Registreringsbaserte skatter i Storbritannia

Hvis du allerede bruker Shopify til å selge i Storbritannia kan du oppdatere skatteinnstillingene for å reflektere skatteregistreringene dine. Denne endringen påvirker ikke hvordan skatter belastes på produktene dine.

Når du oppdaterer skatteinnstillingene dine blir du bedt om å oppgi et MVA-nummer. Når dette er lagt til vil skattesatser som gjelder i områdene du er registrert for automatisk settes.

Shopify-brukerstøtte kan hjelpe deg med å oppdatere skatteinnstillingene i Shopify-administrator, men kan ikke yte juridisk skatterådgivning. Hvis du trenger hjelp med å endre skatteinnstillingene dine kan du kontakte Shopify-brukerstøtte. Hvis du trenger hjelp med å forstå skatteforpliktelsene dine må du kontakte lokale skattemyndigheter eller en skatteadvokat.

Hva er et MVA-nummer? Trenger jeg et?

Et MVA-nummer, også kalt et identifikasjonsnummer for omsetningsavgift (VATIN), er en identifikator som brukes i Storbritannia og EU. Det tildeles deg av skattemyndighetene i et land når du registrerer deg hos dem. Dette nummeret utstedes av land for at forhandlere kan belaste merverdiavgift.

Hvordan kan jeg vite om jeg må registrere meg for å belaste skatter i Storbritannia?

Vanligvis må du registrere deg dersom salgene dine i Storbritannia tilsvarer eller er større enn 85 000 GBP innenfor en 12-månedersperiode. Denne grensen gjelder kun for forhandlere som er lokalisert i Storbritannia. Hvis du befinner deg utenfor Storbritannia kan du se britiske skatter og Brexit.

Må jeg registrere meg for et MVA-nummer i andre land?

Hvis du har planer om å selge til land i EU kan det være at du må registrere deg hos skattemyndigheter i disse regionene. Prosessen varierer avhengig av hvor bedriften din er basert og hvor du selger, og av individuelle myndighetskrav. Det er ditt ansvar å avgjøre om du må registrere deg for å belaste MVA.

Hvis du har en betydelig tilstedeværelse i et land, bør du kontakte skattemyndighetene i dette landet for å bekrefte om du må registrere deg for å samle inn skatter.

Hvordan registrerer jeg meg for å belaste skatter i et EU-land?

Hvis du må registrere deg for å belaste skatter i et EU-land kan du kontakte skattemyndighetene i det aktuelle landet.

Når du har registrert deg legger du til MVA-nummeret på Skatter-siden.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Innstillinger > Skatter.
  2. Gå til Skatteregioner-seksjonen og klikk på Sett opp ved siden av Storbritannia.
  3. I seksjonen MVA-innhenting klikker du på Samle inn MVA.
  4. Velg et land du er registrert i.
  5. I MVA-nummer angir du MVA-nummeret ditt.
  6. Klikk på Samle inn MVA.
  7. Valgfritt: For å legge til flere regioner og kontonumre klikker du på Innhent MVA.

Du kan slette eller endre registreringene eller kontonumrene dine med ...-knappen ved siden av landets navn og kontonummer i Skatteregistreringer-seksjonen.

Vil jeg kunne overstyre avgiftsinnstillingene?

Ja. Ja. For mer informasjon om hvordan endrede skattesatser i Storbritannia påvirkes når du oppdaterer, kan du se Endre skattesatser.