Radera återförsäljare på Shopify Collective-försäljningskanalen

Du kan radera en återförsäljare från din Shopify Collective-försäljningskanal om du bestämmer dig för att avsluta ert partnerskap. När du raderar en återförsäljare får han eller hon ett meddelande via e-post om att era butiker inte längre är anslutna.

Innan du raderar anslutningen ska du kontakta detaljhandlaren för att diskutera eventuella skulder för distribuerade ordrar, samt för att komma överens om hur ni ska hantera eventuella odistribuerade ordrar.

Viktigt att tänka på innan du raderar återförsäljare

Granska följande överväganden innan du raderar en återförsäljare från din Shopify Collective-försäljningskanal:

• Om du tar bort en återförsäljare kommer anslutningen mellan era Shopify-butiker omedelbart att avbrytas. Återförsäljaren meddelas via e-post.
  • I återförsäljarens Shopify-butik kommer alla produkter som de importerade från dig att få sitt lager inställt till 0.
  • Du bör kontakta detaljhandlaren för att diskutera ordrar som inte har distribuerats, eller så kan du annullera dem i admin.
  • Ordersynkronisering avbryts inom några minuter efter det att en detaljhandlare har raderats, och spårningsnummer som lagts till i ordrar kommer inte heller att synkroniseras.
  • Betalningar för distribuerade ordrar kommer inte att påverkas och återbetalningar kan fortfarande behandlas.

Få betalt när ett partnerskap upphör

Inga nya ordrar kan skapas med en raderad återförsäljare, men det kan fortfarande finnas befintliga ordrar som du ännu inte har fått betalt för. Hur du får betalt för dessa ordrar beror på dina betalningsinställningar i Shopify Collective-försäljningskanalen och det individuella avtal du har med återförsäljaren.

Om automatiska betalningar är aktiverade

Om du använder automatisk betalning med återförsäljaren så fortsätter du, efter att ha raderat honom eller henne som en anslutning, att få betalt automatiskt för ordrar som du har distribuerat.

Inga eventuella odistribuerade ordrar som du fortsätter med efter att återförsäljaren har raderats kommer att betalas automatiskt. Se till att komma överens med återförsäljaren om en manuell betalningsmetod och villkor innan du levererar odistribuerade ordrar.

Om automatiska betalningar är avstängda

Om du inte använder automatisk betalning med återförsäljaren så fortsätter du att ta emot betalning manuellt från återförsäljaren efter att du har anslutningen. Detta kommer inte att ske automatiskt. Manuellt betalningsmottagande skulle även gälla ordrar som du inte har distribuerat och som du samtycker till att leverera efter att ert partnerskap har avslutats i Collective.

Radera en återförsäljare

Om du vill avsluta ett samarbete på Shopify Collective så kan du radera återförsäljaren från dina anslutningar.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Collective (Supplier).

3. Klicka på Öppna försäljningskanal.

4. Klicka på Återförsäljare i försäljningskanalen Collective (leverantör).

5. Välj den återförsäljare som du vill radera från fliken Ansluten.

6. Klicka på Radera detaljhandlare och sedan på Radera.