Slette forhandlere i Shopify Collective-salgskanalen

Du kan slette en forhandler fra Shopify Collective-salgskanalen hvis du bestemmer deg for å avslutte samarbeidet. Når du sletter en forhandler, blir de varslet på e-post om at butikkene ikke lenger er koblet sammen.

Før du sletter tilkoblingen, må du kontakte forhandleren for å bli enige om eventuelle skyldige betalinger for oppfylte bestillinger, og om hvordan dere skal håndtere eventuelle ikke-behandlede bestillinger.

Viktige hensyn før du sletter forhandlere

Før du sletter en forhandler fra Shopify Collective-salgskanalen, bør du vurdere følgende hensyn:

• Hvis du sletter en forhandler, fjernes umiddelbart koblingen mellom Shopify-butikkene. De vil bli varslet på e-post.
  • I forhandlerens Shopify-butikk vil alle produkter de har importert fra deg få lagerbeholdningen angitt til 0.
  • Du bør kontakte forhandleren for å bli enige om ikke-behandlede bestillinger, eller du kan kansellere dem i administrator.
  • Synkronisering av bestillinger stanses innen noen minutter når en forhandler slettes, og sporingsnumre synkroniseres heller ikke hvis det er lagt til i bestillinger.
  • Betalinger for sluttførte bestillinger påvirkes ikke, og refusjoner kan fortsatt behandles.

Få betalt etter at et partnerskap er avsluttet

Ingen nye bestillinger kan opprettes med en slettet forhandler, men det kan fortsatt være eksisterende bestillinger du ikke har fått betalt for ennå. Hvordan du får betalt for disse bestillingene avhenger av betalingsinnstillingene i Shopify Collective-salgskanalen, og avtalen du har med forhandleren.

Hvis automatiske betalinger er aktivert

Hvis du bruker automatiske betalinger mot en forhandler, får du fortsatt betalt automatisk for bestillinger du har oppfylt for dem etter at du sletter dem som kontakt.

Eventuelle ikke-behandlede bestillinger du viderefører etter at forhandleren er slettet blir ikke betalt automatisk. Før du sender ikke-behandlede bestillinger, må du sikre at du blir enig med forhandleren om en manuell betalingsmåte og vilkår.

Hvis automatiske betalinger er deaktivert

Hvis du ikke bruker automatiske betalinger mot en forhandler, må du fortsatt innhente betalinger fra dem manuelt for tidligere sluttførte bestillinger etter at du sletter dem som kontakt. Dette skjer ikke automatisk. Manuell innsamling av betaling gjelder også eventuelle ikke-behandlede bestillinger dere blir enige om at du skal sende etter at samarbeidet på Collective er avsluttet.

Slett en forhandler

Hvis du vil avslutte et partnerskap i Shopify Collective, kan du slette forhandleren fra kontaktene dine.

Trinn:

1. Klikk Innstillinger > Apper og salgskanaler fra Shopify-administrator.

2. Klikk Collective (Supplier) fra siden Apper og salgskanaler.

3. Klikk Åpne salgskanal.

4. Klikk på Forhandlere fra salgskanalen Collective (Leverandør).

5. Velg forhandleren du vil slette fra fanen Tilkoblet.

6. Klikk på Slett forhandler, og klikk deretter på Slett.