Maksujen saaminen Shopify Collective -myyntikanavassa

Kun asiakas on tehnyt tilauksen vähittäismyyjän kaupassa, vähittäismyyjälle maksetaan tilauksen koko summa. Vähittäismyyjä on sen jälkeen sinulle velkaa osan rahoista. Tämä summa riippuu myydyn tuotteen omakustannushinnasta ja määrittämistäsi toimituskuluista.

Shopify Collectiven automaattiset maksut

Automaattiset maksut otetaan käyttöön asentaessasi Shopify Collectiven, jos täytät vaatimukset. Tämä on suositeltu tapa vastaanottaa maksuja vähittäismyyjiltä.

Kun sinä ja vähittäismyyjä olette ottaneet automaattiset maksut käyttöön Shopify Collectivessa, summa, jonka vähittäismyyjä on sinulle velkaa, veloitetaan automaattisesti vähittäismyyjän Shopify Payments -saldosta, jos varoja on riittävästi. Kun olet lähettänyt tilauksen asiakkaalle, vähittäismyyjältä kerätyt varat siirtyvät automaattisesti saldoosi.

Kun sinä ja vähittäismyyjä olette ottaneet automaattiset maksut pois käytöstä Shopify Collectivessa, teidän täytyy sopia yhdessä, miten hän maksaa sinulle ja millä ehdoin. Voitte esimerkiksi hallinnoida maksuja Shopifyn ulkopuolella lähettämällä laskun tai suoran pankkisiirron avulla.

Shopify Collectivessa tehtäviä automaattisia maksuja koskevat vaatimukset

Kelpoisuutesi käyttää automaattisia maksuja Shopify Collectivessa määräytyy automaattisesti seuraavien kriteerien mukaan:

• Kaupallasi on aktiivinen Shopify Payments -tili.
  • Kauppasi on tuottanut vähintään 10 000 USD tai CAD myyntituloja viimeisten 12 kuukauden aikana.
  • Kauppasi on perinyt huomattavan määrän kuluttajamaksuista Shopify Payments -palvelun kautta.

Automaattisten maksujen käyttäminen uuden yhteyden kanssa edellyttää, että myös hän on kelpoinen käyttämään niitä. Sekä sinun että vähittäismyyjän on täytettävä seuraavat kriteerit:

• Molempien kauppojen täytyy sijaita Yhdysvalloissa tai Kanadassa.
  • Molemmilla kaupoilla täytyy olla sama kaupan valuutta (USD tai CAD).
  • Molemmilla kaupoilla täytyy olla sama Shopify Payments -tulomaksuvaluutta.
  • Molemmissa kaupoissa täytyy olla Shopify Collectiven automaattiset maksut käytössä.

Voit tarkistaa seuraavalla tavalla, ovatko Shopify Collective -palvelun automaattiset maksut otettu käyttöön Collective (Supplier) -myyntikanavassasi:

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla Collective (Supplier).

3. Klikkaa Avaa sovellus.

4. Klikkaa Collective (Supplier) ‑myyntikanavasta Maksut.

5. Tarkista Automaattiset maksut ‑osiosta, että automaattiset maksut vähittäismyyjille ovat käytössä.

Huomioitavaa käytettäessä automaattisia maksuja Shopify Collectivessa omistamiesi kauppojen välillä

Jos käytät Shopify Collective -sovellusta sekä toimittajana että vähittäismyyjänä, voit käyttää automaattisia maksuja vastaanottaaksesi omistamallesi myymälälle tehtyjen tilausten maksuja. Voit vastaanottaa kaikki varat (miinus maksuveloitukset) asettamalla 0 %:n alennuksen tai lisätä muun prosenttialennuksen vastaanottaaksesi prosenttiosuuden varoista.

Samaan tapaan kuin maksut toimivat myymälän kanssa, jota et omista, varat kerätään välittömästi ja pidätetään, kunnes tilaus on lähetetty. Voit poistaa automaattiset maksut käytöstä omistamiesi kauppojen välillä, jotta varoja ei vähennetä myymälältäsi toimittajan kaupalle maksamiseksi eikä maksua aseteta pitoon odottavasta lähetyksestä.

Automaattisten maksujen ottaminen pois käytöstä vähittäismyyjän kanssa

Jos automaattiset maksut ovat käytössä Collective (Supplier) -myyntikanavassa, voit tarkastella, mitkä vähittäismyyjät maksavat sinulle niitä käyttäen.

Voit ottaa automaattiset maksut pois käytöstä vähittäismyyjän kanssa suoraan Collective (toimittajille) -myyntikanavasta, jolloin vähittäismyyjälle ilmoitetaan asiasta sähköpostilla. Vastuullasi on sitten sopia jokaisen vähittäismyyjän kanssa, millä manuaalisella maksutavalla hän maksaa sinulle ja millä ehdoin.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla Collective (Supplier).

3. Klikkaa Avaa sovellus.

4. Klikkaa Collective (Supplier) -myyntikanavasta Vähittäismyyjät ja sitten Yhdistetty.

5. Katso Automaattiset maksut -sarakkeesta, ovatko automaattiset maksut käytössä vai pois käytöstä kunkin vähittäismyyjän kanssa.

6. Ota automaattiset maksut pois käytöstä vähittäismyyjän kanssa klikkaamalla vähittäismyyjää ja klikkaamalla sitten automaattiset maksut -osion pudotusvalikkoa ja valitsemalla Pois käytöstä.

7. Klikkaa Poista käytöstä.

Automaattisten maksujen ottaminen käyttöön vähittäismyyjän kanssa

Vain vähittäismyyjät voivat ottaa käyttöön automaattiset maksut. Ota yhteyttä suoraan heihin pyytääksesi tätä.

Tilauksen maksun tila

Kun Shopify Collective -tuotteita sisältävä tilaus on tehty vähittäismyyjän kaupassa, tilaus luodaan myös Shopify-ylläpitäjääsi. Tilauksen maksun tila voi vaihtua rahojen liikkuessa ja siitä riippuen, oletko ottanut automaattiset maksut käyttöön.

Jos automaattiset maksut eivät ole käytössä Shopify Collectivessa, tilauksen maksun tilana näkyy aina Maksettu.

Jos automaattiset maksut ovat käytössä Shopify Collectivessa, tilauksen maksun tilana näkyy Odottaa maksua tai Maksettu. Näet lisätietoja tiloista alla olevasta taulukosta:

Shopify Collective -tilausten maksujen tilat
Tila Oikeuksien kuvaus
Maksu odottaa Rahaa ei ole vielä veloitettu jälleenmyyjän Shopify Payments ‑saldosta.
Maksettu Rahaa on veloitettu vähittäismyyjän Shopify Payments -saldosta, ja se hyvitetään Shopify Payments -saldoosi tilauksen tekemisen jälkeen.

Huomaa, että kun Shopify Collective -tilaus on merkitty maksetuksi, rahat eivät siirry Shopify Payments -saldoosi ennen kuin tilaus on tehty.Kun varat on siirretty sinulle, tilaus pysyy merkittynä maksetuksi.

Shopify Collective -maksujen tarkasteleminen

Voit tarkastella Shopify Collective -maksuja Shopify adminin Tapahtumat-sivulla.Maksut näytetään vain tehdyille tilauksille.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify adminissa kohtaan Talous > Tulomaksut.
  2. Klikkaa valintaa Näytä tapahtumat.
  3. Klikkaa Lisää suodattimia.
  4. Klikkaa Tyyppi ja valitse sitten Shopify Collective.

Voit tarkastella seuraavia Shopify Collective -maksujasi koskevia tietoja:

• maksupäivä
  • tilausnumero
  • jälleenmyyjä, jolta olet saanut maksun
  • maksun tila
  • toimittajalle tuotteesta ja toimituksesta maksettu summa

Voit myös tarkastella kaikkia Shopify Collective -maksuja, joissa on erittely tuotekustannuksista ja toimituksesta, Shopify Collective -myyntikanavan Maksut-sivulla:

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla Collective (Supplier).

3. Klikkaa Avaa sovellus.

4. Klikkaa Collective (Supplier) ‑myyntikanavasta Maksut.

5. Katso Shopify Collectiven maksut Tilauksen maksut -osiossa.

Näytä jakelemattomat Shopify Collective -tilaukset

Voit tarkastella jakelemattomia Shopify Collective -tilauksia monella eri tavalla. Klikkaa Shopify adminin Tapahtumat-sivulla keltaisessa bannerissa olevaa "Näytä jakelemattomat tilaukset" -painiketta tai klikkaa Collective (Supplier) -myyntikanavan Maksut-sivulla olevaa banneria.

Voit myös suodattaa ja tarkastella kaikkia jakelemattomia Shopify Collective -tilauksia Tilaukset-sivulla.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Tilaukset.

2. Klikkaa Haku ja suodatus ‑painiketta.

3. Klikkaa Lisää suodatin ja valitse sitten Kanava > Shopify Collective.

4. Klikkaa Lisää suodatin ja valitse sitten Maksun tila > Maksettu j Osittain maksettu.

5. Klikkaa Lisää suodatin ja valitse sitten Jakelun tila > Jakelematon ja Osittain jaeltu.

Riittämättömät varat

Shopify Collective yrittää toistuvasti periä varat vähittäismyyjille hyvittämistä varten, kunnes perintä onnistuu, mutta joskus Shopify Payments -tilisi varat eivät riitä. Varat voivat olla riittämättömät, kun asiakkaat maksavat esimerkiksi PayPalilla tai muilla vaihtoehtoisilla maksutavoilla, kun tulomaksuja on usein tai kun hyvityksiä on suuri määrä tulomaksun jälkeen.

Vältä tulevat ongelmat harkitsemalla näitä vaihtoehtoja:

• Käytä Shopify Paymentsia ainoana maksutapana kassalla.
  • Määritä viikoittainen tai kuukausittainen tulomaksuaikataulu varmistaaksesi, että Shopify Collectiven Shopify Payments -saldo on positiivinen vähittäismyyjiltä veloittamista ja heille maksamista varten.
  • Etsi tapoja hyvitysten ja takaisinperintöjen minimointiin