Få betaling på Shopify Collective-salgskanalen

Når en kunde afgiver en ordre i detailhandlerens butik, modtager detailhandleren det fulde beløb, der er betalt for ordren. Detailhandleren skylder dig derefter en del af pengene. Dette beløb afhænger af kostprisen for det solgte produkt og de leveringsomkostninger, som du opsætter.

Automatiske Shopify Collective-betalinger

Automatiske betalinger er slået til, når du installerer Shopify Collective, hvis du opfylder kravene. Det er den anbefalede måde at få betaling fra detailhandlere på.

Når du og din detailhandler har automatiske betalinger slået til i Shopify Collective, bliver det beløb, som din detailhandler skylder dig, automatisk debiteret fra detailhandlerens Shopify Payments-saldo, hvis vedkommende har tilstrækkelige midler. Når du har sendt ordren til kunden, overføres pengene fra detailhandleren automatisk til din saldo.

Når du og din detailhandler har slået automatiske betalinger fra i Shopify Collective, skal I begge blive enige om, hvordan de betaler dig, og på hvilke vilkår. I kan f.eks. administrere betalinger ved at sende en faktura eller ved hjælp af en direkte bankoverførsel.

Krav i forbindelse med brug af automatiske betalinger i Shopify Collective

Din kvalificering til at bruge automatiske betalinger i Shopify Collective afgøres automatisk i henhold til følgende kriterier:

• Din butik har en aktiv Shopify Payments-konto
  • Din butik har tjent mindst 10.000 USD eller CAD på salg inden for de seneste 12 måneder.
  • Din butik har opkrævet en betydelig mængde forbrugerbetalinger via Shopify Payments.

For at bruge automatiske betalinger med en ny kontakt skal vedkommende også være kvalificeret til funktionen. Du og din detailhandler skal begge opfylde de følgende krav:

• Begge butikker skal være beliggende i USA eller Canada.
  • Begge butikker skal have en matchende butiksvaluta på USD eller CAD.
  • Begge butikker skal have matchende Shopify Payments-udbetalingsvaluta.
  • Begge butikker skal have automatiske Shopify-betalinger slået til.

Du kan kontrollere, om automatiske Shopify Collective-betalinger er aktiveret i din Collective (leverandør)-salgskanal:

Trin:

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i Shopify-administrator.
  2. Klik på Collective (Supplier).
  3. Klik på Åbn app.

4. Klik på Betalinger i salgskanalen Collective (Supplier).

5. I afsnittet Automatiske betalinger kan du kontrollere, om automatiske betalinger er slået til for den detailhandler.

Overvejelser ved brug af automatisk betaling i Shopify Collective mellem butikker, du ejer

Hvis du både bruger Shopify Collective som leverandør og detailhandler, kan du bruge automatiske betalinger til at få betaling for ordrer, der er afgivet i din egen detailforretning. Hvis du vil modtage alle midlerne (minus betalingsgebyrer), skal du angive en rabat på 0 %, eller tilføje en anden procentrabat for at modtage en procentdel af pengene.

På samme måde som betalinger fungerer med en detailforretning, som du ikke ejer, opkræves midlerne øjeblikkeligt og opbevares, indtil ordren er afsendt. Du kan deaktivere automatiske betalinger mellem de butikker, du ejer, så der ikke trækkes penge fra din detailforretning til betaling af din leverandørbutik, og betalingen sættes ikke på afventende under forsendelsen.

Slå automatiske betalinger fra for en detailhandler

Hvis automatiske betalinger er slået til i din salgskanal Collective (leverandør), kan du se, hvilke af dine detailhandlere der betaler dig ved hjælp af denne funktion.

Du kan slå automatiske betalinger fra for en detailhandler direkte fra din Collective (leverandør)-salgskanal, og detailhandleren får besked via mail. Det er dit ansvar derefter at aftale med hver detailhandler, hvilken manuel betalingsmetode de skal bruge til at betale dig, og under hvilke vilkår.

Trin:

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i Shopify-administrator.
  2. Klik på Collective (Supplier).
  3. Klik på Åbn app.

4. I salgskanalen Collective (leverandør) klikker du på Detailhandlere og derefter på Tilknyttet.

5. I kolonnen Automatiske betalinger kan du se, om automatiske betalinger er slået til eller fra for hver detailhandler.

6. Hvis du vil deaktivere automatiske betalinger hos en detailhandler, skal du klikke på den relevante detailhandler og derefter klikke på dropdown-menuen i afsnittet Automatiske betalinger og vælge Fra.

7. Klik på Slå fra.

Slå automatiske betalinger til for en detailhandler

Det er kun detailhandlere, der kan aktivere automatiske betalinger. Kontakt dem direkte for at anmode om dette.

Betalingsstatus for ordre

Når der afgives en ordre med Shopify Collective-produkter i en forhandlers butik, vil der også blive oprettet en ordre i din Shopify-administrator. Ordrens betalingsstatus kan variere afhængigt af pengestrømmen, og om du har slået automatiske betalinger til.

Hvis automatiske betalinger er slået fra i Shopify Collective, vises din ordrebetalingsstatus altid som Afventer betaling.

Hvis automatiske betalinger er slået til i Shopify Collective, vises din ordres betalingsstatus som Afventer betaling eller Betalt. Gennemgå følgende tabel for at få mere at vide om disse statusser:

Betalingsstatusser for Shopify Collective-ordrer
Status Beskrivelse
Afventer betaling Pengebeløbet er ikke blevet trukket på forhandlerens Shopify Payments-saldo endnu.
Betalt Penge er blevet debiteret fra forhandlerens Shopify Payments-saldo og krediteres til din Shopify Payments-saldo, når du har opfyldt ordren.

Bemærk: Når en Shopify Collective-ordre markeres som Betalt, overføres midlerne ikke til din Shopify Payments-saldo, før du har opfyldt ordren. Når der er overført penge til dig, forbliver ordren markeret som betalt.

Se dine Shopify Collective-betalinger

Du kan se dine Shopify Collective-betalinger på siden Transaktioner i din Shopify-administrator. Betalinger vises kun for opfyldte ordrer.

Trin:

1. Klik på Finans > Udbetalinger i Shopify-administratoren.
  2. Klik på Vis transaktioner.
  3. Klik på Flere filtre.
  4. Klik Type, og vælg derefter Shopify Collective.

Du kan se følgende oplysninger om dine Shopify Collective-betalinger:

• betalingsdato
  • ordrenummer
  • Den forhandler, der betalte dig
  • betalingsstatus
  • Det beløb, der blev overført til leverandøren for produktet og levering

Du kan også se alle Shopify Collective-betalinger med specifikation af produktomkostninger og levering på siden Betalinger i Shopify Collective-salgskanalen:

Trin:

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i Shopify-administrator.
  2. Klik på Collective (Supplier).
  3. Klik på Åbn app.

4. Klik på Betalinger i salgskanalen Collective (Supplier).

5. Se Shopify Collective-betalinger i afsnittet Ordrebetalinger.

Se ikke-klargjorte Shopify Collective-ordrer

Der er flere måder, du kan se dine ikke-klargjorte Shopify Collective-ordrer på. Klik på knappen "Ikke-klargjorte ordrer" på det gule banner på siden Transaktioner i din Shopify-administrator, eller klik på de banneret på siden Betalinger i din Collective (leverandør)-salgskanal.

Du kan også filtrere og se alle ikke-klargjorte Shopify Collective-ordrer på siden Ordrer.

Trin:

1. Gå til Ordrer i Shopify-administrator.

2. Klik på ikonet Søg og filtrer.

3. Klik på Tilføj filter, og vælg derefter Kanal > Shopify Collective.

4. Klik på Tilføj filter, og vælg derefter Betalingsstatus > Betalt og Delvist betalt.

5. Klik på Tilføj filter, og vælg Klargøringsstatus > Ikke-klargjort > Delvist klargjort.

Utilstrækkelig dækning

Shopify Collective prøver regelmæssigt at forsøge at indhente midlerne til at refundere detailhandlerne, indtil det lykkedes, men nogle gange er der ikke tilstrækkelige midler i din Shopify Payments-konto. Ikke tilstrækkelige midler kan forekomme, når kunder betaler dig via alternative betalingsmetoder, såsom PayPal, når du ofte har udbetalinger, eller hvis du har et højt antal refusioner efter en udbetaling.

Overvej disse muligheder for at undgå fremtidige problemer:

• Brug Shopify Payments som din eneste betalingsmetode i betalingsprocessen.
  • Angiv dit udbetalingsskema til ugentligt eller månedligt for at hjælpe med at sikre, at du har en positiv Shopify Payments-saldo, som Shopify Collective kan debitere fra, og betal dine detailhandlere.
  • Finder måder, hvorpå du kan reducere refusioner og chargebacks