Konfigurere fraktpriser og -soner i Shopify Collective-salgskanalen

Du kan sette opp egendefinerte fraktpriser og -soner for Shopify Collective-bestillingene dine. Du kan velge hvor du sender produkter, og hvor mye du belaster forhandlerne dine for å sende bestillinger til kundene deres. Når du har installert Shopify Collective-salgskanalen konfigureres standardfraktpriser automatisk. Du kan konfigurere fraktpriser og -soner direkte i Shopify Collective.

Hvis du bruker automatiske Shopify Collective-betalinger legges de tilpassede fraktprisene automatisk til i forhandlernes betalinger for hver Shopify Collective-bestilling. Forhandlere du har knyttet kontakt med kan se hvor mye de blir belastet for frakt ved å se fraktprisene dine i Shopify Collective.

Hensyn ved konfigurering av fraktpriser i Shopify Collective

Før du begynner å selge med Shopify Collective, må du gå gjennom følgende hensyn:

• Hvis du ikke bruker automatiske Shopify Collective-betalinger, må du og leverandøren bli enige om hvordan dere skal håndtere betaling for forsendelse av Shopify Collective-bestillinger. Du kan for eksempel administrere betalinger utenfor Shopify ved å sende en faktura eller en direkte bankoverføring.
  • For forhandlere som installerte Shopify Collective-appen etter 3. april 2023 opprettes en tilpasset fraktprofil i butikken når de importerer produktene dine for første gang, med fraktpriser som samsvarer med fraktprisene dine i Shopify Collective. Disse fraktprisene synkroniseres ikke, men forhandlerne blir varslet på e-post hvis du endrer dem. Fraktprisene som forhandlernes kunder velger i kassen deles ikke med deg.

Konfigurer fraktpriser og -soner med Shopify Collective

Fraktprisene du konfigurerer gjelder for alle forhandlere du samarbeider med på Shopify Collective.

Du kan legge til tilpassede fraktpriser for følgende fraktsoner:

• USA
  • Canada
  • Resten av verden

For hver sone kan du spesifisere hvordan du vil håndtere fraktpriser i Shopify Collective. Du kan belaste en fast fraktpris, håndtere fraktpriser utenfor Shopify Collective, eller ikke sende til en bestemt sone.

Trinn:

1. Klikk Innstillinger > Apper og salgskanaler fra Shopify-administrator.

2. Klikk Collective (Supplier) fra siden Apper og salgskanaler.

3. Klikk Åpne salgskanal.

4. Klikk på Innstillinger fra salgskanalen Collective (leverandør).

5. Klikk på Rediger ved siden av fraktsonen du vil konfigurere i seksjonen Fraktsoner og -priser.

6. Velg en av følgende metoder for hvordan du vil håndtere fraktomkostninger for en sone:

• For å belaste en fast fraktpris velger du Bruk en fastpris (anbefalt) og angir deretter en fraktpris.
    • For å håndtere fraktomkostninger utenfor Shopify Collective, velger du Hent inn fraktomkostninger uavhengig av Collective, og velger deretter et alternativ for hvorfor du ønsker å håndtere fraktomkostninger utenfor Shopify Collective.
    • Hvis du ikke sender til denne sonen, velger du Jeg sender ikke til denne sonen.
  7. Klikk på Lagre.