Konfigurere Shopify Markets Pro

Når du har oppgradert til Markets Pro, må du forberede og konfigurere butikken for internasjonale kunder.

Når du begynner å selge produkter i internasjonale markeder må du vurdere en del faktorer, som butikkens lokalisering, oppdatering av retningslinjer for frakt, justering av fraktpriser og produktpriser, og samsvar med regler knyttet til personvern.

Last ned fraktpristabellen

Du kan laste ned en CSV-fil med dine personlige fraktpriser. Disse fraktprisene kan du bruke som en referanse for å oppdatere fraktprisene du viser i kassen.

Trinn:

1. Gå til Innstillinger > Markeder fra Shopify-administrator.
  2. Klikk på Innstillinger.
  3. Klikk på Last ned fraktpristabell i seksjonen Bestillingsoppfyllelse.
  4. Velg filtypen du vil eksportere fraktpristabellen til.
  5. Klikk på Godta og last ned.

Hent din globalt unike identifikator for Markets Pro (GUID)

Hvis du ønsker å oppfylle Markets Pro-bestillingen med tredjepartsoppfyllelsestjenester, som Flexport, må du kopiere den globalt unike identifikatoren (GUID) fra Shopify-administrator og deretter fullføre konfigurasjonen direkte hos oppfyllelsestjenesten. ID-en for Markets Pro er den samme som din Markets Pro GUID.

Trinn:

1. Gå til Innstillinger > Markeder fra Shopify-administrator.
  2. Klikk på Innstillinger.
  3. Klikk på kopieringsikonet ved siden av GUID-en i seksjonen Bestillingsoppfyllelse.

Når du har fått din Markets Pro GUID, må du fullføre konfigurasjonen hos en av de støttede oppfyllelsestjenestene.

En GUID er ikke det samme som en forhandler-ID, en forhandlerkonto-ID eller en kortbehandlingskonto for forhandler. Hvis du har behov for å oppgi en av disse identifikatorene til en tredjepart, kan du bruke butikk-ID-en i stedet. Kontakt Shopify-brukerstøtte for å få din butikk-ID.

Konfigurere DHL-fraktpriser for Markets Pro-bestillinger

Du kan legge til fastpriser eller transportørberegnede priser fra DHL Express og DHL eCommerce i butikken. Du må legge til priser for alle markeder som administreres av Markets Pro.

Konfigurer faste fraktpriser med DHL

Når du konfigurerer faste fraktpriser, kan du konfigurere hvor mye du ønsker å belaste kunder for fraktpriser. Du må konfigurere fastpriser med transporttid.

Fastpriser fra DHL vises til kundene i kassen som følgende:

• Fastpriser for DHL eCommerce vises som Standard internasjonalt
  • Fastpriser for DHL Express vises som Ekspress internasjonalt

Trinn:

1. Gå til Innstillinger > Frakt og leveranse fra Shopify-administrator.

2. Klikk på fraktprofilen du vil legge til fraktpriser for.

3. Klikk på Legg til pris ved siden av fraktsonen du vil legge til fraktpriser for i seksjonen Fraktsoner.

4. Velg Konfigurer dine egne priser, og gjør en av følgende:

• For å legge til en fast fraktpris med DHL eCommerce, velger du Standard internasjonalt (to til tre virkedager) i seksjonen Transporttid.
    • For å legge til en fast fraktpris med DHL Express, velger du Ekspress internasjonalt (én til to virkedager) i seksjonen Transporttid.
  5. Angi hvor mye du vil belaste kundene for fraktprisen i feltet Pris.

6. Klikk på Ferdig.

7. Klikk på Lagre.

Konfigurere transportørberegnede fraktpriser fra DHL

Transportørberegnede priser beregnes automatisk i kassen. Fraktavgiften kunden har behov for avhenger av flere faktorer, som forsendelsens vekt og mål og destinasjonsadresse. Transportørberegnede priser fra DHL vises til kundene i kassen som følgende:

• Transportørberegnet pris for DHL eCommerce vises som DHL eCommerce Parcel International Direct eller DHL eCommerce Parcel International Standard
  • Transportørberegnet pris for DHL Express vises som DHL Express Worldwide

Trinn:

1. Gå til Innstillinger > Frakt og leveranse fra Shopify-administrator.

2. Klikk på fraktprofilen du vil legge til fraktpriser for.

3. Klikk på Legg til pris ved siden av fraktsonen du vil legge til fraktpriser for i seksjonen Fraktsoner.

4. Velg Bruk en transportør eller app til å beregne priser, og gjør en av følgende:

• Velg DHL eCommerce (rabatterte priser fra Markets Pro) for å legge til transportørberegnede priser for DHL eCommerce.
    • Velg DHL Express (rabatterte priser fra Markets Pro) for å legge til transportørberegnede priser for DHL Express.
  5. Velg alle gjeldende frakttjenester i seksjonen Tjenester.

6. Klikk på Ferdig.

7. Klikk på Lagre.

Test Markets Pro-bestillinger

For å sikre at Markets Pro-konfigurasjonen fungerer for internasjonale bestillinger kan du legge inn en testbestilling for Markets Pro og kontrollere at testbestillingen fungerer som ønsket.

Trinn:

1. Gå til Innstillinger > Markeder fra Shopify-administrator.
  2. Klikk på Innstillinger.
  3. Klikk på Kontroller siste bestilling i seksjonen Test Markets Pro.

Revidere fraktpriser og produktpriser

Avhengig av forretningsmålene bør du vurdere å revidere fraktpriser eller produktpriser:

Hvis du allerede har en eksisterende internasjonal kundebase, bør du se på hvor mye du belaster kundene for frakt nå.

Oversette og lokalisere butikkens innhold

Vurder å lokalisere og oversette butikkinnholdet for å øke salget i land der engelsk ikke er hovedspråk. Du kan begynne med å oversette butikken til de mest brukte språkene i dine viktigste internasjonale markeder.

Du kan installere Shopify Translate & Adapt-appen i butikken for å legge til språk og administrere egendefinert innhold i Shopify-butikken. Finn ut mer om lokalisasjon og oversettelse.

Du kan også opprette egendefinert innhold for de viktigste internasjonale markedene for å appellere til regionale og kulturelle faktorer i hvert marked.

Oppdatere butikkens retningslinjer for frakt og vanlige spørsmål

Vurder å oppdatere retningslinjer for frakt og vanlige spørsmål i butikken, slik at kundene vet hvordan internasjonal frakt fungerer i nettbutikken.

Du kan legge til følgende informasjon på de relevante sidene eller retningslinjene i nettbutikken:

• en liste over land du sender produkter til
  • et varsel som informerer kundene om at tollplikter og avgifter beregnes i kassen, og at de ikke trenger å betale dem ved levering
  • et varsel som informerer kundene om at DHL Express-frakttjenesten med sporingsnummer brukes for å sende og levere produkter
  • en indikasjon på at kundene kan bruke sin egen lokale valuta og en lokal betalingsmåte til å betale for produktene

Overholde personvernlovgivning

Markets Pro og Global-e følger GDPR med informasjonen som vises i kassen. Kundene godtar personvernerklæringen for Global-e når de legger inn en bestilling i kassen.

Du er imidlertid ansvarlig for opplysningene du har tilgang til når kundene handler fra nettbutikken din. Hvis du selger til kunder i EU og Storbritannia, må du sikre GDPR-samsvar med samtykkebaserte informasjonskapsler for sporing.

Vurder å installere en tredjepartsapp for sporing av samtykker til informasjonskapsler for å følge lovgivningen knyttet til personvern i Storbritannia og EU.

Opprette markeder for individuelle land

Med Markets Pro kan du selge til mer enn 150 land, men de er alle en del av ett stort marked med mange land.

Vurder å opprette markeder for enkeltlandene som er viktigst for din virksomhet. For hvert enkelt marked opprettes en undermappe som gir SEO-fordeler for butikken.

Skrive ut fraktetiketter

Sørg for at du og personalet kjenner til prosessen for å oppfylle bestillinger og skrive ut DHL Express-fraktetiketter direkte i Shopify.

Hvis du bruker en tredjepartsoppfyllelsespartner til å oppfylle bestillinger, bør du informere dem om at alle nye internasjonale bestillinger vil ha fraktetiketter og tolldokumentasjon gjennom Markets Pro.

Markedsføring av de viktigste internasjonale markedene

Vurder å investere i markedsføringskampanjer for de viktigste internasjonale markedene for å bygge en kundebase og drive internasjonale salg. Les denne kasusstudien om hvordan Markets Pro satte fart på WOLFpaks internasjonale utvidelse.