kuningaskunta.
  3. Klikkaa Arvonlisäveron periminen -osiossa Peri arvonlisäveroa.
  4. Anna ALV-numerosi ALV-numero-kohdassa. Jos olet hakenut ALV-numeroa, mutta sinulla ei vielä ole sellaista, jätä tämä kenttä tyhjäksi. Voit päivittää sen, kun saat numerosi.
  5. Klikkaa Peri arvonlisäveroa.

Kun olet määrittänyt veroalueet, voit luoda veron ohituksia tuotteille, joissa oletusverokannat eivät ole voimassa.