Perustietoja hakukoneoptimoinnista

Monet ihmiset, jotka etsivät jotain internetistä, aloittavat etsimisen hakukoneella, kuten Google tai Bing. Hakukoneet on suunniteltu käyttämään erilaisia verkkosivujen tietoja, joiden avulla ne luovat luokitellun luettelon tietyn hakukyselyn tuloksista. Hakukoneet määrittävät, mitkä sivustot ovat todennäköisesti merkityksellisiä hakukyselyn kannalta, ja näyttävät sitten tulokset niiden merkityksellisyyden mukaisessa järjestyksessä.

Verkkokaupan sijoitus hakutuloksissa voi parantua esimerkiksi seuraavien ansiosta:

• sellaisten luonnollisten (maksuttomien tai sosiaalisen median) linkkien määrä, jotka osoittavat kauppaasi muilta sivustoilta
  • verkkosivun luotettavuus sitoutumisen ja muiden tekijöiden perusteella
  • verkkotunnuksen ikä
  • verkkosivun rakenne ja sisältö, joka on optimoitu hakukoneille

Jos olet vasta aloittanut myynnin verkossa, et voi juurikaan vaikuttaa kolmeen ensimmäiseen tekijään. Brändin maineen rakentaminen vie aikaa, samoin kuin se, että muut sivustot alkavat lisätä linkkejä sivustollesi. Sisältöstrategiaa kannattaakin suunnitella pitkällä aikavälillä.

Lyhyellä aikavälillä helpoin tapa saada verkkokauppaan lisää liikennettä on optimoida sisältöä niin, että hakukone tunnistaa sen merkitykselliseksi tuotteisiin liittyvien kyselyjen kohdalla. Hakukoneoptimoinnissa on kyse juuri tästä.

Voit analysoida verkkokaupan hakukoneoptimointia Shopify App Storessa saatavilla olevien sovellusten avulla.

Hakukoneoptimoinnin parantaminen

Voit optimoida verkkokauppaa hakukoneita varten noudattamalla seuraavia perusohjeita:

1. Käytä avainsanoja, jotka liittyvät tuotteisiin ja brändiin. Mitä hakusanoja asiakkaat voisivat käyttää löytääkseen kaupan?
  2. Lisää avainsanat sisältöön, mukaan lukien sivujen otsikot, kuvaukset ja kuvien vaihtoehtoiset tekstit.
  3. Varmista, että URL-osoitteet ja tiedostonimet vastaavat sisältöä.
  4. Lisää Google Search Consoleen koko verkkotunnuksesi (esimerkiksi https://www.your-shopify-domain.com/sitemap.xml), jotta verkkokauppasi verkkosivusto on helppo indeksoida.
  1. Luo sisältöä, joka on merkityksellistä tuotteiden kannalta, ja kannusta muita verkkosivuja lisäämään linkkejä verkkokauppaasi.

Lisätietoa jokaisesta yksittäisestä ohjeesta on tämän osan muissa artikkeleissa.

Shopify-integroidut hakukoneoptimointiin liittyvät ominaisuudet

Shopify-verkkokauppoihin on integroitu hakukoneoptimointiin liittyviä ominaisuuksia, joiden avulla voit optimoida sisältöä. Osa hakukoneoptimoinnista hoidetaan automaattisesti: sivuille lisätään automaattisesti luotuja kanonisia tunnisteita, jotka estävät päällekkäisen sisällön näkymisen hakutuloksissa, verkkosivun sitemap.xml- ja robots.txt-tiedostot luodaan automaattisesti ja teemat luovat automaattisesti otsikkotunnisteita, jotka sisältävät kaupan nimen. Sinun täytyy käyttää jotakin teemaa, jotta voit määrittää sosiaalisen median linkitys- ja jakamisasetuksia, jotka auttavat kaupan markkinoinnissa.

Voit optimoida sisältöä Shopify-integroitujen ominaisuuksien avulla seuraavasti:

• Voit muokata blogipostausten, verkkosivujen, tuotteiden ja kokoelmien otsikkotunnisteita, metakuvauksia ja URL-osoitteita.
  • Voit muokata kuvien vaihtoehtoisia tekstejä.

Lisäresursseja

Jos haluat lisätietoja hakukoneoptimoinnista, voit katsoa Shopifyn ilmaisen Perustietoja verkkokaupan hakukoneoptimoinnista -videosarjan.

Shopifyn foorumeissa on Verkkokaupan markkinointi-luokka, jossa voit kysyä hakukoneoptimointiin liittyviä kysymyksiä, vaihtaa linkkejä ja keskustella muista markkinointiin liittyvistä aiheista.