Köp en domän från Shopify

Om du vill köpa en ny domän för din Shopify-butik kan du köpa en domän via Shopify för att förenkla konfigureringsprocessen. När du köper en anpassad domän via Shopify konfigureras dina domäninställningar automatiskt åt dig.

Anpassade domäner som köps via Shopify börjar på 11 USD per år. Den exakta prissättningen beror på vilken förlängning för toppdomän (TLD) du väljer, till exempel .com, .org eller .net. Du kan kontrollera priset och tillgängligheten för din domän genom att använda Shopifys domännamnsgenerator.

Anpassade domäner som köps via Shopify är registrerade i ett år och kan förnyas årligen. Om du stänger din butik eller lämnar Shopify kan du välja ett av följande alternativ:

Domänköp är inte återbetalningsbara.

Obs: Du måste använda en tredjepartstjänst för e-post-webbhotell med vidarebefordran av e-postmeddelanden från Shopify. Shopify tillhandahåller inte webbhotell-tjänster för e-post, men tillhandahåller obegränsade konton för vidarebefordran av e-postmeddelanden.

Köp en domän från Shopify

Följ dessa steg för att köpa en domän från Shopify:

1. Från din Shopify-administratör går du till webbutik > domäner.
  2. Klicka på Köp ny domän.
  3. Ange domännamnet du vill köpa.
  4. Tillgängliga tillägg och deras priser kommer att listas. Tilläggsalternativ inkluderar vanliga tillägg (t. ex. .com eller .biz), landstillägg (t. ex. .ca eller .co.uk) och specialtillägg(t. ex. .blackfriday). Granska alternativen noggrant eftersom priserna varierar.
  5. Klicka på Köp intill domänen du vill köpa.
  6. Granska inköpssammanfattningen:

1. Granska personuppgifterna. Som standard används Shopify-butiksägarens e-postadress och information för att köpa och förnya domäner.
    2. Markera Förnya den här domänen automatiskt varje år om du vill att din domän automatiskt ska förnyas innan den upphör att gälla.
    3. Bekräfta om den här domänen erbjuder WHOIS-sekretess. WHOIS låter människor leta upp information om ägaren till ett domännamn. WHOIS-sekretess är en tjänst som döljer din information från en WHOIS-sökning och håller din personliga kontaktinformation dold för offentliga domänregistreringsposter. Ett meddelande visas om att domänen innehåller WHOIS-sekretess om domännamnet du anger erbjuder WHOIS-sekretess. Om du inte får det här meddelandet och du vill ha WHOIS-sekretess på din domän, klickar du på Avbryt och väljer ett annat domäntillägg som inte finns i WHOIS undantagslista.
    4. Läs ICANN-policyn och Domänregistreringsavtalet.
  7. Klicka på Köp domän när du är nöjd med ditt domänval. Du kommer att få ett e-postmeddelande från Shopify som bekräftar ditt köp. Det kan ta upp till 48 timmar innan din nya domän börjar fungera.

8. Bekräfta din e-postadress. När du har köpt din domän får du ett bekräftelsemejl där du ombeds bekräfta din e-postadress. Om du inte får ett bekräftelsemejl ska du kontrollera din skräppost-mapp eller skicka bekräftelsemejlet igen från din Shopify-administratör. Din domän kan stängas av om du inte bekräftar din e-postadress.

Undantag för WHOIS

WHOIS är en tjänst du kan använda för att leta upp information om ägaren till ett domännamn. WHOIS-sekretess är en tjänst som döljer din domäninformation från en WHOIS-sökning. WHOIS-sekretess håller din personliga kontaktinformation dold från allmänheten.

Följande toppdomäner omfattar inte WHOIS-sekretess när du köper en domän genom Shopify.

Toppdomäner som inte omfattar WHOIS-sekretess
.abogado .ac .ae .aero .af
.africa .ag .ai .alsace .am
.ar .archi .as .asia .på
.au .auto .barcelona .bayern .be
.berlin .br .bryssel .bzh .cat
.cd .ch .cl .cm .cologne
.coop .corsica .cx .cz .de
.ec .es .feedback .fi .fm
.fr .frl .gd .gg .gl
.gr .gs .gy .hamburg .hk
.hm .hn .hr .ht .hu
.il .im .in .io .is
.je .jobs .jp .kg .ki
.kr .la .law .lc .LI
.lt .lu .lv .ly .ma
.md .melbourne .mn .ms .mu
.mx .my .nl .no .nrw
.nu .nyc .nz .paris .pe
.ph .pl .pm .pr .pro
.pt .pw .qa .quebec .re
.rio .ro .ru .ruhr .sb
.sc .scot .se .sg .sh
.si .so .sr .srl .st
.sx .sydney .tc .tf .tk
.tl .tm .to .travel .tw
.ua .us .uy .vc .ve
.vg .vlaanderen .vote .voto .wf
.wien .yt .za

Nästa steg

När du har köpt din domän kan du: