Yhdistyneen kuningaskunnan rekisteröintiin perustuvat verot

Jos käytät jo Shopifytä Yhdistyneessä kuningaskunnassa myymiseen, voit päivittää Yhdistyneen kuningaskunnan veroasetukset vastaamaan verorekistereitäsi. Muutos ei vaikuta siihen, miten arvonlisäveroa peritään tuotteistasi.

Kun päivität veroasetuksesi, ohjelma pyytää sinua antamaan ALV-numeron. Kun se on lisätty, ohjelma asettaa automaattisesti niiden alueiden verokannat, joille olet rekisteröitynyt.

Shopify-tuki voi auttaa sinua päivittämään veroasetuksesi Shopify-ylläpitäjässä, mutta tuki ei pysty tarjoamaan oikeudellista veroneuvontaa. Jos tarvitset apua veroasetustesi muuttamisessa, ota yhteyttä Shopify-tukeen. Jos tarvitset apua verovelvoitteesi ymmärtämisessä, ota yhteyttä paikalliseen veroviranomaiseen tai veroammattilaiseen.

Mikä on ALV-tunnus? Tarvitsenko sellaisen?

ALV-numero, jota kutsutaan myös arvonlisäveronumeroksi (ALV), on Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja EU:ssa käytetty tunniste. Sen myöntää maan veroviranomainen sen jälkeen, kun olet rekisteröitynyt kyseisessä maassa. Maat myöntävät tämän numeron kauppiaille arvonlisäveron veloittamista varten.

Mistä tiedän, tarvitseeko minun rekisteröityä veloittamaan veroja Yhdistyneessä kuningaskunnassa?

Sinun on tavallisesti rekisteröidyttävä, jos myyntisi Yhdistyneessä kuningaskunnassa on vähintään 85 000 £ 12 kuukauden aikana.

Täytyykö minun rekisteröidä ALV-tunnus muissakin maissa?

Jos tarkoituksenasi on myydä EU-maihin, sinun on ehkä rekisteröidyttävä kyseisten alueiden veroviranomaisille. Prosessi vaihtelee sen mukaan, missä yrityksesi toimii ja missä myyt, sekä yksittäisten paikallishallintojen vaatimusten mukaan. Sinun vastuullasi on määrittää, mihin sinun on rekisteröidyttävä ALV:n perimiseksi.

Jos sinulla on merkittävää toimintaa jossakin maassa, ota yhteyttä kyseisen maan veroviranomaiseen ja selvitä, onko sinun rekisteröidyttävä verojen perimiseksi.

Miten rekisteröidyn verojen veloitusta varten EU-maassa?

Jos sinun täytyy rekisteröidä verot EU-maassa, voit ottaa yhteyttä kyseisen maan veroviranomaisiin.

Kun olet rekisteröitynyt, lisää ALV-numerosi Verot )-sivulle.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjässä kohtaan Asetukset > Verot.
  2. Klikkaa Veroalueet-osiossa Yhdistynyt kuningaskunta ‑kohdan vierestä Määritä.
  3. Klikkaa Arvonlisäveron periminen -osiossa Peri arvonlisäveroa.
  4. Valitse maa, jossa olet rekisteröitynyt.
  5. Anna ALV-numerosi ALV-numero-kohdassa.
  6. Klikkaa Peri arvonlisäveroa.
  7. Valinnainen: voit lisätä alueita ja tilinumeroita klikkaamalla Peri arvonlisäveroa.

Voit poistaa rekisteröintisi tai tilinumerosi tai muuttaa niitä ... -painikkeella, joka on maan nimen ja tilinumeron vieressä Verojen rekisteröinnit -osiossa.

Voinko ohittaa veroasetukset?

Kyllä. Lisätietoja siitä, mitä vaikutuksia päivityksilläsi on Yhdistyneen kuningaskunnan verojen ohituksiin, on kohdassa Verojen ohitukset.

Mistä voin saada lisäapua?

Shopify-tuki voi auttaa sinua siinä, miten muutat asetuksiasi, mutta se ei voi antaa sinulle neuvoja sen suhteen, pitäisikö sinun muuttaa niitä. Jos tarvitset apua sen selvittämisessä, pitääkö sinun rekisteröityä ALV-jäsenmaissa ja periä veroja asiakkailtasi, paras tietolähde on paikallinen asiantuntija, kuten kirjanpitäjä tai rahoitusneuvoja. Voit myös ottaa suoraan yhteyttä yksittäisten maiden veroviranomaisiin.

Mitä minun tulisi tietää brexitistä?

Jos myyt Yhdistyneessä kuningaskunnassa oleville asiakkaille, paras tapa saada tietoa siitä, miten brexit vaikuttaa yritykseesi, on ottaa yhteyttä paikalliseen veroammattilaiseen. Seuraavassa on joitakin uusia lakeja, joita sovelletaan, kun myyt Yhdistyneessä kuningaskunnassa oleville asiakkaille:

• Tavaroiden myynti Yhdistyneessä kuningaskunnassa toimivilta kauppiailta EU:ssa oleville asiakkaille on muuttunut lähetyksestä (tavaroiden lähettäminen yhdestä EU-jäsenvaltiosta toiseen EU-jäsenvaltioon) vienniksi (tavaroiden lähettäminen maasta tai tulliliitosta maan tai tulliliiton ulkopuolelle).
  • Yhdistyneessä kuningaskunnassa toimivien kauppiaiden on ehkä hakeuduttava ALV-rekisteriin ja tilitettävä maahantuonnin arvonlisävero EU:ssa.
  • Kauppiaalta voidaan edellyttää ALV-rekisteröitymistä useissa eri EU:n jäsenvaltioissa riippuen useista tekijöistä, kuten toimitusketjusta, asiakkaiden sijainnista ja tavaroiden toimituspaikasta.
  • Saatat tarvita EU:n EORI-numeron.

Lue lisää brexitin vaikutuksesta liiketoimintaasi.

Kun olen päivittänyt veroasetukseni, miksi verosummat poikkeavat asiakkaiden aiemmista tilauksista?

Joissakin tilauksissa saatat huomata, että kokonaisveromäärät vaihtelevat jonkin verran sen jälkeen, kun olet päivittänyt veroasetuksesi. Tämä vaihtelu johtuu verosummista, jotka pyöristetään rivikohtaisesti eikä laskukohtaisesti. Lisätietoja pyöristyslaskelmista on saatavilla Yhdistyneen kuningaskunnan verojen määrittäminen ‑kohdassa.

Aiheeseen liittyvät linkit