Att få betalt via Shopify Collectives försäljningskanal

När en kund lägger en order i återförsäljarens butik får återförsäljaren hela det belopp som betalats för ordern. Återförsäljaren är då skyldig dig en del av pengarna. Beloppet beror på kostnadspriset för den sålda produkten och fraktkostnaderna som du konfigurerar.

Automatiska betalningar i Shopify Collective

Automatiska betalningar aktiveras när du installerar Shopify Collective, om du uppfyller kraven. Det är det rekommenderade sättet att få betalt av detaljhandlare.

När du och din återförsäljare har automatiska betalningar aktiverade i Shopify Collective kommer summan som din återförsäljare är skyldig dig automatiskt debiteras återförsäljarens Shopify Payments-saldo om tillräckligt med medel finns tillgängliga. Pengar som hämtats in från detaljhandlaren kommer automatiskt att överföras till ditt konto när du har levererat ordern till kunden.

När du och din återförsäljare har automatiska betalningar avstänga i Shopify Collective så måste ni både komma överens om hur återförsäljaren ska betala dig och på vilka villkor. Du kan till exempel hantera betalningar utanför Shopify genom att skicka en faktura eller via direkt banköverföring.

Krav för användning av automatisk betalning i Shopify Collective

Din behörighet att använda automatisk betalning i Shopify Collective bestäms automatiskt enligt följande kriterier:

• Din butik har ett aktivt Shopify Payments-konto
  • Din butik har tjänat minst 10 000 USD eller CAD på försäljning under de senaste 12 månaderna.
  • Din butik har tagit in en stor mängd kundbetalningarna via Shopify Payments.

För att använda automatisk betalning med en ny anslutning måste de också vara berättigade för funktionen. Både du och din detaljhandlare måste uppfylla följande kriterier:

• Båda butikerna måste ligga i USA eller Kanada.
  • Båda butikerna måste ha en matchande butiksvaluta i USD eller CAD.
  • Båda butikerna måste ha matchande Shopify Payments-utbetalningsvaluta.
  • Båda butikerna måste ha aktiverat Shopify Collective automatiska betalningar.

Du kan kontrollera om Shopify Collectives automatiska betalningar är påslagna i din Collective-försäljningskanal (leverantör):

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Collective (Supplier).

3. Klicka på Öppna app.

4. Klicka på Betalningar från försäljningskanalen Collective (Supplier).

5. I avsnittet automatisk betalning kontrollerar du att automatiska återförsäljarbetalningar är aktiverade.

Att tänka på vid användning av automatiska betalningar i Shopify Collective mellan butiker du äger

Om du använder Shopify Collective som både leverantör och detaljhandlare kan du använda automatiska betalningar för att få betalt för ordrar som gjorts i detaljhandelsbutiken som du äger. Om du vill ta emot alla medel (minus betalningsavgifter) anger du en rabatt på 0 % eller lägger till en annan procentuell rabatt för att ta emot en procentandel av medlen.

På samma sätt som betalningar fungerar med en detaljhandelsbutik som du inte äger, kommer medel att hämtas in omedelbart och hålls kvar tills ordern levereras. Du kan stänga av automatiska betalningar mellan butiker som du äger, så att inga medel dras från din detaljhandelsbutik för att betala din leverantörsbutik, och så att betalningen inte sätts i vänteläge i väntan på leverans.

Stäng av automatiska betalningar för en detaljhandlare

Om automatiska betalningar används i din Collective (Supplier)-försäljningskanal så kan du se vilka av dina återförsäljare som betalar dig med den här funktionen.

Du kan stänga av automatiska betalningar med en detaljhandlare direkt från din Collective (Supplier)-försäljningskanal, så meddelas detaljhandlaren via e-post. Det är ditt ansvar att sedan komma överens med varje detaljhandlare om vilken manuell betalningsmetod hen ska använda för att betala dig och på vilka villkor.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Collective (Supplier).

3. Klicka på Öppna app.

4. Klicka på Återförsäljare och sedan på Ansluten från försäljningskanalen Collective (Supplier).

5. Se efter om automatisk betalning är aktiverad eller inte för varje detaljhandlare, i kolumnen automatisk betalning.

6. Om du vill stänga av automatiska betalningar för en detaljhandlare klickar du på den aktuella leverantören och sedan på rullgardinsmenyn i avsnittet om automatiska betalningar och väljer Av.

7. Klicka på Stäng av.

Aktivera automatiska betalningar för en detaljhandlare

Endast detaljhandlare kan aktivera automatiska betalningar. Kontakta dem direkt för att begära detta.

Orderbetalningsstatus

När en order av produkter i Shopify Collective har gjorts i en återförsäljares butik skapas en även en order i din Shopify-administratör. Betalningsstatusen för din order kan variera beroende på betalningsflödet och om du har aktiverat automatisk betalning.

Om automatiska betalningar är avstängda i Shopify Collective så visas din orderbetalningsstatus alltid som Betald.

Om automatiska betalningar i Shopify Collective är aktiverade visas orderns betalningsstatus som Väntande betalning eller Betald. Granska följande tabell för att lära dig mer om dessa statusar:

Betalningsstatus för ordrar i Shopify Collective
Status Beskrivning
Betalning väntar Betalningen har inte debiterats från återförsäljarens Shopify Payments-saldo än.
Betald Pengar har debiterats från återförsäljarens Shopify Payments-saldo och kommer krediteras till ditt Shopify Payments-saldo när du har distribuerat ordern.

Observera att när en Shopify Collective-order är markerad som Betald överförs inte medel till ditt Shopify Payments-saldo förrän du har distribuerat ordern. När pengarna har överförts till dig förblir ordern markerad som betald.

Se dina Shopify Collective-betalningar

Du kan se dina Shopify Collective-betalningar från sidan Transaktioner i din Shopify-admin. Betalningar visas endast för ordrar som är distribuerade.

Steg:

1. I Shopify-admin klickar du på Ekonomi > Utbetalningar.
  2. Klicka på Visa transaktioner.
  3. Klicka på Fler filter.
  4. Klicka på Typ och välj sedan Shopify Collective.

Du kan se följande information om dina betalningar i Shopify Collective:

• betalningsdatum
  • ordernummer
  • återförsäljare som betalat dig
  • betalningsstatus
  • belopp som överförts till leverantören för en produkt och frakt

Du kan även se alla Shopify Collective-betalningar, med en produktkostnads- och leveransfördelning, på sidan Betalningar i Shopify Collectives försäljningskanal:

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Collective (Supplier).

3. Klicka på Öppna app.

4. Klicka på Betalningar från försäljningskanalen Collective (Supplier).

5. I avsnittet Betalning av beställningar kan du se betalningar i Shopify Collective.

Visa ej distribuerade Shopify Collective-ordrar

Du kan se dina ej distribuerade Shopify Collective-ordrar på flera sätt. Från sidan Transaktioner i din Shopify-admin klickar du på knappen "Visa ej distribuerade ordrar" på den gula bannern eller klickar på bannern på sidan Betalningar i din Collective-försäljningskanal (leverantör).

Du kan också filtrera och visa alla ej distribuerade Shopify Collective-ordrar från sidan Ordrar.

Steg:

1. Från din Shopify-admin, gå till ordrar.

2. Klicka på ikonen sök och filtrera.

3. Klicka på Lägg till filter och välj sedan Kanal > Shopify Collective.

4. Klicka på Lägg till filter och välj sedan Betalningsstatus > Betald och Delvis betald.

5. Klicka på Lägg lägg till filter och välj sedan Distributionsstatus > Ej distribuerad och Delvis distribuerad.

Otillräckliga medel

Shopify Collective kommer kontinuerligt att försöka hämta in medel för att återbetala återförsäljare tills det lyckas, men ibland är medlen otillräckliga på ditt Shopify Payments-konto. Otillräckliga medel kan uppstå när kunder betalar dig med hjälp av alternativa betalningsmetoder som PayPal, när dina utbetalningar är frekventa, eller när du har ett högt antal återbetalningar efter en utbetalning.

Överväg dessa alternativ för att undvika framtida problem:

• Använd Shopify Payments som din enda betalningsmetod i kassan.
  • Konfigurera ditt utbetalningsschema till att betala veckovis eller månadsvis för att bidra till att säkerställa att du har ett positivt Shopify Payments-saldo som Shopify Collective kan debitera från och betala dina återförsäljare.
  • Hitta sätt att minimera återbetalningar och chargebacks