Verzendtarieven en -zones instellen in het Shopify Collective-verkoopkanaal

Je kunt aangepaste verzendtarieven en -zones instellen voor Shopify Collective-bestellingen. Je kunt kiezen waar je producten naartoe verzendt en hoeveel je bij je retailers in rekening brengt om bestellingen naar hun klanten te verzenden. Nadat je het Shopify Collective-verkoopkanaal hebt geïnstalleerd, worden de standaard verzendtarieven automatisch voor je ingesteld. Je kunt je verzendtarieven en -zones rechtstreeks in Shopify Collective configureren.

Als je Automatische betalingen in Shopify Collective gebruikt, worden je aangepaste verzendtarieven automatisch toegevoegd aan de betalingen van retailers voor elke Shopify Collective-bestelling. Retailers aan wie je gekoppeld bent, kunnen je verzendtarieven in Shopify Collective inzien.

Aandachtspunten bij het instellen van verzendtarieven in Shopify Collective

Lees de volgende aandachtspunten voordat je Shopify Collective gebruikt om te verkopen:

• Als je geen Automatische betalingen in Shopify Collective gebruikt, spreek dan met je leverancier af hoe je de betaling van verzendkosten in Shopify Collective regelt. Je kunt bijvoorbeeld een factuur sturen of een rechtstreekse bankoverschrijving buiten Shopify om regelen.
  • Voor retailers die de Shopify Collective-app na 3 april 2023 hebben geïnstalleerd wordt een aangepast verzendprofiel aangemaakt wanneer ze jouw producten voor het eerst importeren. Deze verzendtarieven komen overeen met jouw verzendtarieven in Shopify Collective. Deze verzendtarieven worden niet gesynchroniseerd, maar retailers worden per e-mail op de hoogte gesteld als je ze wijzigt. De verzendtarieven die klanten van de retailer bij de checkout selecteren, worden niet met jou gedeeld.

Verzendtarieven en -zones configureren met Shopify Collective

De ingestelde verzendtarieven zijn van toepassing op alle retailers met wie je samenwerkt op Shopify Collective.

Je kunt aangepaste verzendtarieven toevoegen voor de volgende verzendzones:

• Verenigde Staten
  • Canada
  • Rest van de wereld

Voor elke zone kun je opgeven hoe je met verzendkosten omgaat binnen Shopify Collective. Je kunt een vast verzendtarief afschrijven, verzendkosten regelen buiten Shopify Collective om of niet verzenden naar een specifieke zone.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Collective (Supplier).

3. Klik op Verkoopkanaal openen.

4. Klik in het verkoopkanaal Collective (leverancier) op Instellingen.

5. Klik in het gedeelte Verzendzones en -tarieven op Bewerken naast de verzendzone die je wilt instellen.

6. Selecteer een van de volgende methoden voor hoe je omgaat met verzendkosten voor een zone:

• Als je een vast verzendtarief wilt afschrijven, selecteer dan Een vast tarief toepassen (aanbevolen) en voer een verzendtarief in.
    • Als je verzendkosten buiten Shopify Collective om wilt regelen, selecteer je Verzendkosten los van Collective terugvorderen en vervolgens een optie waarom je dit wilt doen.
    • Als je niet naar deze zone verzendt, selecteer je Ik verzend niet naar deze zone.
  7. Klik op Opslaan.