Bli synlig för återförsäljare på Shopify Collectives försäljningskanal

Berättigade återförsäljare som använder Shopify Collective med försäljning över 50 000 USD kan söka efter produkter att sälja och bjuda in leverantörer att ansluta. Du kan visa upp dina produkter och varumärkesinformation för dessa återförsäljare, vilket hjälper dig att bli upptäckt och få nya kontakter. För att göra det måste du uppfylla specifika krav och aktivera synlighetsfunktionen i Shopify Collective-försäljningskanalen.

Du kan även skapa en hänvisningssida för Shopify Collective och lägga till den i ditt skyltfönster. Den dirigerar återförsäljare som är intresserade av att sälja dina produkter till en sida där de kan installera Shopify Collective, så att de sedan kan be om att få kontakt med dig.

Krav för att använda Discovery-funktionen i Shopify Collective

Du måste uppfylla följande krav för att kunna använda Shopify Collectives Discovery-funktion:

Aktivera Discovery-funktionen i Shopify Collective

Återförsäljare som använder Shopify Collective kan se din butik. Funktionen synlighet aktiveras automatiskt för alla behöriga leverantörer. När Upptäck-funktionen är aktiv kommer återförsäljare se dina produkter och ditt varumärke när de använder Collective för att söka efter nya saker att sälja.

Återförsäljare kan hitta och se dina produkter, din varumärkesprofil och varumärkestillgångar. De kan också se verifierade betyg för enskilda produkter, från en till fem stjärnor, tillsammans med varumärkets genomsnittliga bedömning. Dessa baseras på verifierade kundrecensioner som samlats in på Shop och recensioner från partner-apparna Loox, Okendo, Judge.me, Yotpo och Stamped.io. Viktigast av allt är att återförsäljare, från sin upptäcktsfunktion, även kan bjuda in dig att ansluta ditt företag till deras på Shopify Collective.

Du kan kontrollera om funktionen synlighet är aktiverad i din butik.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Collective (Supplier).

3. Klicka på Öppna försäljningskanal.

4. Klicka på Inställningar från försäljningskanalen Collective (leverantör).

5. Klicka på Aktivera i avsnittet Discovery.

6. Valfritt: Om du vill få e-postmeddelanden från återförsäljare som vill ansluta till dig väljer du Ta emot inbjudningar från återförsäljare (rekommenderas).

Hantera Discovery-funktionen i Shopify Collective

Du kan stänga av e-postinbjudningar från återförsäljare, stänga av din produktmarginal eller inaktivera funktionen för upptäckt helt och hållet.

Stäng av e-postmeddelanden om inbjudningar från återförsäljare

Om du vill att återförsäljare ska kunna se dig men inte vill ta emot inbjudningar om synlighet via e-post kan du stänga av dessa aviseringar. Du får fortfarande kontaktförfrågningar i Återförsäljare > Måste granskas i din Shopify Collective-försäljningskanal.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Collective (Supplier).

3. Klicka på Öppna försäljningskanal.

4. Klicka på Inställningar från försäljningskanalen Collective (leverantör).

5. I avsnittet Discovery avmarkerar du Ta emot inbjudningar från återförsäljare (rekommenderas).

Stäng av din marginal

Återförsäljare som hittar och ser dina produkter med hjälp av upptäcksfunktionen i sin Collective-app kommer att se den marginal du vanligtvis erbjuder till butiker som säljer dina produkter.

Procenten eller procentintervallet som visas baseras på de lägsta och högsta marginalerna du har ställt in över dina "aktiva" prislistor. Prislistor som är inställda på utkast ingår inte i marginalen som visas för återförsäljare. Återförsäljare är mer benägna att begära kontakt med varumärken när de kan se den marginal som vanligtvis erbjuds.

Du kan välja att stänga av den här funktionen för att dölja din marginal från alla återförsäljare.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Collective (Supplier).

3. Klicka på Öppna försäljningskanal.

4. Klicka på Inställningar från försäljningskanalen Collective (leverantör).

5. I avsnittet Synlighet avmarkerar du Visa ditt marginalintervall för återförsäljare (rekommenderas).

Inaktivera synlighetsfunktionen på Shopify Collective

Om du inte längre vill kunna vara synlig för återförsäljare på Shopify Collective kan du inaktivera funktionen synlighet.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Collective (Supplier).

3. Klicka på Öppna försäljningskanal.

4. Klicka på Inställningar från försäljningskanalen Collective (leverantör).

5. Klicka på Inaktivera i avsnittet Synlighet.

Lägga till och hantera din Shopify Collective-hänvisningssida

En hänvisningssida är en automatiskt genererad Shopify Collective-sida som du kan lägga till i ditt skyltfönster. Du kan inte anpassa eller redigera den här sidan, men sidan är varumärkt enligt varumärket i din webbshop. En hänvisningssida kan hjälpa dig att hitta nya återförsäljare som snabbare kan samarbeta med dig på Shopify Collective.

Återförsäljare som besöker din hänvisningssida kan lära sig mer om Shopify Collective och hur det fungerar. Berättigade återförsäljare kan även installera Shopify Collective-appen i sina butiker och börja samarbeta med ditt företag.

Lägg till Shopify Collective-hänvisningssidan i din butik

Du kan skapa och lägga till Shopify Collective-hänvisningssidan i butikens sidhuvud eller sidfot. Du kan även förhandsgranska din hänvisningssida innan du lägger till den i din butik.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Collective (Supplier).

3. Klicka på Öppna försäljningskanal.

4. Klicka på Inställningar från försäljningskanalen Collective (leverantör).

5. Valfritt: För att förhandsgranska din hänvisningssida, klicka på Förhandsgranska hänvisningssida.

6. Klicka på Skapa hänvisningssida i avsnittet Hänvisningar.

7. Klicka på Kopiera länk.

8. Gör följande för att lägga till hänvisningssidan i din butik:

1. Klicka på Lägg till i navigeringen.
    2. Klicka på Huvudmeny i avsnittet Menyer för att lägga till sidan i butikens sidhuvud eller klicka på Sidfotsmeny för att lägga till sidan i butikens sidfot.
    3. Klicka på Lägg till menyobjekt.
    4. Ange ett namn för menyalternativet i fältet Namn, till exempel Partnerskap.
    5. Klistra in länken till hänvisningssidan i fältet Länk och klicka sedan på Lägg till.
  9. Klicka på Spara.

När du har lagt till din hänvisningssida går du till din webbshop och ser till att hänvisningssidan visas korrekt.

Ta bort Shopify Collective-hänvisningssidan

Om du inte längre vill visa sidan för Shopify Collective-hänvisningar i din butik kan du ta bort sidan.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Collective (Supplier).

3. Klicka på Öppna försäljningskanal.

4. Klicka på Inställningar från försäljningskanalen Collective (leverantör).

5. Klicka på Ta bort sida i avsnittet Hänvisningar.

6. Klicka på Ta bort hänvisningssida.

7. Om du har lagt till hänvisningssidan i din butiksmeny gör du följande för att ta bort den:

1. Gå till Webbshop > Navigering.
    2. Klicka på Huvudmeny i avsnittet Menyer
    3. Leta reda på namnet på menyalternativet och klicka sedan på Radera.
    4. Klicka på Ta bort.
  8. Klicka på Spara.