Retailers verwijderen uit het Shopify Collective-verkoopkanaal

Je kunt een retailer uit het Shopify Collective-verkoopkanaal verwijderen als je besluit je samenwerking te beëindigen. Wanneer je een retailer hebt verwijderd, krijgt deze een e-mail waarin wordt gemeld dat jullie winkels niet meer gekoppeld zijn.

Voordat je de verbinding verwijdert, neem je contact op met de retailer om eventuele betalingen voor afgehandelde bestellingen te bespreken en om af te spreken wat je doet met openstaande bestellingen.

Belangrijke aandachtspunten voordat je retailers verwijdert

Lees de volgende aandachtspunten voordat je een retailer verwijdert uit het Shopify Collective-verkoopkanaal:

• Als je een retailer verwijdert, wordt de verbinding tussen jullie Shopify-winkels onmiddellijk verbroken. De retailer wordt hiervan in een e-mail op de hoogte gesteld.
  • In de Shopify-winkel van de retailer wordt voor alle producten die van jou zijn geïmporteerd, de voorraad op 0 gezet.
  • Neem contact op met de retailer om eventuele openstaande bestellingen te bespreken, of je kunt ze in het beheercentrum annuleren.
  • Synchronisatie van bestellingen stopt al binnen enkele minuten na verwijdering van een retailer en als er bestellingen zijn met trackingnummers, worden ook deze niet meer gesynchroniseerd.
  • Dit maakt niets uit voor betalingen voor afgehandelde bestellingen; terugbetalingen kunnen ook nog steeds worden verwerkt.

Betaald krijgen na beëindiging van samenwerking

Je kunt geen nieuwe bestellingen meer plaatsen bij een verwijderde retailer, maar er kunnen nog wel bestellingen zijn die nog niet zijn betaald. Hoe je voor deze bestellingen betaald krijgt, is afhankelijk van je betalingsinstellingen in het Shopify Collective-verkoopkanaal en de individuele regeling die je met de retailer hebt.

Als automatische betalingen zijn ingeschakeld

Als je automatische betalingen gebruikt bij deze retailer, krijg je na verwijdering nog steeds automatisch betaald voor de bestellingen die je hebt afgehandeld.

Als je na verwijdering van de retailer nog openstaande bestellingen hebt, worden deze niet automatisch betaald. Spreek dus eerst een handmatige betaalmethode en voorwaarden met de retailer af voordat je openstaande bestellingen verzendt.

Als automatische betalingen zijn uitgeschakeld

Als je geen automatische bestellingen gebruikt bij deze retailer, blijf je na verwijdering handmatig betalingen incasseren voor alle bestellingen die je al hebt afgehandeld. Dit gebeurt niet automatisch. Handmatige incasso van betalingen is ook van toepassing voor nog openstaande bestellingen die je na beëindiging van de Collective-samenwerking afspreekt te verzenden.

Een retailer verwijderen

Als je een partnership op Shopify Collective wilt beëindigen, kun je de retailer uit je connecties verwijderen.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Collective (Supplier).

3. Klik op Verkoopkanaal openen.

4. Klik in het Collective (leverancier)-verkoopkanaal op Retailers.

5. Selecteer op het tabblad Verbonden de retailer die je wilt verwijderen.

6. Klik op Retailer verwijderen en daarna op Verwijderen.