Filtrering og redigering av rapportene dine

Hvis du har Basic Shopify-abonnementet eller høyere, kan du filtrere rapportene for å vise den spesifikke informasjonen du trenger. Du kan også legge til eller fjerne kolonner i rapportene.

Hvis du har Advanced Shopify-abonnement eller et høyere abonnement, kan du lagre de filtrerte og redigerte rapportene eller opprette egendefinerte rapporter fra bunnen av. Hvis du har Shopify-abonnement, er alle filtre eller redigeringer du bruker, midlertidige.

Filteroversikt

Du kan tenke på et filter som et matematisk uttrykk som bruker tall eller ord. Her er et eksempel:

Billing country is Australia

Hvis en salgsrapport benytter dette filteret, viser rapporten bare salgene som ble gjort i Australia. Alle de andre salgene er utelatt fra rapporten.

Filteret vises over rapportens data:

Eksempel på et filter

Her er et annet eksempel:

Billing country is not Australia

Hvis en salgsrapport bruker dette filteret, viser rapporten alle salgene over hele verden, unntatt salg i Australia. De australske salgene er utelatt fra rapporten.

Komponenter i et filter

Et filter består alltid av tre komponenter i følgende rekkefølge:

name  operator  values

• Navnet identifiserer et bestemt filter og korresponderer med en kolonne. For eksempel: Billing city.
  • Operatøren sammenligner verdiene du angir for de faktiske dataene. For øyeblikket er to operatører tilgjengelige: is og is not. is Operatøren krever et nøyaktig treff, for eksempel et likhetstegn.
  • Verdiene er de spesifikke ordene eller tallene du vil filtrere etter. For eksempel: Australia eller Toronto or New York.

For eksempel-filteret Billing country is Australia:

• Billing country er navnet
  • is er operatøren
  • Australia er verdien

Her er noen flere eksempler på filtre:

• Sale channel name kind is Online StoreEn rapport som bruker dette filteret viser bare salg i nettbutikken. Salg gjennom andre kanaler utelates.

• Product type is not BraceletEn salgsrapport som bruker dette filteret, viser salg av alle produkter unntatt armbånd.

Bruk av mer enn ett filter

Du kan konfigurere mer enn ett filter for en rapport:

• Hvis et filter har én navne_komponent og bruker is-operatøren, men har mer enn én _verdi, vil data inkluderes i rapporten dersom noen av verdiene samsvarer. For eksempel:

Faktureringssted er Toronto eller New York City
    I en rapport med dette filteret, vises data for salg i både Toronto og New York City.

• Hvis et filter har én navne_komponent og bruker is not-operatøren med mer enn én _verdi, blir dataene inkludert i rapporten dersom ingen av verdiene samsvarer. For eksempel:

Faktureringssted er ikke Toronto eller New York City
    I en rapport med dette filteret, vises data for alt unntatt salg i Toronto og New York City.

• Hvis filtrene bruker is-operatøren og har ulike _navne_komponenter, er dataene kun inkludert dersom alle filtrene samsvarer. For eksempel:

Faktureringssted er Toronto, og salgskanalens navn er Nettbutikk
    I dette eksempelet er data kun inkludert for salg til Toronto som ble gjort i nettbutikken. Salg fra utsalgssted i Toronto er ikke inkludert. Det er heller ikke nettbutikksalg til New York.

Filtrer rapportene dine

Du kan filtrere rapporter for å begrense informasjonen som vises som standard. Du kan for eksempel legge til et filter for å bare vise salg for en bestemt salgskanal eller til et bestemt fraktområde.

Trinn:

1. Åpne en rapport.

2. Klikk på Administrer filtre.

3. Klikk Legg til filter:

Legg til filterknapp

4. Fra rullegardinmenyen velger du et filter. Filteret grupperes etter kategori.

5. Konfigurer filteret:

1. Ved siden av feltet velger du operatøren er eller er ikke.
    2. I søkefeltet skriver du inn verdien du vil filtrere etter, eller velger en verdi fra rullegardinmenyen. Rullegardinmenyen viser verdier som er relevante for rapporten og tidsperioden, selv om disse verdiene for øyeblikket ikke vises i rapporten.

Hvis du vil filtrere etter en verdi som er tom, velger du N/A for å indikere at verdien ikke er tilgjengelig.

Du kan spesifisere mer enn én verdi. Hvis et filter bruker samme navne_operatør, blir dataene inkludert i rapporten dersom noen av _verdiene samsvarer. 3. Hvis du vil konfigurere flere filtre, klikker du på Legg til filter og konfigurerer flere av dem. Hvis filtrene bruker ulike _navne_operatører, inkluderes dataene kun dersom alle filtrene samsvarer.

6. Klikk på Bruk filtre.

Hvis du vil lagre den filtrerte rapporten for fremtidig bruk og du har et Advanced Shopify-abonnement eller et høyere abonnement, klikker du på Lagre som, skriver inn et navn og klikker på Lagre. Du kan deretter åpne rapporten fra egendefinerte rapporter-delen på rapporter-siden.

Hvis du har et Shopify-abonnement, kan du skrive ut og eksportere den filtrerte rapporten, men du kan ikke lagre den.

Ta vekk filtre

Hvis du ikke vil bruke et filter lenger, kan du fjerne det permanent. Du kan ikke gjenopprette filtre, så hvis du har konfigurert et komplisert filter, kan det være lurt å lagre rapporten under et nytt navn.

Hvis du vil fjerne et filter, klikker du på X ved siden av det.

Faktureringssted er Toronto eller New York

Eksempel: Filtrer salg etter månedsrapport

La oss si at du har den følgende standardinnstilte salg per måned-rapporten:

Standardrapport for salg etter måned

Rapporten viser salgene dine fra alle salgskanalene, men du vil bare vise data for nettbutikkens kanal.

Trinn:

1. Klikk på Administrer filtre.

2. Klikk på Legg til filter.

3. I rullegardinmenyen velger du Navn på salgskanal.

Kontroller navnet på salgskanalen

4. I Søk-feltet begynner du å skrive online og velger nettbutikk. Du trenger ikke å velge er-operatøren, da dette er satt som standard.

5. Klikk på Bruk filtre. Rapporten viser nå bare salg gjennom nettbutikkens kanal. Filteret vises over grafen, og antallet aktive filtre vises under datoperioden.

Filteret er lagt til

Deretter filtrerer du dataene ytterligere for å vise salg for alle unntatt ett bestemt produkt i denne kanalen. Du fortsetter med de følgende stegene:

6. Klikk på Administrer filtre.

7. Klikk på Legg til filter.

8. I rullegardinmenyen for det andre filteret velger du Produktnavn.

9. I Søk-feltet kan du begynne å skrive inn navnet på produktet og velge det når det vises. I dette eksempelet er produktet Dock Shoes.

10. Velg er ikke å ekskludere dette produktet.

Filtrer ut Dock-sko

11. Klikk på Bruk filtre.

Rapporten har nå begge filtrene. Det viser bare salg gjennom nettbutikkens kanal, og Dock-sko-produktet er ikke inkludert.

Hvis denne rapporten er til engangsbruk, kan du skrive ut eller eksportere den. Hvis du vil beholde rapporten for fremtidig bruk og har et Advanced Shopify- eller høyere abonnement, kan du lagre den.

Legg til eller fjern kolonner i rapportene dine

Du kan legge til og fjerne kolonner i de fleste rapporter for å vise mer eller mindre informasjon enn det som vises som standard.

Trinn:

1. Åpne en rapport.

2. Klikk på Rediger kolonner. En rullegardinmeny viser kolonnene du kan legge til eller fjerne. Kolonnene som vises som standard, har et merke.

3. Merk kolonnene du vil legge til. Fjern merkingen av kolonnene du vil fjerne.

Hvis du vil lagre den redigerte rapporten for fremtidig bruk og har et Shopify Advanced- eller et høyere abonnement, klikker du på Lagre som, skriver inn et navn og klikker på Lagre. Du kan deretter åpne rapporten i egendefinerte rapporter-delen på rapporter-siden.

Eksempel: Legg til en kolonne i Økter etter referent-rapporten

La oss si at du har følgende standardinnstilte Økter etter referent-rapport:

Økter etter referent-rapport

Du kommer til å se mer spesifikke detaljer om referansene dine. Du klikker på Rediger kolonner og velger Referent-nettsted.

Referentside-kolonnen

Rapporten viser nå den ekstra kolonnen, og viser henvisningsdataene for nettstedet.

Referentside-kolonnen er lagt til

Hvis denne rapporten er til engangsbruk, kan du skrive den ut eller eksportere den. Hvis du vil beholde rapporten for fremtidig bruk og hadde Advanced Shopify-abonnement eller et høyere abonnement, kan du lagre den.