Registreringsbaserade skatter i Storbritannien

Obs! Denna vägledning gäller handlare som bedriver försäljning i Storbritannien. Det är ditt ansvar att rådfråga lokala skattemyndigheter eller en skatterådgivare för att se till att du debiterar dina kunder korrekta skattesatser och för att försäkra att du deklarerar och skickar in dina skatter korrekt.

Om du redan använder Shopify för att sälja i Storbritannien kan du uppdatera dina skatteinställningar för att återspegla dina skatteregistreringar. Den här förändringen påverkar inte hur skatt debiteras på dina produkter.

När du uppdaterar dina skatteinställningar blir du ombedd att ange ett momsregistreringsnummer. När det har lagts till ställs skattesatser automatiskt in som gäller i de områden som du har registrerat dig för.

Shopify-support kan hjälpa dig att uppdatera dina skatteinställningar i din Shopify-administratör men kan inte tillhandahålla juridisk skatterådgivning. Kontakta Shopify-support om du behöver hjälp med att ändra dina skatteinställningar. Kontakta lokala skattemyndigheter eller en skatterådgivare om du behöver hjälp med att förstå dina skatteförpliktelser.

Vad är ett momsregistreringsnummer? Behöver jag ha ett?

Ett momsregistreringsnummer, även kallat ett mervärdesskatteregistreringsnummer (VATIN), är en identifierare som används i Storbritannien och EU. Det tillhandahålls dig av ett lands skattemyndighet när du har registrerat dig hos dem. Detta nummer utfärdas av länder för att handlare ska kunna debitera mervärdesskatt.

Hur vet jag om jag behöver registrera mig för att debitera skatt i Storbritannien?

Vanligtvis måste du registrera dig om din försäljning i Storbritannien är lika med eller större än 85 000 GBP inom en 12-månadersperiod. Denna tröskel gäller endast handlare som befinner sig i Storbritannien. Om du befinner dig utanför Storbritannien, se Brittiska skatter och Brexit.

Måste jag registrera mig för ett momsregistreringsnummer i andra länder?

Om du har för avsikt att sälja till EU-länder kan du behöva registrera dig hos skattemyndigheter i dessa regioner. Processen varierar beroende på var ditt företag är baserat och var du säljer, samt på enskilda myndigheters krav. Det är ditt ansvar att bestämma var du måste registrera dig för att debitera moms.

Om du har en betydande närvaro i ett land ska du kontakta landets skattemyndighet för att avgöra om du behöver registrera dig för att hämta in skatt.

Hur anmäler jag mig för att debitera skatt i ett EU-land?

Om du behöver registrera dig för att ta ut skatt i ett EU-land kan du kontakta landets skattemyndigheter.

När du har registrerat dig ska du lägga till ditt momsregistreringsnummer på sidan Skatter.

Steg:

1. Från Shopify-administratören går du till Inställningar > Skatter och tullavgifter.
  2. I avsnittet länder/regioner klickar du på Europeiska unionen.
  3. Klicka på Ta upp moms i avsnittet Moms på försäljning inom EU.
  4. Välj ett land där du är registrerad.
  5. I momsregistreringsnummer anger du ditt momsregistreringsnummer.
  6. Klicka ta upp moms.
  7. Valfritt: Klicka på Hämta in moms för att lägga till fler regioner och kontonummer.

Du kan ta bort eller ändra dina registreringar eller kontonummer med knappen ... intill landsnamn och kontonummer i avsnittet Skatteregistreringar.

Kan jag åsidosätta skatteinställningar?

Ja. Om du vill veta mer om hur Storbritanniens skatteundantag påverkas när du uppdaterar, se Skatteundantag.