Att ställa in fraktkostnader och zoner i Shopify Collectives försäljningskanal

Du kan ställa in anpassade fraktkostnader och zoner för dina ordrar i Shopify Collective. Du kan välja vart du skickar produkter och hur mycket du debiterar dina återförsäljare för att leverera ordrar till deras kunder. När du har installerat Shopify Collective-försäljningskanalen ställs standardfraktkostnader in automatiskt för dig. Du kan konfigurera dina fraktkostnader och zoner direkt i Shopify Collective.

Om du använder Automatiska betalningar hos Shopify Collective läggs dina anpassade fraktkostnader automatiskt till som återförsäljares betalningar för varje Shopify Collective-order. Återförsäljare som du är ansluten till kan få information om hur mycket de kommer att debiteras för frakt genom att se dina fraktkostnader på Shopify Collective.

Att tänka på vid inställning av fraktkostnader i Shopify Collective

Innan du börjar sälja med Shopify Collective måste du göra följande överväganden:

• Om du inte använder automatiska betalningar för Shopify Collective måste både du och återförsäljaren komma överens om hur ni ska hantera betalningar för leverans av Shopify Collective-ordrar. Du kan till exempel hantera betalningar utanför Shopify genom att skicka en faktura eller via banköverföring.
  • För återförsäljare som installerade appen Shopify Collective efter 3 april 2023 skapas en anpassad leveransprofil i butiken när de för första gången importerar dina produkter med fraktkostnader som matchar dina fraktkostnader i Shopify Collective. Dessa fraktkostnader hålls inte synkroniserade, men återförsäljare meddelas via e-post om du ändrar dessa priser. Fraktkostnaderna som återförsäljarens kunder väljer i kassan delas inte med dig.

Konfigurera fraktkostnader och zoner med Shopify Collective

De fraktkostnader du ställer in gäller för alla återförsäljare som du arbetar med på Shopify Collective.

Du kan lägga till anpassade fraktkostnader för följande fraktzoner:

• USA
  • Kanada
  • Övriga världen

För varje zon kan du ange hur du hanterar fraktkostnader inom Shopify Collective. Du kan debitera en fast fraktkostnad, hantera fraktkostnader utanför Shopify Collective eller inte leverera till en specifik zon.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Collective (Supplier).

3. Klicka på Öppna försäljningskanal.

4. Klicka på Inställningar från försäljningskanalen Collective (leverantör).

5. Klicka på 2Ändra2 bredvid den fraktzon som du vill konfigurera, i avsnittet 1Redigera zoner och avgifter1.Ändra bredvid den fraktzon som du vill konfigurera, i avsnittet Redigera zoner och avgifter.

6. Välj en av följande metoder för hur du vill hantera fraktkostnaderna i en zon:

• Om du vill debitera en fast fraktkostnad väljer du Tillämpa en fast avgift (rekommenderas)och anger sedan en fraktkostnad.
    • Om du vill hantera fraktkostnader utanför Shopify Collective väljer du Hantera fraktkostnader utanför Collective och väljer sedan ett alternativ för varför du vill hantera fraktkostnader utanför Shopify Collective.
    • Om du inte levererar till den här zonen väljer du Jag levererar inte till den här zonen.
  7. Klicka på Spara.