Hinnastojen määrittäminen ja hallinta Shopify Collective -myyntikanavassa

Voit luoda hinnastoja ja jakaa ne jälleenmyyjille. Hinnasto on ryhmä alennushintaisia tuotteita, jotka jaat tietyille jälleenmyyjille. Jälleenmyyjät voivat tuoda kauppoihinsa tuotteita, jotka jaat heille, ja aloittaa tuotteidesi myynnin.

Hinnaston tiedot

Kun luot hinnaston, voit lisätä siihen tuotteita, antaa käyttöoikeuden tietyille jälleenmyyjille, määrittää tuotteillesi jälleenmyyjän marginaalin ja hallinnoida sitä, onko hinnaston tila Aktiivinen vai Luonnos.

Jaat myös tuote- ja varastotietosi jälleenmyyjille.

Tuotetiedot

Tuotetietosi, kuten nimi, kuvaus, hinta ja versiot, tuodaan jälleenmyyjän kauppaan. Jälleenmyyjä voi säätää kaikkia muita tuotteen tietoja omissa kaupoissaan paitsi tuotteen hintaa. Jälleenmyyjät voivat julkaista tuotteesi vain jälleenmyyntihinnalla, jonka määrität hinnastossa.

Seuraavat tuotetiedot tuodaan jälleenmyyjäsi kauppaan:

• hinta
  • varasto
  • tuotteen nimi
  • tuotekuvat
  • tuotekuvaus
  • versiot
  • myyjä (toimittaja)
  • tuotetyyppi
  • omakustannushinta

Seuraavia tuotetietoja ei tuoda jälleenmyyjän kauppaan:

• SKU-koodi (varastoyksikkö)
  • kokoelmat
  • tunnisteet
  • viivakoodi
  • maa (alkuperäalue)
  • HS-koodi (harmonisoitu järjestelmä)
  • vertailuhinta
  • tuotteen alennus

Tuotetietojen ja varaston synkronointi

Kun tuotetietosi on tuotu jälleenmyyjän kauppaan, Shopify Collective synkronoi tuotteiden hintaa, omakustannushintaa ja varastoa jatkuvasti, mutta ei synkronoi muita tuotuja tuotetietoja. Kun asiakas on ostanut tuotteesi jälleenmyyjän kaupan kautta, varastotilanne päivittyy automaattisesti kaupassasi.

Keskimääräinen synkronointiaika on alle 30 sekuntia, mutta se voi olla jopa viisi minuuttia. Jos tilaustapahtumia on äärimmäisen suuri määrä, seurauksena voi olla ylimyynti.

Jos haluat synkronoida jälleenmyyjän kauppaan muita tuotetietoja, kuten tuotekuvia tai versioita, voit poistaa tuotteen hinnastosta ja lisätä tuotteen uudelleen hinnastoon.

Varastosta loppuneet tuotteet

Jos jälleenmyyjälle jakamasi tuote on loppunut varastosta ja sinulla on Jatka myyntiä, kun varasto on loppu -vaihtoehto on aktivoituna, jälleenmyyjä voi jatkaa tuotteesi myyntiä.

Haluat ehkä ilmoittaa jälleenmyyjälle varastosta loppuneista tuotteista manuaalisesti ja kertoa odotetun toimituspäivän. Jälleenmyyjä ei voi deaktivoida Jatka myyntiä, kun varasto on loppu -vaihtoehtoa kaupassaan.

Omakustannushinta

Kun luot hinnaston, voit sisällyttää siihen kaikkiin hinnaston tuotteisiin sovellettavan jälleenmyyjän marginaalin. Tuotteen jälleenmyyntihinta, josta on vähennetty jälleenmyyjän marginaali, on summa, joka jälleenmyyjän on maksettava sinulle myynnistä. Tätä summaa kutsutaan omakustannushinnaksi.

Jos tuotteen jälleenmyyntihinta on esimerkiksi 100 USD ja jälleenmyyjän marginaali on 30 %, jälleenmyyjä pitää 30 USD kustakin tuotteesta ja maksaa sinulle 70 USD. Kun jälleenmyyjä tuo tuotteesi, 70 USD:n omakustannushinta näkyy jälleenmyyjän ylläpitäjässä tuotekohtaisena kuluna.

Jälleenmyyjä ei voi muokata tuotteelle määrittämääsi jälleenmyyntihintaa tai omakustannushintaa. Jos päivität tuotteen jälleenmyyntihinnan tai omakustannushinnan kaupassasi, ne lasketaan automaattisesti uudelleen ja päivitetään jälleenmyyjäsi kauppaan.

Voit luoda rajoittamattoman määrän hinnastoja, joiden jälleenmyyjän marginaali koskee kaikkia yhden hinnaston tuotteita. Et voi tällä hetkellä asettaa yksilöllisiä omakustannushintoja yksittäisen hinnaston tuotteille.

Jälleenmyyjän käyttöoikeus hinnastoon

Kun olet kutsunut jälleenmyyjän ja muodostanut häneen yhteyden Shopify Collectivessa, voit antaa hänelle tiettyjen hinnastojen käyttöoikeuden. Yksittäisen hinnaston voi määrittää useille jälleenmyyjille. Voit myös poistaa hinnastojen käyttöoikeuden tietyiltä jälleenmyyjiltä.

Hinnaston tila

Hinnastosi tila voi olla jokin seuraavista:

• Aktiivinen-tila tarkoittaa, että hinnastossa olevat tuotteet ovat nimettyjen jälleenmyyjien tuotavissa ja myytävissä.
  • Luonnos-tila tarkoittaa, että hinnasto ei ole nimettyjen jälleenmyyjien käytettävissä eivätkä listatut tuotteet ole tuotavissa ja myytävissä.

Jos valitset Aktiivinen-tilan, jälleenmyyjille, jotka ovat saaneet hinnastosi käyttöönsä, lähetetään sähköpostiviesti, jossa heille kerrotaan saatavilla olevista tuotteista. Jälleenmyyjät voivat tuoda tuotteitasi ja aloittaa niiden myymisen kaupoissaan välittömästi.

Hinnaston luominen

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla Collective (Supplier).

3. Klikkaa Avaa myyntikanava.

4. Klikkaa Collective (Supplier) -myyntikanavassa Hinnastot.

5. Klikkaa Luo hinnasto.

6. Anna hinnastollesi nimi Otsikko-osiossa. Tämä nimi ei näy jälleenmyyjille.

7. Lisää tuotteita hinnastoosi:

1. Klikkaa Lisää tuote.
    2. Valitse tuotteet, jotka haluat lisätä hinnastoon.
    3. Klikkaa Valmis.
  8. Lisää Jälleenmyyjän marginaali -osioon prosentuaalinen vähennys, joka koskee kaikkia hinnaston tuotteita.

9. Anna jälleenmyyjälle pääsy hinnastoosi:

1. Klikkaa Jälleenmyyjän pääsy -osiossa Myönnä pääsy.
    2. Valitse jälleenmyyjät, joille haluat myöntää hinnaston käyttöoikeuden.
    3. Klikkaa Määritä jälleenmyyjiä.
  10. Valitse Tila-osiossa hinnaston tilaksi Aktiivinen tai Luonnos.

11. Klikkaa Tallenna.

Tuotteiden lisääminen tai poistaminen hinnastosta

Voit lisätä tuotteita hinnastoihisi tai poistaa tuotteita hinnastoistasi. Jos poistat tuotteita aktiivisesta hinnastosta, näiden tuotteiden varastomääräksi jälleenmyyjän kaupassa asetetaan nolla.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla Collective (Supplier).

3. Klikkaa Avaa myyntikanava.

4. Klikkaa Collective (Supplier) -myyntikanavassa Hinnastot.

5. Valitse hallinnoitava hinnasto.

6. Lisää tuotteita hinnastoosi tai poista niitä Tuotteet-osiossa:

• Tuotteiden lisääminen hinnastoon:
      1. Klikkaa Lisää tuote.
      2. Valitse tuotteet, jotka haluat lisätä hinnastoon.
      3. Klikkaa Valmis.

- Tuotteiden poistaminen hinnastosta: 1. Valitse tuotteet, jotka haluat poistaa. 2. Klikkaa Poista tuotteet.

1. Klikkaa Tallenna.
  2. Jos poistit tuotteita aktiivisesta hinnastosta, klikkaa Tallenna ja poista.

Hinnaston käyttöoikeuksien hallinnointi

Voit lisätä uusia jälleenmyyjiä tai poistaa nykyisiä jälleenmyyjiä hinnastoista. Jos poistat hinnaston käyttöoikeuden jälleenmyyjältä, hänelle lähetetään sähköpostiviesti, jossa kerrotaan, että hinnaston tuotteet eivät ole enää myytävissä. Varaston arvo asetetaan nollaan niiden hinnaston tuotteiden osalta, jotka jälleenmyyjä on tuonut kauppaansa.

Jälleenmyyjälle ei ilmoiteta, miksi tuotteet eivät ole enää saatavilla. Hyvän ammatillisen suhteen ylläpitämiseksi suosittelemme, että otat yhteyttä jälleenmyyjään ennen tiettyjen tuotteiden käyttöoikeuden poistamista ja kerrot poistamisen syyn.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla Collective (Supplier).

3. Klikkaa Avaa myyntikanava.

4. Klikkaa Collective (Supplier) -myyntikanavassa Hinnastot.

5. Klikkaa hinnastoa, jonka käyttöoikeuksia haluat hallinnoida.

6. Myönnä tai poista jälleenmyyjän käyttöoikeus Jälleenmyyjän käyttöoikeus -osiossa:

• Voit myöntää jälleenmyyjälle käyttöoikeuden näin:
      1. Klikkaa Hallinnoi pääsyä ja klikkaa sitten Myönnä pääsy.
      2. Valitse jälleenmyyjä, jolle haluat myöntää hinnaston käyttöoikeuden.
      3. Klikkaa Määritä jälleenmyyjä.

- Voit poistaa jälleenmyyjän käyttöoikeuden näin: 1. Klikkaa Hallinnoi käyttöoikeutta ja klikkaa sitten Poista käyttöoikeus. 2. Valitse jälleenmyyjä, jolta haluat poistaa hinnaston käyttöoikeuden. 3. Klikkaa Poista jälleenmyyjä.

1. Klikkaa Tallenna.

Hinnaston deaktivoiminen

Jos haluat lopettaa hinnaston käytön väliaikaisesti, voit deaktivoida sen määrittämällä sen tilaksi Luonnos. Hinnastoasi ei poisteta, mutta se ei ole hinnaston nimettyjen jälleenmyyjien käytettävissä. Voit palata tähän hinnastoon ja määrittää sen Aktiivinen-tilaan milloin tahansa.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla Collective (Supplier).

3. Klikkaa Avaa myyntikanava.

4. Klikkaa Collective (Supplier) -myyntikanavassa Hinnastot.

5. Klikkaa hinnastoa, jonka haluat poistaa käytöstä.

6. Valitse Tila-osiossa Luonnos-tila.

7. Klikkaa Tallenna ja klikkaa sitten Tallenna luonnoksena.

Hinnaston poistaminen

Jos et enää halua käyttää hinnastoasi, voit poistaa sen pysyvästi. Ennen kuin voit poistaa Aktiivinen-tilassa olevan hinnaston, sinun on määritettävä sen tilaksi Luonnos.

Vaiheet:

1. Valitse Shopify Adminissa Asetukset > Sovellukset ja myyntikanavat.

2. Klikkaa Sovellukset ja myyntikanavat -sivulla Collective (Supplier).

3. Klikkaa Avaa myyntikanava.

4. Klikkaa Collective (Supplier) -myyntikanavassa Hinnastot.

5. Klikkaa hinnastoa, jonka haluat poistaa.

6. Valinnainen: Jos hinnastosi tila on Aktiivinen, muuta tilaksi Luonnos ja klikkaa sitten Tallenna.

7. Klikkaa Poista hinnasto ja valitse sitten Poista hinnasto.