Registreringsbaserede skatter i Storbritannien

Bemærk: Denne vejledning er relevant for shopejere, der sælger i Storbritannien. Det er dit ansvar at konsultere de lokale skattemyndigheder eller en skatteekspert for at sikre, at du opkræver de korrekte skatteprocenter hos dine kunder, og at du indsender din selvangivelse og udligner dine skatter korrekt.

Hvis du allerede bruger Shopify til at sælge i Storbritannien, kan du opdatere dine skatteindstillinger, så de afspejler dine skatteregistreringer. Denne ændring påvirker ikke, hvordan der opkræves skatter for dine produkter.

Når du opdaterer dine skatteindstillinger, bliver du bedt om at angive et momsnummer. Når dette er blevet tilføjet, angives de skatteprocenter, der gælder i de områder, du er registreret for, automatisk.

Shopify Support kan hjælpe dig med at opdatere dine skatteindstillinger i Shopify-administrator, men kan ikke yde rådgivning i skatteret. Hvis du har brug for hjælp til at ændre dine skatteindstillinger, skal du kontakte Shopify Support. Hvis du har brug for hjælp vedrørende dine skatteforpligtelser, skal du kontakte de lokale skattemyndigheder eller en skatterådgiver.

Bemærk: Overgangsperioden for Brexit sluttede den 31. december 2020. Som følge heraf trådte en ny lovgivning for salg mellem Storbritannien og EU i kraft den 1. januar 2021. Få mere at vide om, hvad det betyder for din virksomhed.

Hvad er et momsnummer? Behøver jeg et?

Et momsnummer, også kaldet et momsregistreringsnummer (VATIN), er en identifikator, der bruges i Storbritannien og EU. Du får denne identifikator, når du registrer dig hos skattemyndighederne i et medlemsland. Dette nummer udstedes af lande, så shopejere kan opkræve moms.

Hvordan ved jeg, om jeg skal registrere mig for at opkræve moms i Storbritannien?

Normalt skal du registrere dig, hvis dit salg i Storbritannien er på 85.000 GBP eller derover inden for en periode på 12 måneder.

Skal jeg registrere mig til et momsnummer i andre lande?

Hvis du har til hensigt at sælge til lande i EU, skal du muligvis registrere dig hos skattemyndighederne i disse områder. Processen varierer, afhængigt af hvor din virksomhed er placeret, hvor du sælger samt kravene hos de respektive myndigheder. Det er dit ansvar at finde ud af, hvor du skal registrere dig for at opkræve moms.

Hvis du har en væsentlig tilstedeværelse i et land, skal du kontakte skattemyndighederne i det pågældende land for at få bekræftet, om du skal registrere dig for at opkræve skatter.

Hvordan registrerer mig til at opkræve skatter i et EU-land?

Hvis du skal registrere dig til at opkræve skatter i et EU-land, kan du kontakte skattemyndighederne i dette land.

Når du har registreret dig, skal du tilføje dit momsnummer på siden Skatter.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Indstillinger > Skatter i Shopify-administratoren.
  2. Klik på Konfigurer ud for Storbritannien i afsnittet Skatteområder.
  3. Klik på Opkræv moms i afsnittet Opkrævning af moms.
  4. Vælg et land, hvor du er registreret.
  5. Angiv dit momsnummer i Momsnummer.
  6. Klik på Opkræv moms.
  7. Valgfrit: Klik på Opkræv moms for at tilføje flere områder og kontonumre.

Du kan slette eller ændre dine registreringer eller kontonumre ved hjælp af knappen ... ud for landets navn og kontonummer i afsnittet Skatteregistreringer.

Vil jeg kunne tilsidesætte skatteindstillinger?

Ja. Du kan få mere at vide om, hvordan britiske skattetilsidesættelser påvirkes, når du opdaterer, i Skattetilsidesættelser.

Hvor kan jeg få mere hjælp?

Shopify Support kan hjælpe dig med, hvordan du skal ændre dine indstillinger, men vi kan ikke rådgive dig om, hvorvidt du rent faktisk bør ændre dine indstillinger. Hvis du har brug for hjælp til at afgøre, om du skal registrere dig i medlemslande med moms og opkræve skatter fra dine kunder, er din bedste ressource en lokal ekspert som f.eks. en revisor eller en økonomirådgiver. Du kan også kontakte de enkelte landes skattemyndigheder direkte.

Hvad skal jeg vide om Brexit?

Hvis du sælger til kunder i Storbritannien, er den bedste måde at få oplysninger om, hvordan Brexit påvirker din virksomhed, at kontakte en lokal skatteekspert. Som udgangspunkt gælder følgende nye love, når du sælger til kunder i Storbritannien:

• Salg af varer fra britiske shopejere til EU-kunder er blevet til eksport (afsendelse af varer fra et land eller en toldunion, der ligger uden det pågældende land eller den pågældende toldunion) i stedet for afsendelser (afsendelse af varer fra ét EU-medlemsland til et andet EU-medlemsland).
  • Britiske shopejere skal muligvis momsregistreres og aflægge regnskab for importmoms i EU.
  • Momsregistreringer er muligvis påkrævet i flere EU-medlemsland afhængigt af en række faktorer, herunder (men ikke begrænset til) din forsyningskæde, dine kunders lokationer, og hvor varerne leveres.
  • Du skal muligvis have et EORI-nummer til EU.

Få mere at vide om, hvordan Brexit påvirker din virksomhed.

Mine skattebeløb på kundeordrer ser anderledes ud, efter jeg opdaterede mine skatteindstillinger. Hvorfor gør de det?

I nogle ordrer vil du måske opleve en lille afvigelse i dine samlede skattebeløb, når du har opdateret dine skatteindstillinger. Denne afvigelse skyldes, at skattebeløbet afrundes på varelinjeniveau i stedet for på fakturaniveau. Du kan få mere at vide om afrundingsberegninger i Konfigurer skatter i Storbritannien.