Rabatkombinationer i POS

Bemærk: Denne funktion er kun tilgængelig for shopejere, der bruger Shopify POS Pro.

For nogle af dine kampagner vil du måske tillade, at forskellige rabatter kan kombineres. Du kan vælge mellem kvalificerede kombinationer, der giver kunderne mulighed for at få den bedst mulige rabat baseret på deres indkøbskurv. Du kan konfigurere både automatiske rabatter og rabatkoder til at kombinere.

Hver rabat, du opretter, har én af følgende typer, afhængigt af hvad rabatten gælder for:

• ordrerabat
  • produktrabat
  • leveringsrabat

Ved brug af Shopify POS kan du anvende tilpassede rabatter på varelinjer eller hele indkøbskurven.

Hvis du har opsat automatiske rabatter og rabatkoder i din Shopify-administrator, kan du tilføje og kombinere disse rabatter på Shopify POS-betalingssiden. Du skal sørge for, at dine rabatter kan kombineres.

Du kan få mere at vide om, hvordan du opsætter rabatter, så de kan kombineres, under Rabatkombinationer.

Typer af rabatkombinationer

Følgende typer rabatter kan kombineres i en enkelt betaling:

• unikke produktrabatter
  • rabatter på flere ordrer
  • tilpassede rabatter for ordrer eller varelinjer
  • leveringsrabatter

De følgende typer rabatter kan ikke kombineres i en enkelt betaling:

• mere end én produktrabat for det samme produkt
  • Tilpassede rabatter for varelinjer for en opdelt varelinje

Du kan f.eks. kombinere rabatter for produkt A og produkt B, to ordrerabatter og en leveringsrabat. Du kan ikke tilføje en yderligere rabat for produkt A.

Når du vælger at lade en rabat kombineres med andre rabatter, skal du vælge, hvilke typer af rabatter den kan kombinere med. Hvis du f.eks. opretter en rabatkode til 10 % rabat på en ordre, kan du vælge at kombinere denne ordrerabatkode med produktrabatkoder.

Krav til berettigelse

For at få adgang til den kombinerede rabatfunktionalitet skal din butiks lokation bruge Shopify POS Pro.

Overvejelser i forbindelse med rabatkombinationer

• Hvis rabatter for produkter og ordrer kan kombineres, kan der anvendes flere rabatter på den samme varelinje. Hvis en kundes indkøbskurv f.eks. er kvalificeret til en automatisk rabat på 10 % på ordren, og kunden indtaster en rabatkode på 5 USD i rabat på et produkt i indkøbskurven, vil begge rabatter gælde for den kvalificerede vare.
  • Hvis der anvendes to eller flere rabatter, men de ikke kan kombineres (på grund af indstillingen for rabatkombinationer eller indholdet i indkøbskurven), anvendes altid den bedste rabat for indkøbskurven. Hvis du f.eks. har en ukombinerbar rabat på 20 % på din strømpekollektion og en ukombinerbar rabat på 30 USD på din julestrømpekollektion, og kunden anvender begge rabatter på sin indkøbskurv, vil kun den bedste rabat være gældende for kunden.
  • Produktrabatter gælder, før subtotalen for ordrer beregnes ved betaling. Det betyder, at ordrerabatter beregnes ud fra subtotalen, efter produktrabatten er anvendt.
  • Tilpassede rabatter er baseret på den beregnede subtotal. Hvis du har en ordre på 100 USD i din indkøbskurv, og du anvender en rabatkode på 10 %, er subtotalen 90 USD. Hvis der anvendes en anden tilpasset rabat på 10 %, beregnes denne rabat ud fra den aktuelle subtotal, som er 90 USD. Det resulterer i en endelig subtotal på 81 USD.
  • Der anvendes kun flere rabatter på en ordre, når indstillingen for hver rabat tillader kombinationen.
  • Hvis du opretter en ny rabat for at kombinere med en anden ny rabat, behøver du ikke at opsætte begge dele samtidigt. Du kan opsætte og gemme den første rabat og derefter oprette den anden rabat efter den. Når hver rabat er aktiv og sat op til at kombinere med hinanden, kombineres de automatisk, hvis en kunde anvender begge på en ordre.
  • Du kan altid redigere dine rabatkombinationer. Hvis du for eksempel har en rabat med gratis levering og en ordrerabat, og derefter slutter din ordrerabatkampagne, kan du redigere rabatten med gratis levering, så den i stedet kombineres med en produktrabat.

Test dine rabatkombinationer

Du kan teste dine rabatkombinationer for at sikre, at de er kvalificeret til at blive kombineret, og at de fungerer korrekt. Afgiv en testordre i din butik ved at lægge de produkter i indkøbskurven, som udløser rabatkombinationen, og indtast derefter de tilknyttede rabatkoder. Få mere at vide om testtransaktioner i Shopify POS.