Rabattkombinationer i kassasystemet

OBS! Den här funktionen är endast tillgänglig för handlare som använder Shopify POS Pro.

Det kan vara en bra idé att låta kunder kombinera olika rabatter för vissa av dina kampanjer. Du kan välja mellan berättigade kombinationer som gör att kunder kan dra nytta av bästa möjliga rabatt baserat på deras varukorg. Du kan ställa in både automatiska rabatter och rabattkoder så att de kan kombineras.

Varje rabatt som du skapar har en av följande typer beroende på vad rabatten gäller för:

• orderrabatt
  • produktrabatt
  • leveransrabatt

Med Shopify kassasystem kan du tillämpa anpassade rabatter på poster eller på hela varukorgen.

Om du har konfigurerat automatiska rabatter och rabattkoder i Shopify-admin så kan du lägga till och kombinera dessa rabatter i kassan i Shopify kassasystem. Du måste se till att dina rabatter kan kombineras.

Se Rabattkombinationer att få mer information om hur du konfigurerar rabatter som kan kombineras.

Typer av rabattkombinationer

Följande typer av rabatter kan kombineras i en enda kassa:

• unika produktrabatter
  • flera orderrabatter
  • anpassade order- eller radartikelrabatter
  • leveransrabatter

Följande typer av rabatter kan inte kombineras i en och samma kassa:

• mer än en produktrabatt för samma produkt
  • anpassade postrabatter för en uppdelad post

Du kan till exempel kombinera rabatter för produkt A och produkt B, två orderrabatter och en fraktrabatt. Du kan inte lägga till ytterligare rabatt för produkt A.

När du väljer att låta en rabatt kombineras med andra rabatter så väljer du vilka rabattyper som den kan kombineras med. Om du till exempel skapar en rabattkod för 10 % rabatt på en order så kan du välja att kombinera den orderrabattkoden med produktrabattkoder.

Behörighetskrav

För att ha tillgång till den kombinerade rabattfunktionen måste din butik använda Shopify POS Pro.

Överväganden för rabattkombinationer

• Om produkt- och orderrabatter kombineras så kan flera rabatter tillämpas på samma post. Om en kunds varukorg till exempel är berättigad till en automatisk rabatt på 10 % på ordern och de anger en rabattkod för 5 USD i rabatt på en produkt i varukorgen gäller båda rabatterna för den berättigade artikeln.
  • Om två eller fler rabatter tillämpas men inte kan kombineras på grund av rabattkombinationsinställningen eller varukorgens innehåll, tillämpas alltid den bästa rabatten för kundens varukorg. Om du till exempel har en okombinerbar rabatt på 20 % för din produktserie med strumpor och en okombinerbar rabatt på 30 USD för din produktserie med julstrumpor, så gäller den bättre rabatten om en kund tillämpar båda i varukorgen.
  • Produktrabatter tillämpas innan orderns delsumma beräknas i kassan. Det innebär att orderrabatter beräknas utifrån delsumma efter det att produktrabatten har tillämpats.
  • Anpassade rabatter baseras på den beräknade delsumman. Om du har en order på 100 USD i din varukorg, och tillämpar en rabattkod på 10 %, kommer delsumman att bli 90 USD. Om en annan anpassad rabatt på 10 % tillämpas, beräknas den rabatten utifrån den aktuella delsumman som är 90 USD. Detta resulterar i en slutlig delsumma på 81 USD.
  • Flera rabatter tillämpas endast på en order när inställningen för varje rabatt tillåter kombinationen.
  • Om du skapar en ny rabatt att kombinera med en annan ny rabatt, så behöver du inte ställa in båda samtidigt. Du kan ställa in och spara den första rabatten och sedan skapa den andra rabatten efteråt. Efter att varje rabatt har aktiverats och konfigurerats till att kombineras med varandra så kombineras de automatiskt om en kund tillämpar båda på en order.
  • Du kan när som helst redigera dina rabattkombinationer. Om du till exempel har en fri frakt-rabatt och en orderrabatt som kombinerar och sedan slutar din orderrabattkampanj, kan du redigera fri frakt-rabatten så att den kombineras med en produktrabatt istället.

Testa dina rabattkombinationer

Du kan testa dina rabattkombinationer för att säkerställa att de kan kombineras och fungerar korrekt. Lägg en testorder i din butik genom att lägga till produkterna som utlöser rabattkombinationen i din varukorg och sedan ange de tillhörande rabattkoderna. Mer information om testtransaktioner på Shopify POS.