Ontdekt worden door retailers op het Shopify Collective-verkoopkanaal

In aanmerking komende retailers die Shopify Collective gebruiken die meer dan 50.000 USD omzetten, kunnen producten zoeken om te verkopen en leveranciers uitnodigen om contact mee te leggen. Je kunt je producten en informatie over je merk aan deze retailers laten zien, zodat je ontdekt wordt en nieuwe contacten kunt leggen. Je kunt dit alleen doen als je aan specifieke vereisten voldoet en de functie Zichtbaarheid hebt geactiveerd in het Shopify Collective-verkoopkanaal.

Je kunt ook een Shopify Collective-referralpagina aanmaken en deze aan je webshop toevoegen. Retailers die jouw producten willen verkopen, worden doorverwezen naar Shopify Collective, zodat ze een contactverzoek kunnen indienen.

Vereisten voor het gebruik van de functie Zichtbaarheid op Shopify Collective

Je kunt de functie Zichtbaarheid op Shopify Collective alleen gebruiken als je aan de volgende vereisten voldoet:

• Je hebt het Shop-verkoopkanaal geïnstalleerd in je winkel.
  • Je winkel voldoet aan de Shop-richtlijnen voor merchants.
  • Je winkel heeft in de afgelopen twaalf maanden ten minste 50.000 USD omgezet.
  • Je hebt een hoog responspercentage op de uitnodigingen die je van retailers ontvangt.

De functie Zichtbaarheid activeren op Shopify Collective

Retailers die Shopify Collective gebruiken kunnen je winkel vinden. De functie Zichtbaarheid wordt automatisch geactiveerd voor alle in aanmerking komende leveranciers. Wanneer de functie Zichtbaarheid actief is, zien retailers je producten en je merk wanneer ze via Shopify Collective nieuwe dingen zoeken om te verkopen.

Retailers kunnen je producten, je merkprofiel en je merkelementen vinden en bekijken. Ze kunnen ook geverifieerde beoordelingen voor afzonderlijke producten zien (een tot vijf sterren), plus de gemiddelde beoordeling voor jouw merk. Deze beoordelingen zijn gebaseerd op geverifieerde recensies van klanten die in Shop zijn verzameld en op recensies van de partner-apps Loox, Okendo, Judge.me, Yotpo en Stamped.io. Het is belangrijk om te weten dat retailers jou ook via de zoekfunctie kunnen uitnodigen voor een connectie tussen jouw bedrijf en dat van hen op Shopify Collective.

Je kunt controleren of de functie Zichtbaarheid is geactiveerd in je winkel.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Collective (Supplier).

3. Klik op Verkoopkanaal openen.

4. Klik in het verkoopkanaal Collective (leverancier) op Instellingen.

5. Klik in het gedeelte Zichtbaarheid op Inschakelen.

6. Optioneel: Selecteer Uitnodigingen ontvangen van retailers (aanbevolen) om e-mailmeldingen te ontvangen van retailers die een connectie willen maken.

De functie Zichtbaarheid beheren op Shopify Collective

Je kunt uitnodigingsmails van retailers uitschakelen of de functie Zichtbaarheid deactiveren.

Uitnodigingsmails van retailers uitschakelen

Als je door retailers gevonden wilt worden maar geen uitnodigingsmails hiervoor wilt ontvangen, kun je deze meldingen uitschakelen. Je krijgt nog wel gewoon aanvragen om een connectie te maken in Retailers > Ter beoordeling van je Shopify Collective-verkoopkanaal.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Collective (Supplier).

3. Klik op Verkoopkanaal openen.

4. Klik in het verkoopkanaal Collective (leverancier) op Instellingen.

5. Schakel in het gedeelte Zichtbaarheid Uitnodigingen van retailers ontvangen (aanbevolen) uit.

Marge uitschakelen

Retailers die je producten vinden en bekijken via de functie Zichtbaarheid in de Collective-app, zien de marge die je aanbiedt aan winkels die je producten verkopen.

Het weergegeven percentage of percentagebereik is gebaseerd op de laagste en hoogste marges die je hebt ingesteld voor je 'actieve' prijslijsten. Conceptprijslijsten worden niet meegenomen in de marge die retailers te zien krijgen. Retailers zijn eerder geneigd contact te leggen met merken als ze kunnen zien welke marge normaal gesproken wordt aangeboden.

Je kunt ervoor kiezen deze functie uit te schakelen en je marge voor alle retailers verborgen te houden.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Collective (Supplier).

3. Klik op Verkoopkanaal openen.

4. Klik in het verkoopkanaal Collective (leverancier) op Instellingen.

5. Vink in de sectie Zichtbaarheid de optie Je margebereik aan retailers tonen (aanbevolen) uit.

De functie Zichtbaarheid deactiveren op Shopify Collective

Als je niet langer zichtbaar wilt zijn voor retailers in Shopify Collective, kun je de functie Zichtbaarheid deactiveren.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Collective (Supplier).

3. Klik op Verkoopkanaal openen.

4. Klik in het verkoopkanaal Collective (leverancier) op Instellingen.

5. Klik in het gedeelte Zichtbaarheid op Uitschakelen.

De Shopify Collective-referralpagina toevoegen en beheren

Een referral-pagina is een automatisch gegenereerde Shopify Collective-pagina die je aan je webshop kunt toevoegen. Je kunt deze pagina niet aanpassen of bewerken, maar de pagina wordt wel gepersonaliseerd op basis van de branding van het thema van je webshop. Een referral-pagina kan je helpen om sneller nieuwe retailers te vinden om mee samen te werken op Shopify Collective.

Retailers die je referral-pagina bezoeken, kunnen meer te weten komen over Shopify Collective en hoe het werkt. In aanmerking komende retailers kunnen ook de Shopify Collective-app in hun winkels installeren en met je bedrijf gaan samenwerken.

De Shopify Collective-referralpagina aan je winkel toevoegen

Je kunt de Shopify Collective-referral-pagina aanmaken en toevoegen aan de kop- of voettekst van je winkel. Je kunt ook een voorbeeld van je referral-pagina bekijken voordat je deze aan je winkel toevoegt.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Collective (Supplier).

3. Klik op Verkoopkanaal openen.

4. Klik in het verkoopkanaal Collective (leverancier) op Instellingen.

5. Optioneel: Als je een voorbeeld van je referral-pagina wilt bekijken, klik je op Voorbeeld van referral-pagina.

6. Klik in het gedeelte Referrals op Een referral-pagina aanmaken.

7. Klik op Kopieer link.

8. Doorloop de volgende stappen om de referral-pagina aan je winkel toe te voegen:

1. Klik op Toevoegen aan navigatie.
    2. Klik in het gedeelte Menu's op Hoofdmenu om de pagina toe te voegen aan de koptekst van je winkel of klik op Voettekstmenu om de pagina toe te voegen aan de voettekst van je winkel.
    3. Klik op Menuoptie toevoegen.
    4. Voer in het veld Naam een naam in voor je menuoptie, bijvoorbeeld Samenwerkingen.
    5. Plak in het veld Link de link naar de referral-pagina en klik vervolgens op Toevoegen.
  9. Klik op Opslaan.

Nadat je je referral-pagina hebt toegevoegd, ga je naar je webshop en zorg je ervoor dat de referral-pagina correct wordt weergegeven.

De Shopify Collective-referralpagina verwijderen

Als je de Shopify Collective-referral-pagina niet meer in je winkel wilt weergeven, kun je de pagina verwijderen.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Collective (Supplier).

3. Klik op Verkoopkanaal openen.

4. Klik in het verkoopkanaal Collective (leverancier) op Instellingen.

5. Klik in het gedeelte Referrals op Pagina verwijderen.

6. Klik op Referral-pagina verwijderen.

7. Als je de referral-pagina aan je winkelmenu hebt toegevoegd, doorloop je de volgende stappen om deze te verwijderen:

1. Ga naar webshop > Navigatie.
    2. Klik in het gedeelte Menu's op Hoofdmenu.
    3. Zoek de naam van de menuoptie en klik vervolgens op Verwijderen.
    4. Klik op Verwijderen.
  8. Klik op Opslaan.