Udvid dit tema

Shopify-temaer har mange indstillinger og muligheder for tilpasning. Der kan dog være funktioner, som ikke tilbydes af dit tema, eller som du ønsker at bruge i forbindelse med tilpasning af dit tema. Det kan f.eks. være, at du gerne vil vise produktanmeldelser i din butik. Dette kan du gøre ved at installere en app. Hvis du gerne vil udvide funktionaliteten i dit tema, kan du gøre det på følgende måder.

Tilføj tilpasset HTML eller Liquid

Nogle temaer har indstillinger, der giver dig mulighed for at tilføje kodestykker af HTML- eller Liquid-kode, som kan gengives i den skabelon, det afsnit eller den blok, der indeholder indstillingen. Disse indstillinger giver dig en sikker måde at tilføje tilpasset kode til din webshop på, uden at du skal redigere temaets kode direkte. Dette hjælper med at sikre, at dit tema er kvalificeret til automatiske opgraderinger.

Du kan bruge disse indstillinger til følgende opgaver:

• Brug et Tilpasset Liquid-afsnit til at indsætte Liquid-variabler dér, hvor det giver mest mening for din virksomhed. Du kan f.eks. inkludere din leveringspolitik på din produktside.
  • Brug et Tilpasset Liquid-afsnit til at tilføje den kode, der er nødvendig for at kunne integrere en app med temaet.

Brug temaets dokumentation til at se, om dit tema har muligheder for tilpasset HTML eller Liquid.

Liquid-indstillingerne giver dig kun adgang til begrænsede Liquid-objekter og -tags. Få mere at vide om, hvilke objekter og tags du kan bruge i Liquid-indstillinger, i dokumentationen for Liquid-indstillingen på Shopify.dev.

Installer en app

Du kan installere apps, som kan føje funktioner og integrationer til dit tema. Du kan finde apps i Shopify App Store.

Webshop-apps kan integreres i dit tema på følgende måder:

• Som en appblok: Appblokke giver dig mulighed for at tilføje appfunktionalitet i temaet, nøjagtig hvor du vil. Appblokke kan tilføjes, fjernes eller tilpasses ved hjælp af temaeditoren.

App-blokke kan kun bruges med Online Store 2.0-temaer. Hvis du bruger et ældre tema, skal du læse appsiden og appens dokumentation for at finde ud af, om appen er kompatibel med dit tema.

• Som en appindlejring: Appindlejringer er app-leverede elementer, der “svæver” eller vises som en overlejring i temaet, eller som føjer kode til din webshop uden at være synlige for dine kunder. Appindlejringer kan aktiveres, deaktiveres og tilpasses ved hjælp af temaeditoren.

• Ved at redigere din temakode: Nogle apps indsætter koder direkte i dit temas kode for at føje funktionalitet til dit tema. Du kan tilpasse appen ved hjælp af dens indstillinger eller temaeditoren.

Hvis dit tema indeholder afsnittet Tilpasset Liquid, kan du muligvis føje din appkode til et Tilpasset Liquid-afsnit i temaeditoren i stedet for at redigere din temakode direkte.

Rediger din temakode

Du kan redigere din temakode for at foretage detaljerede ændringer af din webshop. Temafilerne indeholder Liquid, Shopifys skabelonsprog, samt HTML, CSS, JSON og JavaScript. Rediger kun koden for et tema, hvis du kender til HTML og CSS og har en grundlæggende forståelse af Liquid.

Hvis du redigerer dit temas kode, kan dette medføre, at det ikke er kvalificeret til automatiske opgraderinger. Du bør kun redigere dit temas kode, hvis du ikke kan foretage de ønskede ændringer ved hjælp af en HTML- eller Liquid-indstilling eller ved hjælp af en Shopify-app.

Hvis du bruger et gratis tema fra Shopify, kan Shopify Support hjælpe dig med at foretage visse tilpasninger af temakoden. Du kan se en liste over de tilgængelige tilpasninger i temaets dokumentation. Få mere at vide om support til temaer.

Du kan redigere temakoden på følgende måde: