Konfigurera och hantera fraktinställningar för Shopify Collective

Din leverantör ställer in fraktkostnaden som du debiteras för att leverera ordrarna till dina kunder. När du har importerat din första produkt från en Shopify Collective-leverantör skapas en anpassad leveransprofil med din leverantörs fraktkostnader automatiskt i dina Frakt- och leveransinställningar.

Du kan bestämma och justera den nya anpassade leveransprofilen för att debitera kunder de fraktkostnader som du vill ange för ordrar som innehåller Shopify Collective-produkter. Profilen för anpassad leverans synkroniseras inte med leverantörens fraktkostnader som ställts in i Shopify Collective. Om din leverantör justerar fraktkostnaderna får du ett meddelande via e-post.

Om du använder automatiska betalningar för Shopify Collective med dina leverantörer, blir du automatiskt debiterad för fraktkostnader som leverantörer ställer in på Shopify Collective. Du kan se hur mycket dina leverantörer debiterar för leverans i leverantörsprofilen genom att gå till appen Collective (Retailer) > Leverantörer > Visa fraktkostnader.

Överväganden för att hantera leverans med Shopify Collective

• Fraktkostnaderna som du ställer in och fraktkostnaderna som dina kunder väljer i kassan synkroniseras inte med din leverantör.
  • Beräknade fraktkostnader kan inte användas för produkter som importeras med Shopify Collective. Du måste använda fasta fraktkostnader.
  • Om du inte använder automatiska betalningar för Shopify Collective måste både du och leverantören komma överens om hur ni ska hantera betalningar för leverans av Shopify Collective-ordrar. Du kan till exempel hantera betalningar utanför Shopify genom faktura eller via direkt banköverföring.
  • Om en order innehåller produkter från olika leveransprofiler eller platsgrupper läggs dina fraktkostnader ihop i en summerad fraktkostnad som visas för din kund i kassan. För tillfället går det inte att förhindra kombinerade fraktkostnader i kassan.

Konfigurera dina fraktkostnader för Shopify Collective-produkter

Du kan konfigurera vad du debiterar dina kunder för leverans av Shopify Collective-produkter. Du måste justera den nya anpassade profilen som skapas när du importerar en första produkt från leverantören.

Steg:

1. Gå till Inställningar > Frakt och leverans från din Shopify-admin.

2. I avsnittet Anpassade fraktkostnader hittar du en anpassad profil [Leverantörsnamn] Shopify Collective som du vill redigera och klickar sedan på Hantera.

3. Gör justeringar i din leveransprofil.