Betaald krijgen op het Shopify Collective-verkoopkanaal

Nadat een klant in de winkel van de retailer een bestelling heeft geplaatst, krijgt de retailer het volledige bedrag voor de bestelling uitbetaald. De retailer moet dan een deel van het geld aan jou betalen. Dit bedrag is afhankelijk van de kostprijs van het verkochte product en de verzendkosten die je hebt ingesteld.

Automatische betalingen in Shopify Collective

Als je aan de voorwaarden voldoet, worden automatische betalingen ingeschakeld wanneer je Shopify Collective installeert. Dat is de aanbevolen manier om betaald te krijgen door je retailers voor producten en verzending.

Wanneer jij en de retailer automatische betalingen hebben ingeschakeld in Shopify Collective, wordt het bedrag dat de retailer aan jou moet betalen, automatisch van het Shopify Payments-saldo van de retailer afgeschreven als deze voldoende saldo heeft. Nadat je de bestelling naar de klant hebt gestuurd, wordt het geld dat automatisch bij de retailer is geïnd, automatisch naar jouw saldo overgemaakt.

Wanneer jij en de retailer automatische betalingen hebben uitgeschakeld in Shopify Collective, moeten jullie samen afspreken hoe jullie onderlinge betalingen regelen en welke voorwaarden daarvoor gelden. Je kunt bijvoorbeeld een factuur sturen of een rechtstreekse bankoverschrijving buiten Shopify om regelen.

Vereisten voor het gebruik van automatische betalingen in Shopify Collective

Of je in aanmerking komt voor automatische betalingen in Shopify Collective wordt automatisch bepaald op basis van de volgende criteria:

• Je winkel heeft een actief Shopify Payments-account.
  • Je winkel heeft de afgelopen twaalf maanden minstens 10.000 USD of CAD omgezet.
  • Je winkel heeft een substantieel volume aan betalingen van klanten via Shopify Payments geïnd.

Als je automatische betalingen wilt gebruiken voor een nieuwe connectie, moet deze ook hiervoor in aanmerking komen. Jij en je retailer moeten beiden aan deze voorwaarden voldoen:

• Beide winkels bevinden zich in de Verenigde Staten of Canada.
  • Beide winkels hebben dezelfde winkelvaluta: USD of CAD.
  • Beide winkels hebben dezelfde uitbetalingsvaluta voor Shopify Payments.
  • Bij beide winkels zijn automatische betalingen van Shopify Collective ingeschakeld.

Je kunt controleren of automatische betalingen van Shopify Collective zijn ingeschakeld in je Collective-verkoopkanaal (Leverancier):

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Collective (Supplier).

3. Klik op App openen.

4. Klik in het Collective (leverancier)-verkoopkanaal op Betalingen.

5. Controleer in de sectie Automatische betalingen of bij de retailer automatische betalingen op aan staan.

Automatische betalingen bij een retailer uitschakelen

Als automatische betalingen worden gebruikt in je Collective-verkoopkanaal (Leverancier), kun je zien welke retailers je met deze functie betalen.

Je kunt automatische betalingen bij een retailer rechtstreeks uitschakelen via je Collective-verkoopkanaal (Leverancier). De retailer wordt per e-mail op de hoogte gesteld. Spreek met retailers af hoe en onder welke voorwaarden ze je gaan betalen.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Collective (Supplier).

3. Klik op App openen.

4. Klik in het Collective-verkoopkanaal (Leverancier) op Retailers en daarna op Verbonden.

5. Kijk in de kolom Automatische betalingen of bij elke retailer automatische betalingen op 'aan' of 'uit' staan.

6. Beweeg de muisaanwijzer over de Aan-badge in de kolom Automatische betalingen en klik op Automatische betalingen uitschakelen in het pop-upvenster als je automatische betalingen bij een retailer wilt uitschakelen.

Automatische betalingen bij een retailer inschakelen

Als je automatische betalingen bij een retailer wilt inschakelen, moet je daar eerst toestemming voor vragen. Volg de hierboven beschreven stappen en beweeg de muisaanwijzer boven de Uit-badge in de kolom Automatische betalingen. Klik daarna op E-mail sturen naar retailer in het pop-upvenster. Er wordt een e-mail geopend in je standaard e-mailservice. Hierin kun je een bericht typen om te vragen of je automatische betalingen voor alle toekomstige bestellingen mag inschakelen. De retailer bepaalt zelf of hij dit goed vindt.

Betaalstatus van bestellingen

Nadat een bestelling met Shopify Collective-producten in de winkel van een retailer is geplaatst, wordt er ook een bestelling aangemaakt in het Shopify-beheercentrum. De betaalstatus van de bestelling varieert, afhankelijk van de geldstroom en of je automatische betalingen hebt ingeschakeld.

Als automatische betalingen zijn uitgeschakeld in Shopify Collective, wordt de betaalstatus van je bestelling altijd weergegeven als Betaald.

Als automatische betalingen zijn ingeschakeld in Shopify Collective, wordt de betaalstatus van de bestelling weergegeven als Betaling in behandeling of Betaald. In de volgende tabel vind je meer informatie over deze statussen:

Betaalstatussen van Shopify Collective-bestellingen
Status Beschrijving
Betaling in behandeling Er is nog geen geld afgeschreven van het Shopify Payments-saldo van de retailer.
Betaald Het geld is van het Shopify Payments-saldo van de retailer afgeschreven en wordt bijgeschreven op je Shopify Payments-saldo nadat je de bestelling hebt afgehandeld.

Merk op dat wanneer een Shopify Collective-bestelling is gemarkeerd als Betaald, het bedrag pas wordt overgeboekt naar je Shopify Payments-saldo nadat je de bestelling hebt afgehandeld.Nadat het geld aan je is overgemaakt, blijft de bestelling gemarkeerd als betaald.

Betalingen van Shopify Collective bekijken

Je kunt de Shopify Collective-betalingen bekijken via de pagina Transacties in je Shopify-beheercentrum. Betalingen worden alleen weergegeven voor afgehandelde bestellingen.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Financiën > Uitbetalingen.
  2. Klik op Transacties weergeven.
  3. Klik op Meer filters.
  4. Klik op Type en selecteer dan Shopify Collective.

Je kunt de volgende informatie over betalingen van Shopify Collective bekijken:

• betaaldatum
  • bestelnummer
  • retailer die je heeft betaald
  • betaalstatus
  • bedrag dat aan de leverancier is overgemaakt voor het product en de verzending

Je kunt ook alle Shopify Collective-betalingen bekijken, met een uitsplitsing van productkosten en verzendkosten, op de pagina Betalingen van het Shopify Collective-verkoopkanaal:

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Collective (Supplier).

3. Klik op App openen.

4. Klik in het Collective (leverancier)-verkoopkanaal op Betalingen.

5. Bekijk betalingen van Shopify Collective onder Betalingen van bestellingen.

Openstaande Shopify Collective-bestellingen bekijken

Er zijn verschillende manieren waarop je je openstaande Shopify Collective-bestellingen kunt bekijken.Klik op de pagina Transacties in je Shopify-beheercentrum op de knop 'Openstaande bestellingen weergeven' op de gele banner of klik op de banner op de pagina Betalingen in je Collective-verkoopkanaal (Leverancier).

Je kunt ook alle openstaande Shopify Collective-bestellingen filteren en bekijken op de pagina Bestellingen.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Klik op het pictogram voor Zoeken en filteren.

3. Klik op*Filter toevoegen* en selecteer dan Kanaal > Shopify Collective.

4. Klik op Filter toevoegen en selecteer vervolgens Betalingsstatus > Betaald en Gedeeltelijk betaald.

5. Klik op Filter toevoegen en selecteer dan Fulfillmentstatus > Openstaand en Gedeeltelijk afgehandeld.

Onvoldoende saldo

Shopify Collective zal blijven proberen geld af te schrijven om retailers terug te betalen totdat het lukt, maar soms is er onvoldoende saldo op je Shopify Payments-account. Onvoldoende saldo kan ontstaan wanneer je klanten andere betaalmethoden gebruiken (bijvoorbeeld PayPal), wanneer je veel uitbetalingen doet of wanneer je na een uitbetaling een groot aantal terugbetalingen hebt.

Denk aan deze opties om problemen te voorkomen:

• Gebruik bij de checkout alleen Shopify Payments als betaalmethode.
  • Stel je uitbetalingsschema in op wekelijks of maandelijks, zodat je er zeker van kunt zijn dat je een positief Shopify Payments-saldo hebt waaruit Shopify Collective kan afschrijven en jij je retailers kunt uitbetalen.
  • Kijk of je terugbetalingen en terugboekingen zoveel mogelijk kunt terugdringen.