Opsætning og administration af prislister i Shopify Collective-salgskanalen

Du kan oprette prislister og dele dem med dine forhandlere. En prisliste er en gruppe af produkter med en fast pris, som du deler med specifikke forhandlere. Forhandlere kan importere produkter, som du deler med dem, til deres butikker og begynde at sælge dine produkter.

Oplysninger om prisliste

Når du opretter en prisliste, kan du føje produkter til prislisten, tildele adgang til specifikke forhandlere, angive en margen for forhandlere for dine produkter og administrere, om prislistens status er Aktiv eller Kladde.

Du deler også dine produktoplysninger og lagerbeholdning med dine forhandlere.

Produktoplysninger

Dine produktoplysninger, som f.eks. titel, beskrivelse, pris og varianter, importeres til en forhandlers butik. En forhandler kan justere alle produktoplysninger i deres butikker, bortset fra produktprisen. Forhandlere kan kun angive dine produkter til den detailpris, som du angiver i din prisliste.

Følgende produktoplysninger importeres til din forhandlers butik:

• pris
  • lager
  • produkttitel
  • produktbilleder
  • produktbeskrivelse
  • varianter
  • forhandler (leverandøren)
  • produkttype
  • kostpris

Følgende produktoplysninger importeres ikke til din forhandlers butik:

• SKU (varenummer)
  • kollektioner
  • tags
  • stregkode
  • land (oprindelsesområde)
  • HS (Harmoniseret system)-kode
  • sammenligningspris
  • produktrabat

Produktoplysninger og lagersynkronisering

Når dine produktoplysninger er blevet importeret til forhandlerens butik, fortsætter Shopify Collective med at synkronisere produktpris og lagerbeholdning løbende. Andre importerede produktoplysninger synkroniseres ikke. Når en kunde køber et produkt gennem en forhandlers butik, opdateres lagerbeholdningen for dit produkt i din butik.

Den gennemsnitlige synkroniseringstid er mindre end 30 sekunder, men det kan tage op til fem minutter. Hvis ordren har meget stor volumen, kan det medføre oversalg.

Hvis du vil synkronisere andre produktoplysninger, f.eks. produktbilleder eller varianter, med forhandlerens butik, kan du fjerne produktet fra prislisten og derefter føje produktet til prislisten igen.

Produkter, som ikke er på lager

Hvis dit produkt, som du deler med en forhandler, ikke er på lager, og du har aktiveret muligheden Fortsæt med at sælge, når varen ikke er på lager, kan forhandleren stadig fortsætte med at sælge dit produkt.

Du bør muligvis informere din forhandler om produkter, der ikke er på lager, manuelt og dele en forventet leveringsdato. En forhandler kan ikke deaktivere indstillingen Fortsæt med at sælge, når varen ikke er på lager i vedkommendes butik.

Kostpris

Når du opretter en prisliste, kan du vælge at inkludere en detailmargin, der gælder for alle produkter på en prisliste. Detailprisen pr. produkt minus detailmarginen afgør det beløb, en forhandler skylder dig for hvert salg, vedkommende genererer. Dette beløb er angivet som en kostpris.

Hvis et produkts detailpris f.eks. er 100 USD og forhandlermargenen er 30 %, beholder forhandleren 30 USD pr. salg og betaler dig 70 USD. Når en forhandler importerer dit produkt, vises kostprisen på 70 USD i deres administrator som prisen pr. vare.

En forhandler kan ikke ændre den detailpris og kostpris, som du angiver. Hvis du opdaterer produktets detailpris og kostpris i din butik, omberegnes og opdateres de automatisk i din forhandlers butik.

Du kan oprette et ubegrænset antal prislister med en detailhandlermargen, der gælder for alle produkter, der er inkluderet på én liste. Du kan ikke angive individuelle kostpriser for produkter på en enkelt prisliste i øjeblikket.

Forhandleradgang til prislister

Når du har inviteret og opretter forbindelse til en forhandler på Shopify Collective, kan du tildele adgang til specifikke prislister. Der kan knyttes en enkelt prisliste til flere forhandlere. Du kan også fjerne adgang til prislister for specifikke forhandlere.

Status for prisliste

Din prisliste kan have én af følgende statusser:

• Statussen Aktiv betyder, at produkter, der er inkluderet i prislisten, kan importere og sælge produkter af alle forhandlere, der er tilknyttet.
  • Statussen Kladde betyder, at en prisliste ikke er tilgængelig for nogen tildelte forhandlere, og de viste produkter er ikke tilgængelige for import og salg.

Hvis du vælger statussen Aktiv, vil de forhandlere, som du giver adgang til en prisliste, modtage en mail, der fortæller dem om de tilgængelige produkter. Forhandlere kan importere og begynde at sælge dine produkter i deres butik med det samme.

Opret en prisliste

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i Shopify Admin.

2. Klik på Collective (Supplier)Apps- og salgskanalsiden.

3. Klik på Åbn salgskanal.

4. Klik på Prislister fra salgskanalen Collective (Supplier).

5. Klik på Opret prisliste.

6. Føj et navn til din prisliste i afsnittet Titel. Dette navn vises ikke til forhandlere.

7. Føj produkter til din prisliste:

1. Klik på Tilføj produkter.
    2. Vælg de produkter, du vil føje til prislisten.
    3. Klik på Udført.
  8. Tilføj en procentvis margen i afsnittet Forhandlermargen, som gælder for alle produkter i prislisten.

9. Giv forhandlere adgang til din prisliste:

1. Klik på Forhandleradgang i afsnittet Giv adgang.
    2. Vælg de forhandlere, du vil give adgang til din prisliste.
    3. Klik på Tildel forhandler.
  10. Gå til afsnittet Status, og vælg statussen Aktiv eller Kladde for prislisten.

11. Klik på Gem.

Tilføj eller fjern produkter fra din prisliste

Du kan tilføje eller fjerne produkter fra dine eksisterende prislister. Hvis du fjerner produkter fra en aktiv prisliste, angives lagerbeholdningen for disse produkter til nul i forhandlerens butik.

Trin:

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i Shopify Admin.

2. Klik på Collective (Supplier)Apps- og salgskanalsiden.

3. Klik på Åbn salgskanal.

4. Klik på Prislister fra salgskanalen Collective (Supplier).

5. Vælg en prisliste, der skal administreres.

6. Gå til afsnittet Tilgængelige produkter, og tilføj eller fjern produkter fra din prisliste:

• Føj produkter til din prisliste:
      1. Klik på Tilføj produkter.
      2. Vælg de produkter, du vil føje til prislisten.
      3. Klik på Udført.

- Fjern produkter fra din prisliste: 1. Vælg de produkter, du vil fjerne. 2. Klik på Fjern produkter.

1. Klik på Gem.
  2. Hvis du har fjernet produkter fra en aktiv prisliste, skal du klikke på Gem og fjern.

Administrer adgangen til din prisliste

Du kan tilføje nye forhandlere eller fjerne eksisterende forhandlere fra dine prislister. Hvis du fjerner en forhandlers adgang til en prisliste, modtager forhandleren en e-mail, der fortæller forhandleren, at de specifikke produkter på denne prisliste ikke længere er tilgængelige for salg. Lagerbeholdningen er indstillet til nul for alle produkter på den prisliste, som forhandleren havde importeret til sin butik.

Din forhandler får ikke besked om, hvorfor produkterne ikke længere er tilgængelige for vedkommende. Du kan opretholde et godt forretningsforhold ved at kontakte din forhandler, inden du fjerner dennes adgang til en prisliste og fortælle vedkommende årsagen til, at adgangen fjernes.

Trin:

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i Shopify Admin.

2. Klik på Collective (Supplier)Apps- og salgskanalsiden.

3. Klik på Åbn salgskanal.

4. Klik på Prislister fra salgskanalen Collective (Supplier).

5. Klik på en prisliste, du vil administrere adgangen til.

6. Gå til afsnittet Forhandleradgang, og tildel eller fjern forhandleradgang:

• Hvis du vil tildele forhandleradgang, skal du gøre følgende:
      1. Klik på Administrer adgang, og klik derefter på Giv adgang.
      2. Vælg en forhandler, du vil give adgang til din prisliste.
      3. Klik på Tildel forhandler.

- Hvis du vil fjerne forhandleradgang, skal du gøre følgende: 1. Klik på Administrer adgang, og klik derefter på Fjern adgang. 2. Vælg en forhandler, som du vil fjerne adgang til prislisten for. 3. Klik på Fjern forhandler.

1. Klik på Gem.

Deaktiver din prisliste

Hvis du vil stoppe med at bruge en prisliste midlertidigt, kan du deaktivere den ved at angive dens status til Kladde. Din prisliste slettes ikke. Den gøres utilgængelig for alle forhandlere, der er tilknyttet. Du kan når som helst vende tilbage til denne prisliste og indstille den til Aktiv.

Trin:

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i Shopify Admin.

2. Klik på Collective (Supplier)Apps- og salgskanalsiden.

3. Klik på Åbn salgskanal.

4. Klik på Prislister fra salgskanalen Collective (Supplier).

5. Klik på en prisliste, du vil deaktivere.

6. Gå til afsnittet Status, og vælg statussen Kladde.

7. Klik på Gem, og klik derefter på Gem som kladde.

Slet din prisliste

Hvis du ikke længere vil bruge din prisliste, kan du slette den permanent. Du skal angive status til Kladde, før du kan slette en Aktiv prisliste.

Trin:

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i Shopify Admin.

2. Klik på Collective (Supplier)Apps- og salgskanalsiden.

3. Klik på Åbn salgskanal.

4. Klik på Prislister fra salgskanalen Collective (Supplier).

5. Klik på en prisliste, du vil slette.

6. Valgfrit: Hvis din prisliste har status som Aktiv, skal du ændre dens status til Kladde og derefter klikke på Gem.

7. Klik på Slet prisliste, og klik derefter på Slet prisliste.