Shopify Collective äldre leveransinställningar

Du kan konfigurera fraktkostnaderna som du debiterar dina kunder för ordrar som innehåller Shopify Collective-produkter. Din leverantör ställer in fraktkostnaden de debiterar dig för att skicka ordrarna till dina kunder. Din leverantör ställer in fraktkostnaden som du debiteras för att leverera ordrarna till dina kunder.

Om du använder automatiska betalningar för Shopify Collective med dina leverantörer, blir du automatiskt debiterad för fraktkostnader som leverantörer ställer in på Shopify Collective. Du kan se hur mycket dina leverantörer debiterar för leverans i leverantörsprofilen genom att gå till appen Collective (Retailer) > Leverantörer > Visa fraktkostnader.

Överväganden för att hantera leverans med Shopify Collective

• Fraktkostnaderna som du ställer in och fraktkostnaderna som dina kunder väljer i kassan synkroniseras inte med din leverantör.
  • Om din leverantör justerar fraktkostnaderna får du ett meddelande via e-post.
  • Beräknade fraktkostnader kan inte användas för produkter som importeras med Shopify Collective. Du måste använda fasta fraktkostnader.
  • Om du inte använder automatiska betalningar för Shopify Collective måste både du och leverantören komma överens om hur ni ska hantera betalningar för leverans av Shopify Collective-ordrar. Du kan till exempel hantera betalningar utanför Shopify genom faktura eller via direkt banköverföring.
  • Om en order innehåller produkter från olika leveransprofiler eller platsgrupper läggs dina fraktkostnader ihop i en summerad fraktkostnad som visas för din kund i kassan. För tillfället går det inte att förhindra kombinerade fraktkostnader i kassan.

Ställa in fraktkostnader för produkter i Shopify Collective

Om du har flera leveransprofiler eller flera platsgrupper inom din allmänna leveransprofil måste du göra något av följande:

Lägga till fraktkostnader för Shopify Collective-produkter i din allmänna leveransprofil

Du kan lägga till befintliga fraktkostnader eller skapa nya fraktkostnader för produkter som importeras med Shopify Collective i den allmänna leveransprofilen.

Steg:

1. Gå till Inställningar > Frakt och leverans från din Shopify-admin.

2. I avsnittet Allmänna fraktkostnader klickar du på Hantera.

3. I avsnittet Levererar inte från klickar du på Lägg till priser bredvid [Leverantörsnamn] via Shopify Collective-plats.

4. Använd befintliga priser eller skapa nya priser:

• Gör följande för att använda befintliga priser:
      1. I avsnittet Använd samma priser som väljer du en plats för att använda samma priser för Shopify Collective-produkter.
      2. Klicka på Klar.

- Gör följande för att skapa nya fraktkostnader: 1. I avsnittet Skapa nya priser väljer du [Leverantörsnamn] via Shopify Collective-plats. 2. Klicka på Klar. 3. Skapa fraktzoner. 4. Lägg till fasta fraktkostnader för dina zoner.

1. Klicka på Spara.

Skapa en ny anpassad leveransprofil för Shopify Collective-produkter

Du kan skapa en anpassad leveransprofil för produkter som importeras med Shopify Collective. När du skapar en anpassad profil måste du välja Shopify Collective-plats och alla leverantörens produkter individuellt.

Steg:

1. Gå till Inställningar > Frakt och leverans från din Shopify-admin.

2. I avsnittet Anpassade fraktkostnader klickar du på Skapa ny profil.

3. Ange ett namn för profilen.

4. I avsnittet Produkter använder du sökfältet för att lägga till leverantörers produkter i leveransprofilen.

5. Lämna leverantörens Shopify Collective-plats i avsnittet Leveransursprung och ta bort alla andra platser från listan.

6. Utför följande steg för varje fraktzon som du vill ha i din leveransprofil:

1. I avsnittet Fraktzoner, klicka på Skapa zon.
    2. Ange ett namn för fraktzonen.
    3. Välj de länder eller regioner som är en del av zonen och klicka sedan på Klar.
    4. För varje fraktkostnad du vill ha i zonen klickar du på Lägg till pris, väljer kostnadsdetaljer och klickar sedan på Klar.
  7. Klicka på Spara.